Da tenker jeg ikke nødvendigvis på bøker som kommer i år, men bøker du har planer om å lese :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 26 svar.

Jeg har funnet ut at å lage meg en liste sånn, fungerer særdeles dårlig for meg. For selv med de beste intensjoner, så ender jeg alltid med å finne en bok her og en bok der jeg bare MÅ lese med en gang, og vips forsvinner det bøker ut fra listen min. Og når året er omme, så har jeg knapt rørt de bøkene jeg skulle lese, men lest en hel haug andre i stedet. Jeg er litt håpløs...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bruker å lage leselister for hvert nye år og gjerne til sommeren også, men de blir ikke fulgt opp. Men jeg har noen bøker jeg har lyst å komme gjennom i år i og med at bokhylla er så full av uleste skatter.. En liten liste: La Peregrina av Cecilia Samartin, Den ene pluss en av Jojo Moyes, PS I Love You av Cecilia Ahren, Safe Haven av Nicholas Sparks (lese ferdig, begynte på den høsten '13). Kommer ikke på noe mer i farta :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Planen er å lese mye av det som har stått ulest i hylla en stund. Mye av det er populærvitenskap, men det er også en god del ren skjønnlitteratur. Kommer til å fokusere på det jeg tror kan bidra til utvikling av egne tanker. Dette er noen av de jeg har sett meg ut:

  • Kafkas Beste (inkl. Prosessen, Slottet, og en del andre)
  • Fluenes Herre, William Golding
  • The Fountainhead, Ayn Rand
  • Det Egoistiske Genet, Richard Dawkins
  • A Short History of Nearly Everything, Bill Bryson
  • Thinking Fast and Slow, Daniel Kahneman
  • Living, Thinking, Looking, Siri Hustvedt
  • The Satanic Verses, Salman Rushdie
  • How the Brain Works, Steven Pinker
  • Uro, Finn Skårderud
  • Mrs Dalloway, Virginia Woolf
  • What It Means to be Human, Joanna Bourke
  • Mitt Navn er Karmosin, Orhan Pamuk
  • Trekkoppfuglen, Haruki Murakami
Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok jeg gleder meg til å lese er Zia Haider Rahmans "In the Light of What We Know". Så får vi se om den lever opp til forventningene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den boken hadde jeg ikke hørt om - men tittelen gjorde meg nysgjerrig, og en rask googling førte til at jeg har fått den opp på ønskelisten min. Takk skal du ha - dette høres spennende ut! Nå skal jeg sette meg ned og lese dette intervjuet med forfatteren: How Do You Know? Jonathan Lee interviews Zia Haider Rahman July 15, 2014. :)

P.S. Jeg fikk opp boken ved søk på bokelskere.no, men uten noen "vaskeseddel" - så nå har jeg lagt inn resymeet fra ovennevnte intervju på romanens bokelskere-side, slik at andre nysgjerrige kan finne det og få et inntrykk av hva slags bok det dreier seg om. Denne boken MÅ jeg visst bare ha! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg regner med å lese rundt 50 bøker i år som ifjor, og rundt 40 blir nok 2015-bøker. Først ut blir boka til Skaranger, samt en svensk krim, den usynlige mannen fra Salem.

Av tidligere bøker holder jeg på med Svik.1938, Nødhjelp, og er veldig spent på Sveens Guds barn, som har fått så spennende omtale. Det blir også en bok av Modiano. Har også veldig lyst til å lese En halv gul sol, hvis jeg får tid! Men jobben krever at jeg leser mest nytt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kom over en artig Reading challange 2015 liste, den skal jeg prøve å jobbe meg gjennom. Vil så gjerne dele den her, men skjønner ikke hvordan jeg kan dele bilder...... Noen som kan hjelpe?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prøver en link isteden jeg:-) her er lista

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har allerede krysset av et par punkter :)
Men er det juks og krysse av for samme bok på flere punkter hvis det passer?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, det er vel ikke det. Det kan vel være en thriller på over 500 sider f.eks. Man får bruke den sånn det passer best, det er jo bare for moro skyld:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den lista var morsom! Håper noen av de jeg har på leselista fra før, og i bokhylla for den saks skyld, passer inn!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det gjør de helt sikkert, mye å velge mellom her;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ååh den lista så jeg også for et par dager siden og fikk lyst til å hive meg på den! Så er det bare å finne bøker som matcher hvert punkt på lista :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oi! Den lista likte jeg! Fryket det var en liste over spesifikke bøker.
Må printes ut og henges opp!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, ikke sant:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Første bøker ut er "Hotell New Hampshire" av John Irving og "Prosessen" av Franz Kafka. Senere følger bl.a. tredje bok i serien om gatekatten Bob, bok 2, 3 og 4 i Anne K Elstads serie om Julie, "Svøm med dem som drukner" av Lars Mytting - og "Mormor hilser og sier unnskyld" av Fredrick Backman. Videre er ikke leseåret planlagt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hotel New Hapshire i mitt hjerte! Anbefaler Garps bok også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tilfeldigvis har jeg nettopp lånt "Garps bok" på biblioteket. 500 spennende sider :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flere 'Sällsamheter', Gunnar Staalesens Varg Veum bøker, filmbøker, f eks Crystal Lake Memories The Complete History of "Friday the 13th" og andre bøker fra film hylla mi, mere krim og i hovedsak flere av mine egne bøker isteden for bare biblioteksbøker, ifjor var 5/6 av alle jeg leste biblioteksbøker. Nå er 29 av 31 'leser nå' fra biblioteket og har 6 stk på reservering, skal prøve å kutte ned til max 15 bib bøker til en hver tid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden vi venter ei lita tulle i slutten av mars, tror jeg ikke jeg kommer til å ha tid til å lese så mye i år. Men noen bøker har jeg planer om :)
- Hvorfor hopper jeg av Naoki Higashida
- De uønskede av Yrsa Sigurdardottir
- Gravrøys av Johan Theorin
- Den merkelige hendelsen med hunden den natten av Mark Haddon
- Stormen av Frode Granhus
- Den klønete skytsengelen av Arto Paasilinna
- Det henger en engel alene i skogen av Samuel Bjørk
- Incarceron av Catherine Fisher

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har planer om å lese meg gjennom det meste av Neil Gaimans forfatterskap. Dette prosjektet håper jeg å få gjennomført i løpet av 2015. Ønsker å få lest noen flere klassikere, men ellers har jeg ikke noen spesifikke bøker jeg tenker å lese. De velger jeg ut etter hva jeg er i humør for å lese der og da. :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var en lang , fin og veldig variert liste. Mange av de har jeg faktisk lest, noen har jeg også lyst til å lese. F. eks. Doppler av Erlend Loe og I Afrika er snøen svart av Unni Lindell.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Av disse har jeg lest " Jonas", "En mann ved navn Ove", "Indias datter" , "Hundreåringen.." og "The world according to Bob" ( i norsk utgave). Din liste har dessuten gitt meg flere gode lesetips ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var ei flott og variert liste, du har mykje å glede deg til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

ritaolineHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandTheaLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorToveEllen E. MartolTone HTor-Arne JensenVegard BorgenTine Victoria