Når vi er ferdig med En2, har vi lest to bøker i hver kategori.
Det er altfor få bøker for å lage statistikk. Det blir nok en jevnere(?) fordeling etterhvert. Håper jeg.
Er det noen som har oversikt over hvor mange (prosentvis) kvinnelige og mannlige forfattere det har vært opp gjennom (verdenslitteratur)historien?

Jeg har lest en god del bøker av nordiske forfattere, og de aller fleste av dem er norske. Det har ikke noe å gjøre med at de norske forfatterne er bedre eller større enn sine nordiske kolleger. Det har (mye) mer med min (og sikkert andre leseres) nasjonalitet å gjøre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

For ordens skyld, kjell: Det var ikke min mening å insinuere noe som helst i innlegget jeg postet og som du svarer på. Helt enig i at det ikke er noe poeng i å utarbeide statistikker på grunnlag av syv - snart åtte bøker. Og så klart nordmenn flest har lest flere norske bøker enn øvrige nordiske. Det gjelder for meg også, uten at det har noe med saken å gjøre, altså den saken jeg mener er interessant: hvis man - du/dere - ikke hadde tenkt at det var ønskelig å lese ikke-bare-norske-bøker, så hadde. det vel ikke vært noen vits i å kalle noen kategorier "nordisk" i stedet for "norsk"? Og hvorfor i det hele opprette kategorier i lesesirkelsyklusen, om ikke for å få variasjon i forfatterstemmer/fortellinger? Ergo: hvis dette virkelig var begrunnelsen for å operere med ulike kategorier - hvorfor er det da plutselig helt uvesentlig å tenke at en viss fordeling mellom kvinnelige og mannlige forfattere kan være verdifull?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg hadde lista over 1001 bøker liggende, og med forbehold om noe feil teller jeg meg frem til at 180 av 1001 bøker er skrevet av kvinner.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

TalmaLilleviHarald KEvaKari ElisabethBerit RSynnøve H HoelIreneleserKirsten LundTanteMamieTor Arne DahlEllen E. MartolMarteTor-Arne JensenKristine LouiseAjiniakraAnne Berit GrønbechToveElisabeth SveeBeathe SolbergalpakkaMariannePiippokattaIngunn STone SundlandAliceInsaneHilde H HelsethKaramasov11Amanda AEivind  VaksvikMarianne MAnniken RøilConnieMarianne  SkageTorill RevheimReidun SvensliGroSolCecilie EllefsenBerty