Takk for opplysningen om Britt Karin Larsens nyeste bok, dette var jeg ikke klar over. Seks bøker om finnskogfolket, altså! Du anbefaler å lese dem i den rekkefølgen de har kommet ut?

Jeg må korrigere meg selv når det gjelder biografien om Astrid Lindgren. Forfatteren, Jens Andersen, deltok i Hans Brenners bokprogram (ikke Skaveland). Andersen fortalte at han lenge hadde lett etter en tråd, et bærende element, gjennom Lindgrens liv, og kommet frem til at det var ensomheten. Da løsnet hans skriveprosess. Deltakerne i progamet samtalte så fint om hvordan ensomhet er et underliggende tema i mange av Lindgrens bøker, og spesielt barns ensomhet, som Pippi Langstrømpe, Brødrene Løvehjerte, Mio min Mio med flere. Det var dette som vekket min interesse.

Kos deg med julebøkene du også, Ellen og ha en fin romjul!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ja, du bør nok lese dem i riktig rekkefølge, - og ikke nok med det, det kan til og med være lurt å notere hvem som er hvem og i hva slags forhold til hvem, og hvor de bor, - hun har et stort persongalleri over lang tid! Men nettopp det er også med på å gjøre bøkene ekstra fine, man får et eget perspektiv på livene deres og samfunnsutviklingen. Lykke til, du har noe å glede deg til, - jeg vurderer faktisk å lese alle bøkene om igjen i sammenheng :-)

Jeg så også programmet med han som skrev Lindgrenbiografien, men jeg husker ikke om det var da eller i en anmeldelse at Lindgrens euforiske lykke over å få være alene ble nevnt. Da visste i hvert fall jeg at dette var en bok jeg måtte lese! Men jeg har nå kastet meg over Finnskogen først ...
God romjul og god lesehelg til deg også! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stine SevilhaugEllen E. MartolTone SundlandNinaHarald KMads Leonard HolvikTorill RevheimElisabeth SveeNicolai Alexander StyveEirin EftevandBeathe SolbergToveIngvild SIreneleserRandiASiljeAnn EkerhovdVibekeMarianne_Hilde Merete GjessingTrude JensenMette-MJulie StensethKirsten LundMonica CarlsenTrineBeate KristinMarianne  SkageNabodamaAkima MontgomeryIngeborg GIngeborgGro-Anita RoenAlice NordliHilde H HelsethBjørg  FrøysaaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechsiljehusmorSynnøve H Hoel