Jeg leste et sted at alle boksamlinger med respekt for seg selv, uansett størrelse, burde være komplett på minimum ett felt. Inneholde alle tittlene til en bestemt forfatter, ha et bredt utvalg innenfor en sjanger, eller kanskje alle mottagere av en litteraturpris.

Selv er jeg ikke komplett på noe som helst (når vi ser bort fra debutanters utgivelser), jeg har nesten alle tittlene til et knippe forfattere, det er det nærmeste jeg kommer.

Er din samling komplett på noe vis, og hva skulle du ønske du eide alt av?

Jeg skulle gjerne eid alle romaner og noveller som tar for seg tidsreiser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Jeg har komplette samlinger av mange forfattere, men føler likevel at det er mange huller i min samling. Mange av de beste bøkene jeg noen gang har lest, leste jeg i 20-årene, dvs. i en periode av livet hvor jeg ikke hadde råd til å kjøpe alle bøkene jeg leste. I årene etter dette har jeg forsøkt å få tak i mange av bøkene som gjorde så sterkt inntrykk på meg i yngre år, bare for å oppdage at det er vanskelig å få tak i en del av dem. Spesielt gjelder dette russiske forfattere. Noen ganger legger jeg ut søkestrenger på QXL og Finn.no på spesielle bøker, og gleden er stor når jeg får napp. Som da jeg fikk tak i f.eks. Ivo Andrics "Broen over Drina" og Ivan Bunins "Mitjas kjærlighet" ....

Ellers er det jo et interessant spørsmål hva som menes med "komplett" samling av noe. Det tror jeg er temmelig individuelt. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skulle gjerne hatt alle Tidshjulet-bøkene i unnbundet, norsk utgave. Ellers så kunne jeg godt tenkt meg alle bøkene til Arnhild Lauveng. Har I morgen var jeg alltid en løve, men ikke de to andre. Bøker som er verdt å lese om igjen og som har så mange vel formulerte setninger med et så viktig innhold at jeg blir fristet til å streke over med merkerings tusj.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Argh, vi har måttet pælme flere gamle tidshjulet-bøker i kartongisert utgave på jobben. Du skulle sagt fra! :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ånei! :P De fine (veldig dyre!) bøkene! Jaja... Får ha bedre lykke neste gang, som det så fint heter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil gjerne eie litt av alt. Litt av alt som er veldig forskjellig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarenJarmo LarsenTheaGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorTove