Det er muligens en tilsnikelse å velge en trilogi, men Britt Karin Larsens tatertrilogi er uten tvil de bøkene som har gjort sterkest inntrykk på meg i 2014. Jeg kan ikke velg en av disse, de hører sammen:

Tillater meg å begrunne valget med noen linjer fra et eget debattinnlegg:
"Noe av det som så langt imponerer meg mest, er hvordan Britt Karin Larsen får frem møtet mellom to ulike folk og kulturer – de fastboende bøndene og de omreisende taterne. Her finnes fordommer, forakt og frykt for det ukjente på begge sider. Og vi forstår dem. Bøndenes beskyldinger mot og nedrakking på taterne. Taternes arroganse og latterliggjøring av dem som er bundet til jorden.

Larsen idylliserer på ingen måte taterne, deres liv og væremåte. Snarere tvert i mot, som leser blir jeg sittende med mange spørsmål – stjeler de et barn, bedrar de kundene sine, kan man stole på en tater. Larsens skikkelser, både tatere og bønder, er mennesker med sterke og svake sider, godhet og raushet, angst og sinne. Så levende og troverdige. Etter som boken skrider frem, får jeg en stadig større forståelse for taterfolket, blir mer og mer glad i familiene.

Britt Karin Larsen skriver godt, innsiktsfullt og billedskapende. Boken er nærmest skrevet som små skisser av mange ulike menneskers liv, skisser som til sammen skaper et større bilde."

Britt Karin Larsen var en ny forfatter for meg i år, og jeg vil absolutt lese mer av henne.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Bøkene hun skrev om taterne var min første leseopplevelse, jeg ble kjempebegeistret ! Gled deg til å lese dem !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så flott! Britt Karin Larsens tatertrilogi har jeg lest; de er "bøkene jeg ikke glemmer fra 2014". Nå er det Larsens bøker om Finnskogfolket jeg er på jakt etter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De er også fine !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er min beste leseropplevelse dette året også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gleder meg til å stifte bekjentskap med henne, har den andre trilogien hennes i hylla :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og jeg er på jakt etter den! Men jeg har forstått at finnskogtrilogien er langt mer enn en trilogi. Slik treet faller, som kom i høst, skal være den sjette i denne serien (se innlegg fra Ellen i tråden om hvilke bøker vi fikk til jul).

Stoner er jeg ikke riktig ferdig med, ellers er jeg enig med deg i at Larsen kunne ha fått konkurranse her. En gripende god bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ok, det visste jeg ikke, fikk kjøpt de tre første i en tjukk heftet utgave, innbilte meg derfor at det var en trilogi uten at jeg har sjekket det nærmere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

may britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLailaLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallamarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHege