Arrest me!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Jeg skulle gjerne gitt deg en stjerne for din gode replikk, gretemor. Men vil ikke tas til inntekt for den. I enjoyed this book. Synd at den ikke falt i smak hos deg. Vil du si noe mer om hvorfor?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg greide ikke å dy meg, og ja, jeg synes det er synd, spesielt fordi jeg har kjøpt inn en rekke av hennes romaner. Nå tror og håper jeg ikke alle sammen er skrevet i den samme stilen som Gösta Berlings saga, og så har jeg lyst til å lese den ferdig før jeg avsier en endelig dom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har lest litt her og der i Löwensköld-trilogien, og dette er noe helt annet enn slik jeg oppfatter "Gösta Berlings saga". Takk og lov.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei, igjen! Selv om svaret mitt i sted ble langt, sendte jeg det likevel for fort. Du sa at du hadde kjøpt flere bøker av Lagerløf. Der er nemlig en bok som burde intressere deg, meg og alle andre som leser Gøsta Berling nå. Nemlig "En saga om en saga" (1908). Den er forsvunnet fra mine samlede (finnes kanskje en annen plass i huset), likevel : gretemor, du skulle tilfeldigvis ikke ha denne? I denne skal hun etter sigende fortelle (nok en selvbiografi?) om hvordan hun kom frem til den endelige utformingen av "vår" bok. "min" kilde" sier at hun først hadde formet en bok under tittelen "Kavaljererna på Ekeby" (Ekeby er i virkeligheten Rottneros; men det vites vel allerede. Det slår meg at bortsett fra de to innledningskapitlene i begynnelsen kunne "sagaen" like godt hatt tittelen fra hennes første idé. Men, det er en annen skål. Om du eller noen anne har "En saga om en saga" kunne være interessant. Var det bare et utkast, eller kom den ut? Til slutt(???) vil jeg bare si at for å støtte opp sannhetsgehalten i min tidligere opplysning om kavaleren Liljecrona , den musikalske , som får et eget lite kapittel (nærmest en digresjon) , er forfatterens egen far, tror jeg nå er riktig fordi jeg i min samling kom til å kikke på en utgivelse av henne som heter " Liljecronas hem". Men, ikke mer mas/vas fra meg nå, gretemor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"En saga om en saga och andra sagor" er utgitt, men jeg har ikke den. Når det gjelder Liljecrona, så har hun sikkert gitt den karakteren noen trekk i fra faren, som musikaliteten og alkoholmisbruket, men ikke noe mer enn det, tror jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje du vil ha en web-utgave ?
runeberg.org

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ser du har "Et Mårbackabarn" i hylla, ta en titt på den :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei, og takk for at du holder meg oppdatert om SL, som jeg vel insinuerte ville interessere meg, og det gjør det! Ser at du har en Bokklubbutgave der man klokelig har bundet trilogien sammen. Det har man ikke vært like flinke til i "mine" samlede. Men sjekket nettopp at titlene har jeg i hus, så her gjør du meg (atter!) en stor tjeneste, gretemor, slik at jeg kan lese dem i riktig rekkefølge i det minste. Og sannelig når jeg- i dag- ser hvem giveren er ( i 1997!), er det en skam at jeg ikke har gitt meg i kast med denne forfatteren for lengst! Jeg leste Jerusalem så langt tilbake som ca 1970. Vet at jeg den gang ble betatt av den, uten å vita noe særlig om forfatteren. Men da jeg fikk de samlede , visste både jeg og giver at hun fikk nobelprisen ! Og den gang( 1909) tildelte man ikke en slik pris " i hytt og pine", særlig ikke til en kvinne. OG at hun var svensk var ingen fordel heller, i det svenska akademien var svært forsiktig med å gi den prisen til "sine egne" for da var skarp kritikk like om hjørnet! Valget av Gøsta Berling som lesesirkelens forslag imøteså jeg med stor glede. Men.......... Artig lesing under egne innfallsvinkler som skiftet underveis, og med all velvillighet : jeg har ennå ikke fått den store "gnisten" til å gå i gang med andre del. (Dog skal jeg fullføre, har jeg lovet meg selv. Og for all del skal ikke si noe som helst om annen del før lesing av den! Men jeg er som deg takknemlig for at trilogien du nevner "er noe helt annet". Ikke nøl å sende meg noen tilbakemeldinger om din eventuelle lesing av disse, dersom du vil. Og nå kan jeg like godt innrømme det. Mitt forslag til lesesirkelen denne gang, ville vært JERUSALEM (så ville jeg slå to fluer i en smekk, for om igjen må jeg nok lese den likevel.). Men da jeg så at der allerede var kommet et forslag på en bok av samme forfatter, ville jeg , for en gangs skyld, IKKE gi mitt bidrag til "den almene forvirring". Ha en god søndag videre, gretemor og takk igjen!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Cathrine PedersenMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartinKjell F TislevollBjørg L.siljehusmorMorten JensenPiippokattaSigrid Blytt TøsdalAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEgil StangelandVigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaTanteMamieGro Anita MyrvangTine Sundal