Denne fredagsettermiddagen/kvelden har jeg vært langt inne i håndballverdenen. Som gammel spiller og entusiast er desember helt spesiell med EM/VM- mesterskap annenhvert år. Nå gleder jeg meg stort til finalespill på søndag.

Jeg trodde at jeg hadde lest 1984 før, men skjønner at jeg av en eller annen grunn har blandet den sammen med "Fluenes herre". Imponert og begeistret er jeg både for romanen, men ikke minst for mannen bak. Jeg tok sjansen på å laste ned den engelske utgaven, og språket er ikke videre komplisert. Det har jeg forstått var Orwell sin hensikt.

Jeg leser også en julenovelle av Dostojevskij;) riktignok på svensk, men det er nok den samme; "Julgran och bröllop" heter den i min bok.

En riktig God Jul til deg og dere alle:)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg holder på med 1984 som jeg har lest før, en gang for så lenge siden at 1984 var en fjern fremtid. Jeg husker ærlig talt ingenting av den, men etter hvert som jeg leser, kommer alt tilbake til meg.

På grunn av triste omstendigheter kom jeg til et punkt der jeg ikke maktet mer av denne dystopien. Jeg begynte derfor på Et hav av valmuer, en underholdende og velskrevet bok som annelingua anbefalte. Absolutt lesverdig. Nå er jeg tilbake til 1984 og gjør noe jeg ytterst sjelden gjør – leser to bøker i parallell. Og nå gjelder det å fullføre begge – siden jeg mistenker harde gaver under treet!

Julefortellingen av Dostojevskij som du gretemor og Vibeke leser, er ukjent for meg og vekker min nysgjerrighet. Er den utgitt som en egen bok eller i en samling? Hvor kan jeg få tak i den? På forhånd tusen takk.

Også jeg ønsker gledelig jul til alle bokormer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hvis du bare er nysgjerrig på julefortellingen og har lyst til å lese den med en gang, så finner du den på nb.no under "Syv ungdomsfortellinger".

Min svenske versjon har jeg lastet ned på adlibris/mondo under tittelen: Den mystiska värdinnan och andre berättelser. 28 sv. kroner.

Ellers kan du kjøpe den på Solum Forlag.

adlibris.com finner du en billigere utgave.

P.S. Julefortellingen av Dostojevskij som Vibeke refererer til, er nok ikke "Jul og bryllup" som jeg trodde. I den samlingen som jeg leser nå, kom jeg over en liten fortelling på noen sider. "Julafton" heter den og kan kanskje kalles Dostojevskijs versjon av "Piken med svovelstikkene."

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tusen takk for ditt - som alltid - grundige og informative svar! Skal slappe av med julefortellingen hos nb.no i første omgang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartinKjell F TislevollBjørg L.Morten Jensen