Da er det helg igjen og denne helgen er litt ekstra spesiell. På søndag er det morsdag, en dag man skal bruke på å vise hvor mye man setter pris på å ha en mamma. I den anledning legger jeg ut et lite morsdagsdikt.

Da mødre ble til
var tanken ganske klar
For mødre har no’ i seg
som ingen andre har

De øser av sin omsorg
og deler alt de vet
De viser deg at livet
er håp og kjærlighet

Derfor har vi mødre
og dersom du spør meg:
Den beste mor i verden
ja, det er nettopp deg!

Denne helga er jeg tilbake i lesemodus, jeg fortsetter med Apple tree yard av Louise Doughty. Jeg har kommet et godt stykke og er så langt veldig fornøyd. Samtidig som dette er en spennende roman så tar den opp noen viktige temaer og holdninger underveis.

Jeg leser også En av oss en fortelling om Norge av Åsne Seierstad. Seierstad er en forfatter det har stormet rundt tidligere, men her liker jeg så langt hvordan hun forteller historien om drapsmannen og balanserer den med historier fra verden og berørte.

Det blir selvfølgelig også sport, nå lader vi opp til VM i langrenn med hockey, hopp, skiskyting og alpint.

Håper dere får en kjempefin helg

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 48 svar.

Nydelig dikt!!
Selv har jeg ingen mor av noe slag og feire, så det eneste jeg skal gjøre i fht det er å tenne et hjemmelaget kubbelys med samme symbol som jeg valgte til gravsteinen til mamma.

Ellers driver jeg og snuser litt på lavkarbo kosthold for tiden, så i går plyde jeg meg gjennom "Frisk med lavkarbo - frokost og lunsj". Den var virkelig bra og jeg ser mye klarere hvordan i alle fall de to måltidene kan være lavkarbo! Så hvis noen har tips om en god tilsvarende bok som retter seg mot middagene hadde jeg blitt glad :)
Jeg gjør dette fordi jeg tror jeg vil få det bedre hvis jeg får et mer stabilt blodsukker.

Jeg er nå på siste lydbok i "Innsirkling"-trilogien til Carl Frode Tiller, og må si at jeg ser frem i mot å bli ferdig med disse bøkene!
På papir har jeg så vidt begynt på "Å holde pusten" av Agate Øksendal Kaupang. Denne handler om to søstre som bor alene med ei manisk-depressiv mor. Virker som ei sterk bok!

Neste papirbok ut blir nok enten (foreløpig) siste bok ut i serien til Åsa Larsson om Rebecka Martinson: "Et offer til Molok", eller "To sekunder før mirakelet" av Agnes Ledig.
Er det forresten noen som vet om det kommer flere bøker fra Åsa Larsson snart?
Er litt vemodig å starte på den siste ;)

God helg alle sammen!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Lena Beatrice har skrevet en grei oppskriftsbok, med ingredienser man finner i vanlige dagligvarebutikker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tips!
Skal sjekkes ut :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vakkert... mors minne får eget kubbelys ;-)

Åsa Larsson skriver visst i harde takene, en stund siden jeg har sett på hjemmesiden hennes, men det kan ikke være lenge igjen til neste. Jeg har fryda meg over at forfatteren blir bedre og bedre for hver bok, hun skriver veldig bra. Jeg er også en av dem som gleder seg til neste bok. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk :) Det betyr mye for meg og tennes på forskjellige merkedager!
Å, så bra!! Gleder meg :D Godt å høre at jeg kan lese "Et offer til Molok" uten å være redd for at det er den siste! Likte nr 4 veldig godt så forventningene er ganske høye....
Hva er adressen til hjemmesiden hennes? Jeg finner henne bare via forlagene...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vet du - så rart - jeg finner ikke siden hennes jeg heller... kanskje den er nedlagt... :( det er sikkert et år siden jeg besøkte den, da sto det at hun skriver på den sjette boka, som muligens skulle komme på svensk nå i vår. Kanskje hun fikk for mye mas... hmm... Dette må undersøkes nærmere. Jeg får spørre i bokhandelen når jeg skal hente mammutbøkene mine til uka, den ene damen i skranken der er utrolig flink til å søke på ting og skriver gjerne til forlagene om så er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Okei.... Hvis den kommer på svensk til våren kan det jo hende vi får den på norsk til høsten! Håper

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er det jeg håper jeg også... ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres ut som en veldig fin måte å minne moren din på :-)

Moderat lavkarbo har jeg vært å snust litt på, men egg-allergien min gjør det litt for komplisert. Har du forresten sett dette eksperimentet gjort av to leger som er tvillinger. De fik noen spennende resultater som jeg synes er verdt å få med seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det betyr mye mer for min del enn å kjøre i et par timer for å tenne et lys på grava...

Nei, dette har jeg ikke sett! Skal lese det etterpå! Det var etter lesingen av "Matrevolusjonen" av Eenfeldt som fikk meg til å tro på dette :)
Det er absolutt ikke noe kjempe strikte greier jeg ser for meg heller. Bare bytte ut de verste karbo-bombene, og at jeg like gjerne kan bake karbo vennlige knekkebrød ettersom jeg uansett alltid baker de...! Skal ta meg en tur i helsekosten og se hva jeg finner over helga!
Syns det virker som det vanskeligste blir å kutte ned på ris og pasta...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Smartkarbo tror jeg har mye for seg, det vil si at man velger de karbohydratene som brenner sakte. Villris istedet for hvit ris, fullkornspasta istedet for vanlig. Kanskje blande inn ekstra grønnsaker eller bønner. Og spise frukt med lite fruktsukker, istedet for banan eller druer.
Balanse har jeg stor tro på, men at de fleste av oss kan kutte kraftig ned på sukkeret er det vel liten tvil om.

Lykke til på jakten :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk :)
Det har jeg troa på også! Skal på en jakt og se hva jeg finner ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så godt å høre at formen er bedre og leselysten tilbake, Vibeke!

Jeg regner med å bli ferdig med Moby Dick i løpet av helgen. I tillegg leser jeg The Master av Colm Tóibín - min første roman av den irske forfatteren - og har så vidt kommet i gang med My Brilliant Friend av Elena Ferrante. Ferrante er et pseudonym for en italiensk forfatter (eller en gruppe forfattere?). Ifølge snl.no kjent som Italias mest kjente ukjente forfatter. Virker veldig lovende og er den første boka i Neapolitan Novels – den andre er The Story of a New Name og den tredje Those Who Leave and Those Who Stay.

Jeg har også begynt på Guds barn av Lars Petter Sveen, som jeg har lånt som e-bok på biblioteket. Romanen ble nominert til flere priser og har fått mange rosende omtaler, men jeg må innrømme at jeg foreløpig ikke har fått helt taket på den.

På øret lytter jeg til novellesamlingen We Live in Water av Jess Walter.

God helg til alle!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg skal konsentrere meg om bli ferdig med Gösta Berling i helgen. Leser den både på norsk og svensk, så jeg tenker det holder.

Til mor

Mor, det navn skal aldri glemmes,
hvor jeg enn i verden går.
Mor, det navn skal alltid gjemmes
større skatt jeg aldri får.

Mor, din hånd strøk alltid varlig,
blikket ditt var mildt og trygt.
Når vi trodde det var farlig,
jaget du all angst og frykt.

Mor, du lærte oss små sanger,
og du lærte oss å be.
Leste eventyr så mange,
og du lærte oss å le.

Mor, det navn skal alltid skinne,
fagrest over alt på jord.
Rik og glad er hver den kvinne,
som kan bære navnet Mor.

Reidun Vold

En god helg til alle bokelskere og gratulasjoner
til alle mammaer i morgen!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Godt inne i bok nr. 3 i Game of Thrones-serien, men selv om jeg har sett tv-serien og (stort sett) vet hva som kommer til å skje, greier jeg ikke å legge den fra meg og må lese videre!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åh, jeg har ikke tort å lese bøkene ennå, i fare for å avsløre noe av tv-serien....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men det burde du! Ganske mye å ta fatt på før sesong 5 kommer da ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje jeg må driste meg til å begynne da! Skulle egentlig lese bøkene, men "plutselig" kom jo tv-serien...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Heksens tid av Árni Thorárison. Eller, det var planen i hvertfall. Skjønte vel allerede i morgest da jeg var på jobb og kjente de første tegnene til migrenen, at jeg ikke måtte legge planer for dagen/helga....Håper på bedring i morgen sånn at jeg får både lest og strikket litt mer på Skappel genseren til svigermor. God helg til deg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Håper du fikk slappet godt av og er bedre idag. God bedring uansett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bedre idag, men oppdaget at jeg hadde glemt boka på jobb.... I tillegg er uværet Ole kommet, og røsker tak i et eller annet som er løst på taket. Slamrer og dunker i hele huset. De minste er redde på grunn av lydene, så mamma springer i skytteltrafikk mellom rommene. Ingen lesing idag, men boka forsvinner jo ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leseplanen for helgi er klar, eg har 17 uleste og ukommenterte diktanalysar som ventar på meg. Men ein kan ikkje berre lesa med kritisk blikk, so i tillegg har eg stabla opp Hemingway si fantastiske Paris-skildring A moveable feast, Anne Rice sin klassikar En vampyrs bekjennelser - og jammen meg gjekk eg ikkje på årets fyrste kjøpe-smell (det måtte komma) og gjekk ut att frå Norli med Svar på brev frå Helga av Bergsveinn Birgisson, som har stått på ynskjelista lenge.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så utrolig koselig dikt! <3 Skulle ønske jeg hadde sagt/skrevet noe slik til min egen mens jeg ennå hadde muligheten. :)

Denne helga er det Dødsskipet av Yrsa Sigurdardóttir som står for tur. Jeg har lest en bok av henne tidligere, og den var passe creapy, så er spent på denne og.

God helg! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg : Grand finale i svindlerbransjen av Kerstin Ekman. Den fenger ikke noe særlig foreløpig. Innimellom leser jeg også : Renselse av Tore Renberg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bra med lesemodus! Så i forrige tråd du ikke var bra, godt du slipper det ;-)

Har hatt ei lengre pause fra Bokelskere.no, men har stadig tenkt på dere alle blide bokdebattanter og bokdebattonkler og spesielt Helgetråden. Den har jeg savnet! Denne helgen blir det hjem til mor, som sitter der uten bil for øyeblikket, og i bagasjen blir det et gavekort - på bøker, ja - ettersom hun har bursdag også. Like etterpå fyller guttungen min 10 år, så det blir som vanlig trippelfeiring (vi ha en slags avtale om å ha det hver morsdag).

Det blir neppe mye tid til å lese, men neste ut er Sølvstjernen av Jeanette Walls, den tredje jeg eier av henne. Jeg gleder meg... Den forbaskede Scarlett blir satt på vent til jeg har glemt hvor irriterende hun er (ser henne for meg fnysende og fornærmet og tramper i føttene over at jeg legger henne vekk!!), men jeg gidder ikke mer akkurat nå. Jeg har kommet meg drøyt 100 sider videre, så det får være nok i en gang. Jeg har også liggende C. J. Sansoms Mørk ild til kveldskos. Er bare såvidt i gang.

God helg :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Velkommen tilbake, har savnet dine ærlige ytringer:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hyggelig at du er tilbake, vi trenger litt mer liv her inne :-)
God feiring imorgen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for det, Vibeke, jeg husker hvorfor jeg tok fri litt, men jeg savner all inspirasjonen man får her inne! Vet ikke om jeg får lagd så mye liv, men det foregår da litt annet enn lesesirkel her... Jeg har sett det er over 30 000 bokelskere nå, da må det vel være noen gamle temaer som noen kanskje har noe nytt å tilføye, uten at de skal få beskjed om å holde klaffen fordi det har vært diskutert før? Hva kan gjøres for å trekke inn nye aktive inn i debatter som for dem er nye? Jeg ser heldigvis noen nye navn og fjes i trådene, jeg håper det ikke er igjen slike tendenser jeg gikk litt lei av for 7-8 mnd siden da jeg tok pause, at enkelte reagerte med "jajaja, dette har vi hørt før, det ble diskutert for 3 år siden, opp og avgjort, hold kjeft"... jeg så at henvisning til gammel tråd ofte fungerte som knebling.

Beklager om dette virker som et negativt innspill, Vibeke, men du har ofte hatt noen reflekterte kommentarer til sånt, og sant å si er Helgetråden et allment "sted" som når mange, så jeg har egentlig bare lyst til å si at jeg håper vi får i gang en haug morsomme debatter igjen også for de som ikke følger lesesirkelen. Jeg gleder meg!

Riktig god feiring i morgen for alle som skal markere dagen :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det er bra at du bruker helgetråden til å lufte frustrasjoner, jeg opplever også at denne tråden kan brukes til så mangt :-) Synes du treffer spikeren godt her, de tendensene har jeg også lagt merke til. Vi som har vært her en stund begynner kanskje å bli litt slappe og føler vi har vært gjennom det meste. Det er heller ikke veldig inspirerende å starte tråder når man kun får svar av noen få. Om vi ønsker mer liv så må vi kanskje ta oss litt i nakken og bli flinkere til å svare, spesielt om vi er uenige. Det er langt mellom de "opphetede" debattene vi hadde en del av.
Desverre har jeg ikke noe svar på problemet, men jeg kan absolutt bidra mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden jeg ikke er med på fellesleingen av Gøsta
Berlings saga, har jeg valgt å lese Jerusalem av samme forfatter. Jeg er midt i bok to, men bøkene begeistrer meg ikke, det er helt på det jevne.
Neste bok ut er Jonas Lie en livsskildring av Erik Lie. Har også ei til på lur, og det er En dag i Havana av Bjørn Afzelius.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg må jo legge til, vedrørende mitt første svar, at jeg er kommet i gang med " Det ukuelige sinn" av John Steinbeck. En tidlig produksjon i hans karrière som nesten har gått meg forbi. Men denne tar jeg mest som et pliktløp i det jeg tror jeg har lest det meste av ham. (Han forblir min favoritt blant forfattere fra USA.)
Kjekt Vibeke, å ha deg i bedre lesemodus igjen, denne helgen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Diktet er nok ikke mitt desverre, det er et av disse diktene som lever sitt eget liv. Er usikker på om noen egentlig vet hvem som har skrevet det.

Når det gjelder bokvalgene dine så kjenner jeg bare til Grisham. Tilståelsen har jeg lest og kan absolutt anbefale den videre. Grisham skriver godt og tar ofte opp viktige temaer, det gjelder uten tvil også Tilståelsen. Jeg vet ikke om den er gitt ut under annet navn, men Grisham har vel skrevet såpass mange bøker om lignende temaer at du kan ha vært borti en av de

Håper dere får en fin feiring imorgen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

"En uskyldig mann" kan ligne, den er hvertfall basert på en virkelig historie. De er ulike nok til at jeg ikke blander de på noen måter. Begge to er veldig bra, men personlig liker jeg ekstra godt bøker som tar for seg virkelige historier.

Det blir både sport og lesing både ikveld og imorgen regner jeg med.

Takk, håper du også får en ekstra fin helg. Noe du helt sikkert får med så mye besøk. Bøkene venter tålmodig så de er der på mandag og.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Blir man ikke forbannet eller oppgitt av den så tror jeg det er noe galt med den personen. Det er ikke ofte jeg sier, men dette temat skjønner jeg ikke hvordan man kan forholde seg til uten å bli oppbrakt.. Tragedien er selvfølgelig at det ikke er uvanlig, de senere år er det flere som har blitt renvasket etter sin henrettelse. Desverre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har lest 2,5 av disse, og anbefaler "Morgen i Jenin" som er en opprørende og tårevekkende bok som sitter lenge i. De to andre er mer på det jevne, i følge meg, men jeg foretrekker Grisham foran Moyes, som jeg ikke gadd lese ferdig. Det er mange som er uenige med meg i denne vurderingen da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Får ta den forslitte " alle bidrag mottas med takk", men da tar jeg først for meg " Morgen i Jenin",
(når jeg kommer i gang med noen da, (besøk i morgen, morsdag og enda mer besøk søndag),men da har jeg fått rekkefølgen de skal leses i. Og lese dem skal jeg. Dermed fikk jeg enda mer hjelp. meget fornøyd med det. Takk, Karen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var så uendelig lite. men jeg verdsetter et takk uansett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det liker jeg å høre, Karen, uansett! Man skal (noen av oss må lære seg det) verdsette en takk. Fra meg var den berettiget. Det var ikke mange som ga sin respons på mitt innspill. Ærlig talt ventet jeg meg ikke så mye heller. Desto gledelig var det med de få som kom. Og det ene var fra deg. Tross alt ga det meg en avgjørelse om rekkefølgen. Og med så mange ikke leste bøker i hyllen, er det i alle fall for meg, et svært vanskelig valg. Ha en flott helg Karen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest alle tre, men kan ikke hjelpe deg å velge. Det er tre helt forskjellige bøker. Alle tre var helt fantastiske.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Likevel, dette var godt å høre fra deg, Raco Bo. Har lagt merke til dine sitater, innlegg osv og du virker som en allsidig eser med sans for kvalitet. Disse tre var nemlig ikke blant julens gaver, jeg valgte dem selv ut like FØR jul, to fordi jeg ville lese nye forfattere, Grisham fordi jeg har lest bøker av ham og funnet alle svært gode. Du løste ikke problemet om i hvilken rekkefølge jeg bør lese dem, men jeg ble med en gang beroliget med hensyn til den ekle følelsen av å ha "kjøpt katta i sekken"! Det er noe av det jeg liker så godt med disse sidene, kontakten og de andres glede over å gi et bidrag til å hjelpe andre! Takket være deg med din ballast fra bøkenes verden, kan jeg uansett se fram til å lese alle. Rekkefølgen kan bør jeg da kunne velge selv! Igjen , takk!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Deilig med helg! Og sola skinner:-) så godt å høre at du er tilbake i lesemodus Vibeke. nå skal jeg gjøre meg ferdig med Gøsta Berlingssaga og tenke litt på hvilken bok jeg skal nominere til neste felleslesing. Skal prøve å få lest litt organisasjonsteori også og forhåpentligvis blir det tid til litt Jussi Adler-Olsen. God helg:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skal lese ferdig "Gösta Berlings saga", og så har jeg Ove Røsbaks biografi om Rolf Jakobsen, halvveis ferdig. Deretter to bøker av Lars Fr. Svendsen, hhv. "Frykt" og "Ondskap". Så ble jeg ferdig med en bok av Kazuo Ishiguro i går: "Nokturner" og har såvidt bladd i en samling av de første tre romanene som skildrer livet til Patrick Melrose i den engelske overklassen, skrevet av Edward St. Aubyn. Disse heter "Glem det", "ikke bra", "Litt håp". Dessuten har jeg to unger hjemme i helga, en stor og en liten, men akeplanene forsvant i natt da all snøen regnet bort. God helg til deg også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

God helg, ja.

For min del kjem helga først og fremst til å handle om fotball. Skal på turnering med 22 kjekke jenter og eit knippe hyggelege lagleiarar. Gleder meg veldig.

I den grad det blir tid til å lese så held eg fram med Moby Dick, der eg har kome omlag halvvegs. Ei bok som imponerer på mange måter. Den har jo også vært ein gjenganger i nominasjonsprosessen til kjell k sin lesesirkel. Skulle den dukke opp i forslagstråden som startar på søndag, så legg eg den på vent til avstemminga er unnagjort (Og nei, eg kjem ikkje til å nominere den sidan eg alt er i gang med den. Eg har tenkt ut eit anna forslag.)

Det er også snart på tide med ei brasiliansk bok igjen. Kanskje eg skal prøve meg på ei diktsamling denne gangen?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg følger med på alpint VM denne og neste uke, og neste helg er den VM på skøyter enkeltdistanser, sprint i månedskiftet og vanlig VM 7-8 Mars.

Denne helgen leser jeg på 3 bøker, Bøddelen venter ikke - historiens berømte retssager, Sällsamheter i Bohuslän och Dalsland og Østfolds vakre middelalderkirker - en reise- og guidebok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H Helseth