Jeg kan egentlig ikke skryte på meg at jeg leser den før hver jul, men den har nå blitt lest noen ganger da. Boka jeg tenker på er den fornøyelige Tante Pose av Gabriel Scott.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 1 svar.

På barneskolen leste "frøken" hvert år fra tante Pose i førjulstiden, så det er den ultimate juleboken, som jeg har lest om igjen noen ganger som voksen, - men ikke hver jul;-)

Men jeg har også sterke julefølelser knyttet til Familien på Gilje, men kanskje først og fremst på grunn av illustrasjonene. Werenskiolds tegninger av "Julelasset kommer fra byen" og "Jørgens avreise" hang i min mormors hjem i min barndom, så i mine foreldres, og nå i mitt :-) Og stor var lykken da jeg for noen år siden kom over den illustrerte utgaven av boken (1942) i et antikvariat, - den måtte jeg ha! Og jeg har jo også lest den noen juler, men langt fra hvert år.

Litt underlig, da spørsmål om julelitteratur dukket opp her, dukket Dikken Zwilgmeyer også opp i mitt hode, - antagelig først og fremst på grunn av en historie i Inger-Johanne-bøkene. Men så dukket plutselig "Paul og Lollik" opp, og jeg vet ikke egentlig om den handler spesielt i julen, men de var jo på kanefart og ball, - det er nok derfor! Dette fikk meg imidlertid til å tenke at nå skal jeg sannelig lese "Paul og Lollik", - det er vel egentlig en ungpikebok, men den er veldig rørende og koselig! Dette blir det en koselig førjulshelg av! :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserVannflaskeHanne Kvernmo RyeEmil ChristiansenMads Leonard HolvikIngunn SNorahSolHeidi HoltanEivind  VaksvikKirsten LundWencheTerje MathisenBookiacLars Johann MiljeritaolineHanneVigdisPer LundWilliam BillisonBjørn SturødINA TORNESLinda NyrudSivHarald KJarmo LarsenTor Arne DahlNicolai Alexander StyveCarine OlsrødDagfinn JakobsenMarianne  SkageAlice NordliGro-Anita RoenIngeborgChristofferHilde Merete GjessingIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddi