På min vei gjennom bortgjemte bokhyller og kasser finner jeg bestandig noe spennende eller originalt som jeg blar litt i og får lyst til å lese. Og som bokelsker ønsker jeg også å vise fram en og annen bok, fordi den har betydd noe spesielt for meg, slik tenkte og skrev de tidligere eller dette er en bok utenom de vanlige. Og dette ønsker jeg å fortsette med.
Denne gangen vil jeg vise fram boka "I stille timer" av J. J. Jansen, utgitt i 1915. En liten bok der en sogneprest skriver ned noen tanker, svar og fyndord. Kanskje virker de litt underlige i dag og vi er vel ikke enige i alt det som står. Men fortsatt er det mye som har verdi i dag også.
Her er noen eksempler:
Sinte Koner er ofte meget dyktige. Det samme er maaske ogsaa Tilfældet med sinte Theologer.
Optimisme er bra nok; men la os ikke lyve Livet lysere end det er.
Om mine Tilhørere erindrer Halvparten af min Tale, saa frygter jeg meget, at det er den Halvpart de ikke trenger.

Og mye mere i denne duren. Mye artig og sant, men også underlig i dag.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Det brakte tankene mine til en bunke med utklipp, som jeg stundom finner når jeg leter etter noe helt annet. For eksempel et sitat fra ukebladet Hjemmet i 1904, der det gis gode råd til kvinner:

"VIS MÅDEHOLD MED LEGEMSØVELSER
Det er nu påvist at boldspil og andre almindelige udendørs legemsøvelser er farlige og medfører forøgt svaghet og nervøsitet. En pludselig anstrengelse av legemets muskler, f.eks. ved voldsom springen, fører til hjerteklappelse, som efterhånden udvikler sig til en kronisk hjertelidelse."

Det er vel unødvendig å si at jeg aldri har falt for fristelsen til "voldsom springen" etter at dette ble kjent for meg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

LilleviReadninggirl30Tor-Arne JensenKirsten LundBjørg RistvedtAnette SHarald KVanja SolemdalOleElin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11HegeTorIngvild SSigrid Blytt TøsdalKaren RamsvikJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit Høvde