Hei! Jeg driver med et leseprosjekt for tiden, og skal altså lese en bok fra hvert land på jorda, men jeg mangler litteratur fra noen land, og håper virkelig at noen her har noen tips! Landene jeg mangler er

 • Komorene
 • Monaco
 • Nauru
 • Niue
 • Palau
 • San Marino
 • Turkmenistan
 • Tuvalu
 • Vatikanstaten
 • Vest-sahara

Jeg føler at jeg har lett meg halvt ihjel og slitt ut tastaturet på google, men det kan godt henne jeg ikke har lett grundig nok allikevel. Uansett blir jeg utrolig glad for tips, og ikke bare til disse landene, gjerne også andre land, da jeg flere steder kunne hatt nytte av bøker som virker mer interessante. (her er listen over bøkene jeg har funnet, så langt.) Takker masse for hjelp på forhånd!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Jeg har en del bøker fra eksotiske steder. Se på min liste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

http://www.vest-sahara.no/a48x232 Her er link til flere rapporter og bøker om Vest-Sahara. Alt er sakprosa. For skjønnlitteratur vet jeg ikke. Har du forsøkt å kontakte områdeeksperter på universiteter osv., eller rett og slett spurt på biblioteket?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant, har funnet et par dikt også, men det, kombinert med noe herfra kanskje, blir nok eventuelt en nødløsning. Ja, har spurt på biblioteket, men vedkommende hadde ingen tips, dessverre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gjennom lenkene under vil du finne det du leter etter :)

ayearofreadingtheworld.com

theculturetrip.com

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk for tips, men har allerede sett på disse, og flere av bøkene fra landene jeg mangler er jeg ganske sikker på ble litt i dyreste laget å få fraktet til Norge, en var for eksempel på over 100$, brukt på Amazon. Men dette er jo uansett fantastiske og inspirerende sider, så jeg kommer nok til å se over listene der enda en gang senere og se om det er mulig å få tak i bøkene noe billigere :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ak Welsapar fra Turkmenistan lever i eksil i Sverige og har gitt ut "The Tale of Aypi", nå oversatt til svensk: "Legenden om Aypi.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk! Da finner jeg nok noe av han :) Ser det er mulig å finne flere bøker av han på svensk, blir spennende hvor vidt jeg klarer å lese det, har ikke prøvd det før :) Det er vanskeligere å finne på engelsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For et spennende prosjekt! Føler jeg burde kunnet hjulpet med bøker fra Tuvalu. Det kan jeg dessverre ikke. Har ikke selv lest noen bøker med handling fra denne øystaten, men har et stort ønske om å reise dit. Veldig vanskelig å finne bøker derfra som du sier. Kommer nok til å følge med på listen din for se om du finner noen. :-D

Det jeg kan hjelpe med derimot er noen flere forslag til bøker fra Myanmar, som er et land jeg er veldig interessert i. Vet ikke om du har vurdert disse, men her er i hvert fall noen forslag til bøker hvor forfatteren kommer fra landet, og hvor handlingen er lagt til Myanmar.

 • Zoya Phan - Little Daughter
 • Pascal Khoo Thwe - From the Land of Green Ghosts
 • Wendy Law-Yone - Road to Wanting
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fantastisk! Alle tre virker spennende, og er enkle å få tak i, tusen takk :) Ja, Tuvalu er en nøtt..Er spent på hvor vidt jeg kan oppdrive noe derfra, vet at det finnes noen bøker, men vanskelig og ikke minst dyrt å frakte til Norge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra at du likte alternativene. :-). Jeg syntes alle disse bøkene var spennende og kan anbefale dem alle. Også Smile as They Bow av Nu Nu Yi som du har på listen din. Det skal sies at jeg er over gjennomsnittet interessert i Myanmar, og synes derfor alt som har tilknytning til dette landet er interessant. Så da spørs det bare hvilken du synes virker mest spennende. Men From the Land of Green Ghosts av Pascal Khoo Thwe vil jeg trekke frem litt ekstra. Veldig god bok. I tillegg bor han i Oslo nå. Mitt lokale bibliotek hadde denne tilgjengelig.

Hvilke bøker har du funnet om Tuvalu? Har lyst til å lese litteratur fra dette landet. Fint å vite til senere en gang hvis jeg skulle finne en måte å frakte dem til Norge som ikke er alt for kostbar og vanskelig. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Plutselig gleder jeg meg til Myanmar :) Jeg har vel egentlig bare funnet en samling med små fortellinger, (forøvrig også den lest på ayearofreadingtheworld) "Tuvalu: A history". Her er den på Amazon Men så vidt jeg kan huske, har jeg vært borti noe litteratur som nesten oppfylte kravene mine, men det har jeg dessverre ikke skrevet ned noe sted, jeg kan si ifra dersom jeg kommer over de igjen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den britiske advokaten Philip Ells praktiserte på øya Tuvalu i to år, så han fyller vel ikke kravene. Han skrev en bok om tiden der: Where the Hell is Tuvalu: How I became the law man of the fourth-smallest country.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir nok den jeg leser dersom jeg ikke får tak i "Tuvalu: a history," sikkert masse kunnskap om Tuvalu i den også :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Terje Dahl er en nordmann som dro på jordomseiling og endte opp med å gifte seg med en dame fra Tuvalu, og bosatte seg på en ubebodd koralløy tilhørende Tuvalu. Boken Det Siste Paradis tar for seg jordomseilingen, mens bok nummer to Paradiset Jeg Fant forteller om livet på koralløya Motuloa.

Fyller ikke helt kriteriene, men boken Paradiset Jeg Fant handler i alle fall om Tuvalu. Bøkene er også veldig enkle å få tak i.

Her kan du lese om de forskjellige bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Myanmar er et fantastisk land, så veldig glad for at jeg kunne få deg til å glede deg til å lese om det. :) Hadde vært supert om du ville sagt ifra om du kommer over det igjen. Jeg skal lete litt grundigere etter litteratur fra Tuvalu nå også, og håper jeg finner noe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg tenkte også på Rebecca med en gang, men kanskje denne kunne være noe?
http://www.amazon.com/ASSASSIN-MONTE-CARLO-MONACO-Ryan-Hunter-ebook/dp/B006E9PE9S/ref=sr_1_9?s=books&ie=UTF8&qid=1422729425&sr=1-9&keywords=%22Monaco%22

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den virket spennende, og stiller jo likt som Rebecca. Det blir nok bra å ha noe å velge mellom, skal noteres! Takk for hjelp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For et imponerende prosjekt! Jeg kan dessverre ikke hjelpe (flere av landene du nevner er ukjente for meg...). Jeg skal ha listen din i tankene hvis noe dukker opp. I Rebecca av Daphne du Maurier er litt av handlingen lagt til Monte Carlo (i Monaco), men det holder vel neppe for ditt formål.

Masse lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

PS - Hvis du klikker på "Finn en bok" øverst til høyre på siden, ser du at du kan søke på "Omtalte steder". Kanskje du kan finne aktuelle bøker på den måten.

Lykke til igjen!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips! Det skal jeg definitivt prøve, og takk for boktips også. Det er tross alt tusen ganger bedre med en bok man må strekke litt på reglene for, enn ingen bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lillevi! Dette har jeg ikke hatt anelse om ! Og det er kanskje også andre som er like "sene" som meg? Igjen: hva du kan! Kanskje det du kan gjøre det enklere for alle å opplyse hva du ikke kan ? Men spøk til side : Jeg takker for slike innlegg fra deg ( og andre ). Dermed kan vi andre få "gratis" informasjon uten å spør. Ha en nydelig helg videre, du også, Lillevi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mener du bøker hvor handlingen foregår i er landene, eller at forfatterne er derfra?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begge deler, forfatteren må være fra landet, eller ha bodd der en viss tid om det er vanskelig å finne. Det samme gjelder handlingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Harald KBerit B LiekntschjrldLisbeth Kingsrud KvistenMorten JensenIngeborg Kristin LotheCassiopeiaWenche VargasLibris50BookiacIngunn SGrete AastorpOdd HebækgretemorSol SkipnesGladleserRandiAcathyKristin71Dagfinn JakobsenTrude PellerudBerit RTone SundlandToveStine SevilhaugEileen BørresenLibraritas vNinaStine_JHildeMorten BolstadÅsmund ÅdnøyEivind VaksvikSolVivian M.Hilde H HelsethJarmo LarsenIdaGunn FalkbäckKarin Berg