Jeg var en liten svipp innom Notabene her om dagen, og så de hadde mange bøker av Paulo Coelho på salg der. Siden jeg er litt nysgjerrig og ønsker å utvide horisonten min litt, så tenkte jeg at jeg kunne se på de og kanskje lese en siden jeg har hørt så mye bra om han. Men uansett hvilken bok jeg leste bakpå, så var det en historie om en eller annen fyr som tok en reise pga familietrøbbel og fant seg selv. Er virkelig alle bøkene hans sånn? Hva er det da som gjør de så fantastiske? For jeg kjenner at det ikke er noe som frister voldsomt, og i hvert fall ikke i bok etter bok. Hvis jeg skulle lest EN bok av han, hvilken ville dere anbefalt da?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg har lest de fleste og noen er bra og noen er dårlige. Dette har nok kanskje litt å si når i livet du leser dem og om man liker litt åndelige og filosofiske bøker. Mine favoritter blant Coelhos bøker er Brida, Utroskap, Heksen fra Portobello og Veronika vil dø. Sistnevnte bok var ikke en bok jeg likte spesielt godt med det samme, men den måtte fordøyes i noen dager etter at den var ferdiglest.
Brida er den boka jeg har slukt og elsket høyest av alle bøkene hans, men jeg klarer ikke gi noen god forklaring på hvorfor, den bare satt rett i hjertet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har lest flere bøker av Coelho, den første var selvfølgelig Alkymisten, jeg husker at jeg ble veldig skuffet, hadde hørt så utrolig mye positivt om den boken, så jeg satt igjen som et spørsmåltegn og lurte på om det bare var meg det var noe galt med. Men så leste jeg flere bøker av han , Veronika vil dø, Heksen fra Portobello, ,og da var det som om alt løsnet. Spesielt vil jeg anbefale Heksen fra Portobello. Den handler om en jente som finner ut at hun er adoptert, og dermed legger ut på en reisen for å finne ut "hvem hun er". Vi blir kjent med henne gjennom beretningene fra forskjellige mennesker, alle har forskjellige synspunkter om henne. Det er en bok, lik de fleste andre bøkene av forfatteren som jeg har lest som inneholder flotte visdomsord, og som gjør at man begynner å tenke gjennom hva som virkelig blir fortalt, om det er noe som kan påvirke vårt eget liv.
Det som gjør at noen liker eller ikke liker bøkene han sine tror jeg er om hvilken sinnstemning de leses i. Husker da jeg leste Alkymisten, jeg var på sykehus, og overhodet ikke mottakelig for å lese den type litteratur, jeg orket ikke å lese mellom linjene, jeg ville bare flykte bort fra hverdagen, ikke måtte bli utfordret til å tenke over noe som helst! Så i ettertid har jeg lært meg når det "passer" å lese en bok av Coelho. Den siste boken av han Adultery kjøpte jeg i høst , men har enda ikke funnet "rom" til å lese den, jeg må nok vente til helsen er bedre, og jeg kanskje ligger på en sydlig strand under en rød parasoll!!!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har lest det meste av ham, foruten om de siste (har visst ikke lagt dem inn her heller...). Likte de godt, er godt språk og interessante historier. Liker aller best Alkymisten. Er nok en egen stil, så enten liker du det eller ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Paulo Coelho skriver en type bøker som folk elsker eller hater. Om du er villig til å prøve, men ikke er ute etter en fyr som prøver å finne seg selv så har han også noen kvinnelige hovedpersoner i Brida, Elleve minutter eller Veronika vil dø.
Den jeg husker best av disse er Veronika vil dø så jeg vil kanskje anbefale deg å begynne der. Den er heller ikke så lang så skulle det ikkke falle i smak så er du i det minste fort ferdig.
Husk også på at dette ikke er bøker med mye fart og spenning, så du må lese hele for å få med deg budskapet.

Lykke til!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har lest flere av han, bare av nysgjerrighet, og for å kunne gjøre meg opp en mening - men har konkludert med at han ikke er blant mine favorutt-forfattere. En av bøkene hans fant jeg mye mening i, den likte jeg: Veronika vil dø.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har kun lest Alkymisten, og jeg ble kjempeskuffet!! Meeeen, de aller fleste sier at den er en enten eller-bok. Enten så elsker du den, eller så syns du den er ræva. Så jeg vil iallefall IKKE anbefale den, men jeg vet veldig mange anbefaler Veronica vil dø. Hold meg oppdatert på valget av bok da, og om du faktisk liker den...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kjell F TislevollMonica CarlsenAnniken RøilPiippokattaHarald KHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTanteMamieHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathias