Jeg har lyst til å lese Egils saga, eller Egil Skallagrimssons saga. Mest lyst har jeg å lese den på god nynorsk. Hvilke utgaver finnes det og som er å anbefale, og for den saks skyld mulig å oppdrive?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Egilssoga er den fyrste teksten i den nye, fantastiske utgåva av alle ættesogene i moderne norsk språkdrakt - somme på nynorsk (som Egilssoga), andre på bokmål. Eg driv med ho nå og blir ferdig i helga. Store ting, bortsett frå ein del ahistoriske enderim i somme av kvada.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Neppe - kom ut i 2014!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Krysser fingrene da for at jeg finner den på mammutsalg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nynorsk oversettelse: "Egils soga" er tilgjengelig på Nasjonalbiblioteket. Ellers ser det ut som Skiensantikvariat har en utgave fra Orion Samlaget.

P.S. Det finnes også utgaver hos Haugenbok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg ser du har gjort researchen for meg! ;) men det jeg egentlig ville høre er om du har lest en av utgavene, eller gjerne flere av dem, slik at du kan sammenligne. Kanskje du tilogmed kan norrønt og vil sammenligne de nye norske oversettelsene opp mot originalen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er det verre med :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ingvild STorill RevheimPiippokattaGunillaHilde H HelsethLeseaaseSynnøve H HoelJakob SæthreIreneleserVannflaskeHanne Kvernmo RyeEmil ChristiansenMads Leonard HolvikIngunn SNorahSolHeidi HoltanEivind  VaksvikKirsten LundWencheTerje MathisenBookiacLars Johann MiljeritaolineHanneVigdisPer LundWilliam BillisonBjørn SturødINA TORNESLinda NyrudSivHarald KJarmo LarsenTor Arne DahlNicolai Alexander StyveCarine OlsrødDagfinn JakobsenMarianne  SkageAlice Nordli