Hei, igjen! Selv om svaret mitt i sted ble langt, sendte jeg det likevel for fort. Du sa at du hadde kjøpt flere bøker av Lagerløf. Der er nemlig en bok som burde intressere deg, meg og alle andre som leser Gøsta Berling nå. Nemlig "En saga om en saga" (1908). Den er forsvunnet fra mine samlede (finnes kanskje en annen plass i huset), likevel : gretemor, du skulle tilfeldigvis ikke ha denne? I denne skal hun etter sigende fortelle (nok en selvbiografi?) om hvordan hun kom frem til den endelige utformingen av "vår" bok. "min" kilde" sier at hun først hadde formet en bok under tittelen "Kavaljererna på Ekeby" (Ekeby er i virkeligheten Rottneros; men det vites vel allerede. Det slår meg at bortsett fra de to innledningskapitlene i begynnelsen kunne "sagaen" like godt hatt tittelen fra hennes første idé. Men, det er en annen skål. Om du eller noen anne har "En saga om en saga" kunne være interessant. Var det bare et utkast, eller kom den ut? Til slutt(???) vil jeg bare si at for å støtte opp sannhetsgehalten i min tidligere opplysning om kavaleren Liljecrona , den musikalske , som får et eget lite kapittel (nærmest en digresjon) , er forfatterens egen far, tror jeg nå er riktig fordi jeg i min samling kom til å kikke på en utgivelse av henne som heter " Liljecronas hem". Men, ikke mer mas/vas fra meg nå, gretemor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

"En saga om en saga och andra sagor" er utgitt, men jeg har ikke den. Når det gjelder Liljecrona, så har hun sikkert gitt den karakteren noen trekk i fra faren, som musikaliteten og alkoholmisbruket, men ikke noe mer enn det, tror jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje du vil ha en web-utgave ?
runeberg.org

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ser du har "Et Mårbackabarn" i hylla, ta en titt på den :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Emil ChristiansenLars Johann MiljeMaikenHeidiElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartinKjell F TislevollBjørg L.siljehusmorMorten JensenPiippokattaSigrid Blytt TøsdalAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEgil StangelandVigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaTanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronilleTove Obrestad WøienJan-Olav Selfors