Og så var det plutselig fredag igjen. Var det ikke akkurat mandag?
Etter en utrolig god leseuke er jeg klar for å fortsette trenden denne helgen. Helga begynner med Iskald glød en krimbok av M.J. McGrath. Dette er en av de bedre krimbøkene jeg har lest, her er det vakre naturskildringer og mye lærdom om de kanadiske inuittene. Neste bok ser også ut til å krim, det er To soldater av Roslund og Hellström. Det ser ut til å være sjette boken i en serie, men jeg satser på at det går greit å begynne midt i allikevel.

Det blir selvfølgelig litt sport denne helgen og. NY Rangers og Zuccarello spiller veldig bra for tiden, noe som gjør det veldig gøy å følge med, også er det selvfølgelig Tour de Ski som er veldig spennende.

God helg!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 43 svar.

Denne helga har jeg lest ut "Mors gaver" av Cecilie Enger. En nydelig bok hvor hun etter at den Alzheimersyke moren har flyttet på sykehjem, finner morens lister over julegaver som er gitt og fått gjennom mange år. På en fin måte forteller hun familiens historie rundt minnene som gavene fremkaller. Det blir verken for utleverende eller sentimentalt, og selv om dette er historien til hennes familie, er det både et tidsbilde og mange allmennmenneskelige opplevelser det er lett å kjenne seg igjen i. Nesten litt synd å være ferdig med boka nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser "Ikke ville se" av Jan Guillo. Dette er fjerde bind i hans serie om Det store århundret.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, og plutselig er det til og med søndag! Og for min del har helgen som vanlig vært fri for sport. Men jeg har fått fordypet meg desto mer i bøkenes verden :-)

Jeg leser altfor mange bøker på en gang akkurat nå, men nå i helgen ble jeg i hvert fall ferdig med Postmannen og Pablo Neruda eller Brennende tålmodighet av Antonio Skármeta. Ser at mange her på Bokelskere synes filmen er bedre enn boken. Det skriver jeg glatt under på, boken var skuffende i forhold. Jeg leste forresten hele romanen på bokhylla.no. Synes det kan være slitsomt å lese de innskannede bøkene der, men denne er såpass kort og lettlest at det gikk greit.

Ellers regner jeg med å bli ferdig med Mount København av Kaspar Colling Nielsen i løpet av dagen. Den er ikke oversatt til norsk, så jeg leser den på dansk. En utrolig fiffig og helt spinnvill samling fortellinger (17 i tallet) som knyttes sammen med små avsnitt om dette Mount København, et 3500 meter høyt fjell som oppføres i byen i løpet av et par hundre år. Og i takt med at naturen, og klimaet, forandrer seg, gjør byens innbyggere det samme. De enkelte fortellingene er ikke mindre sprø – her treffer vi blant annet på fuglemennesker og romvesener – men ikke desto mindre utrolig artige og faktisk overbevisende! Må si jeg har stor sans for det underfundige universet forfatteren her tegner.

Nielsens fikk Årets Debutantpris 2010 for denne boken.

Liker denne veldig godt, og gleder meg til å lese Nielsens andrebok, romanen Den danske borgerkrig 2018-24 etter hvert. Har den liggende i «skal lese»-bunken min.

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og snart er lørdagen over også - tida flyr her i huset. Men jeg fikk tid til å lese et par timer i dag tidlig og fikk lest ut En vinterkveld av Simon Sebag Montefiore. Nå har jeg begynt på to nye; Siste samling på jentenes bensinstasjon av Fannie Flagg og Å slentre plystrende forbi kirkegården av Susan Crandall. Også leser jeg litt i Tungtvannnssabotøren - Joachim H. Rønneberg av Gunnar Myklebust innimellom... Har blitt snømåking og rydding av julepynt her i dag. Søndag blir det vel ut på tur tenker jeg - på et eller annet vis. Blir neppe så mye lesing annet enn det jeg får lest før jeg står opp i morra. Og plutselig er det ny uke igjen. Torsdag får vi besøk av Edvard Hoem på jobben - det skal jeg få med meg :) Har ikke fått lest hans nyeste roman, men han er alltid interessant å høre.

Ha en fortsatt fin helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser Mårbacka, hvor Selma Lagerlõf skildrer barndommen sin. En fin oppladning til Gösta Berlings saga. Veldig spent på den.

En fortsatt god helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tror nok det kan være en lur oppladning, gretemor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den er jeg spent på og, jeg fant den svenske eboka til 28 kr på Adlibris så jeg er klar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

La oss håpe at vi slipper å bli skuffa :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helgen kom veldig fort, i alle fall om man tenker tilbake på tirsdagen som kjentes veldig tung ut. Jobben har startet opp igjen etter en noe lengre juleferie enn vanlig. Ny lesebriller har funnet sin plass i hjemme, og jeg må bra si det, lesing er blitt artig igjen! :) Kan ikke skjønne at de forrige brillene var så dårlig, og at jeg ikke har merket hvor sliten jeg ble i hodet av å lese med dem.

Uansett, grunnet mangel på briller store deler av uken har leselysten vært så å si ikke eksisterende denne uken. Heldigvis har den tatt seg opp igjen nå. Fortsetter derfor med Livvakten av Lee Child. Ellers blir det en del jobblesing også, så da legger man til Grip teksten. Norsk for Vg 2

Ha en super helg alle sammen, her skal man ut å måke snø :D

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er helg og ganske nytt år ennå. Jobber fremdeles med nyttårsforsetter. Jeg har vært leeenge vekke fra denne siden, men er nå tilbake for å bli inspirert til nye leseopplevelser. Jeg er mektig imponert over hvor mye enkelte av dere rekker å komme igjennom på en uke. Jeg setter ikke listen så høyt, men har som mål å prioritere mer tid til lesing. Denne helgen er det jobbing og da er det lydbok som gjelder i bilen på vei mellom pasientene. Jeg hører på Angrep fra alle kanter av Tore Renberg. Utrolig gøy å høre Renbergs stemme for en utvandret siddis som meg. Gremmes over språkbruk og enkelte karakterer i fortellingen, men digger det allikevel. Utrolig kjekt når jeg kan se for meg alle stedene som blir nevnt. Gleder meg til å gå på jobb i dag!!! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det varierer nok fra uke til uke hvor mye vi kommer gjennom, også avhengig av hvor mye tid man har til lesing. Personlig så har jeg veldig mye "fritid" og den siste tiden så har jeg vært så heldig at formen har tillatt en god del lesing.

Håper du får/hadde en fin dag på jobb, med lydbok og alt :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God helg:-) Jeg holder på med alfabethuset av Jussi Adler Olsen, det er spenning med handling fra 2. Verdenskrig og på et sinnsykehus. Virker lovende.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Som flere "idioter" er jeg påmeldt godtestopp i to måneder på facebook, denne uka har rett og slett vært helt forferdelig med sugar rehab, hoho... Håper det blir bedre etterhvert, men merker jo konsentrasjonen er så som så... Uansett da, denne helga starter jeg med Ildvitnet av Lars Kepler

God helg! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den har samboeren meldt seg på og. Jeg har vært sukkerfri i tre år, men husker fortsatt abstinensene da jeg sluttet. Det går heldigvis over etter en ukes tid, hvertfall i mitt tilfellet.
Lykke til med godtestopp!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk takk! Ja, de sier det vil gå bedre etterhvert, og jeg håper det stemmer. :) 3 år uten godteri står det respekt av, bøyer meg i støvet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, men jeg må innrømme at jeg har hatt noen "sukkerrush" innimellom. Da spiser jeg akkurat det jeg har lyst på i et par dager. Det er også mange alternativer til sukkerfritt godteri, jeg har laget både vanlig sjokolade og snickers selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har startet på "skomannen" av Peter James og det virker lovende. Har lest "levende begravet" av han tidligere og den var utrolig bra. Dette virker til å være i samme kategorien. Blir nok ikke ferdig i løpet av helga for den er på nesten 600 sider. Her i Porsgrunn har det kommet litt snø, herlig!! så gleder meg til turer med min cocker spaniel på snart 9 måneder. Herlig å se henne kose seg med snø! Riktig god helg til deg og alle bokelskere:-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser : Nilen - historiens elv av Terje Tvedt. Jeg leser også fine fortellinger av Victoria Hislop, bl. a. En aften på Kreta. Den er lettlest med mange forskjellige historier. Passer fint som avveksling til den tunge boka om Nilen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter en hektisk jul, og med lite leselyst, og lite aktivitet fra min side på "bokelskere" er jeg nå tilbake! Er på et opptreningssenter, og derfor er heldigvis "lesemotivasjonen" tvunget tilbake!!
Ble akkurat ferdig med "Den ene pluss en" av Jojo Moyes. En fin historie som ihvertfall tok meg med på flukt fra hverdagen, så kan anbefales for alle som er på jakt etter en lettlest og god historie! I helgen vil jeg ha litt spenning, og derfor begynner jeg nå på "Marions slør" av Roy Jacobsen!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hyggelig at du er tilbake :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg "Mandeltreet"av Michelle Cohen Corasanti en roman som er samme kaliber som "Drageløperen", 1955 i en fattig palestinsk by,underlagt israelsk militærstyre,blir tolv år gamle Ichmad vitne til at lillesøsteren blir drept av en landmine......

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skulle ønske at tiden fløy hos meg også, men det gjør den dessverre ikke. Tiden står dødens stille samme hva jeg gjør. Sikkert en forbannelse, akkurat som kjedsomheten. Og jeg har endelig ryddet bort jula for den er jeg mektig lei av. Så nå kan jeg slappe av og lese så mye jeg vil igjen. Og jeg leser:

I morgen er alt mørkt av Sigbjørn Mostue. Har kommet over halvveis så kommer nok til å bli ferdig med den i helga og jeg leser i Å våge livet en gang til av Per Arne Dahl. Den har jeg strevd med i en uke nå for jeg er hverken religiøs og har heller ikke særlig troen på selvhjelpsbøker for å være helt ærlig, men leser ferdig en bok uansett om jeg liker den eller ikke. Og ved siden av leser jeg fremdeles i Too good to be true: The colossal book of urban legends av Jan Harold Brunvand, så jeg går ikke tom for lesestoff denne helga hellers.

Ellers blir det bare en rolig og kjedelig helg som vanlig. Og jeg går ikke ut av døra før jeg må for der er det speilglatt. Beveger meg ikke utendørs uten brodder i hvert fall ...

God helg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er jo helt utrolig at tiden flyr hos meg, men det sikkert ikke noe jeg skal klage over. Bedre det enn at den snegler seg avgårde høres det ut som.
Det siste du trenger nå er å brekke et bein så broder høres lurt og :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du er heldig for her snegler den seg så vidt avgårde. Nesten som om tiden står fullstendig stille. Veldig kjipt. Og ja, broder er tingen nå for tiden. Det er speilblankt ute og bare å gå til postkassa er en livsutfordring hehe, så går ikke uten broder, gitt. Stoler ikke 100% på dem, men man føler seg litt tryggere:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Håper virkelig at det blir en positiv endring i livet ditt snart, og at dette året blir bra, et Riktig Godt Nyttår med en god helse ønsker jeg deg!!:-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk, men tviler på det. Både helsen og humøret er dessverre det samme og tviler på at 2015 blir noe bedre siden jeg har hatt det sånn i litt over to år nå. Men takker for lykkeønskninger og godt nytt år til deg også:) Dere er gode:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Endelig ute av gipsen,men det blir nok ikke noe sprell enda,så innehelg med lesing blir det.Er jo meldt storm og det som verre er her på Nord-vestlandet. Leser Falketårnet av Erik Fosnes Hansen om igjen,liker den like godt som sist. Og så har jeg begynt på Den kosmiske smie skrevet av Geir Uthaug. Den handler om William Blake.
God helg til alle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Også jeg som trodde det var torsdag i dag! Tiden flyr avgårde!

Skal akkurat til å begynne på Kathe, alltid vært i Norge av Espen Søbye. Blir antakeligvis kun denne boken jeg leser i helgen. Muligens noen sider av En vis manns frykt av Patrick Rothfuss som jeg leser som e-bok.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Endelig helg!! -sier jeg.
Jeg har brukt de siste dagene på jobb til å pakke opp, sortere, telle og sette strekkoder på flere hundre skolebøker, så jeg ser frem til helg og å slappe av med helt andre bøker og filmer!
Jeg har så vidt begynt på "Olivensteinen" av Nisja. Den virker lovende! Holder også på med "Matrevolusjonen" av Eenfeldt, men har hatt en mnds pause fra den. Håper å komme litt nærmere slutten på den i løpet av helga....
Etter dette tror jeg jeg må ha noe krim igjen! Men det får jeg komme tilbake til hvis den tid kommer i helga ;) har endel filmer og serier liggende også etter hamstring på div salg og opptaksboks til tvn ;)

God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Matrevolusjonen synes jeg høres spennende ut og tar jeg ikke helt feil så har jeg den liggende i en eske et sted. Jeg har ikke tro på en streng lavkarbo-diett, men jeg tror nok vi kan tjene mye på å velge smartere karbohydrater. Er denne boka anti-karber eller er det lov med noe?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, den virker interessant - men det er så mye annet som frister mer å lese ;)
Litt usikker foreløpig.. Leste are et par kapitler i nov/ des. Hvis jeg husker rett handlet det mye om hvordan folk levde for lenge lenge siden og hvordan det etterhvert dukket opp nye sykdommer da det kom sukker, korn osv..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oppholder meg for tiden i sykehussengen, så det blir tid nok til å lese. Skal begynne på Canto 5 i Don Juan og koser meg med versene. Jeg er også halvveis i Åsa-folket av Asbjørn Lien. En lettlest bok om overgangen fra Åsa-tro til Hvitekrist i Telemark. Jeg liker godt å lese om seder og skikker fra denne tiden, men synes kanskje at språket blir litt tamt. Som lydnok surrer og går "Og bakom synger skogene" av Trygve Gulbrandsen. Har bare hørt noen få kapitler og så langt er det en hyggelig lytteropplevelse. God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det høres ikke noe særlig ut, håper du blir fort frisk igjen. Og jeg må innrømme at jeg ble veldig nysgjerrig på hvordan det har skjedd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er hjemme igjen og håper lungen holder seg på plass. Pneumothorax er mest vanlig blant høye, slanke menn med lange lunger. Hos meg skjedde det nok fordi lungene er så ødelagt fra før, selvom jeg selvfølgelig har lekt høy og mørk i noen dager, litt moro må man jo ha :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Godt å se at du har humoren med deg :)
God bedring!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Masse god bedring!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Huffda. Krysser fingre for at det blir eit kortvarig og ukomplisert opphald.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for det! Håper at jeg slipper ut i morgen, jeg har i alle fall fått frigang så jeg kan gå og hente kaffe og slikt selv. Har ikke forsøkt punktert lunge før, men håper at røntgenbildet viser at den sitter der den skal i morgen :) Noen ganger fryder forandring mindre enn andre ganger!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Du bør jo ikke gjøre dette til en vane Ingunn, da blir det fort en uvane! Men for å bli mer seriøs: Jeg ønsker deg god og snarlig bedring!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har to bøker som jeg har lest på i mange uker nå, litt til og fra mellom andre bøker. Det er Fangen på celle nr 17 av Ida S. Skjelbakken og Fasadefall av Liza Marklund. Begge to er egentlig gode bøker, det går bare litt treig med lesingen min for tiden.

På nettbrettet leser jeg fortsatt Hypnotisøren av Lars Kepler. Dette er min første bok av denne forfatteren, men etter starten å dømme lover det veldig bra.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Intet er nytt under stolen ... eg held framleis på med dei to bøkene eg starta på mot slutten av forrige helg, Bildet av Dorian Gray av Oscar Wilde som nattbordsbok, og Várias Histórias av Machado de Assis som lesestol-bok. Begge bøkene krev ein del konsentrasjon, og det hender eg må lese heile avsnitt opp igjen. Derfor gjeng det litt sakte framover, så eg blir nok ikkje ferdig med nokon av dei før helga er over.

Tour de ski, ja. Tenkte eg skulle prøve å ta med kvalpen, som begynner å blir stor, på ein liten skitur. Første gang for kvalpen, og første gang med hund for min del. Skal bli spennende å sjå om det fell i smak.

God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Min lille skjønne Maykita elsker virkelig snø, har aldri sett en lykkeligere hund, da hun på selveste julaften kunne boltre seg i snøen for første gang! Lengter meg forresten syk etter henne, startet nyåret med et 4 ukers smertemestringskurs, men hun har heldigvis kapret mange hjerter, så hun blir veldig godt passet på!! God skitur til deg og valpen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempett