Mest for å heve tråden.
Jeg har lest to kapitler + tillegget.
Hovedpersonen Winston Smith har det ikke enkelt. Mildt sagt.
Så langt virker 1984 som en plussgod roman. Tror ikke den vil utvikle seg til å bli ugod eller dobbeltplussgod. Det er ikke godt å vite, etter bare to kapitler, men UVITENHET ER STYRKE.
Viser 8 svar.
Som deg har jeg også lest de to første kapitlene. Det er fasinerende å lese om dette kontrolerende samfunnet. Uttrykket Big Brother forbinder jeg med really-tv og tenker sjelden på det i andre sammenhenger. Dette tror jeg blir en tankevekkende og interessant bok.
Leste akkurat at tittelen kom fra årstallet 1948 som var da Orwell skrev boken og at han bare snudde om på de to siste tallene.
Det er nok riktig at Orwell snudde om på de to siste tallene. Boken kom ut i 1949.
Interessant at du forbinder Big Brother med reality-tv.
Jeg regner med at det er reality-tv som har hentet uttrykket fra 1984.
Det skumleste må være Tankepolitiet.
Det stemmer sikkert at det var den den endelige tanken, men, i min utgave står det skrevet i forordet at den egentlig skulle foregå i 1980.
As a result of Orwell's novel, the year 1984 became a legend long before it arrived. However, that was not the year Orwell initally intended. He first set his story in 1980, but, as the time taken to write the book dragged on (partly because of his illness), that was changed to 1982 and, later, to 1984.
Det er vel aldri noe som er bedre enn at alle er enige. For meg høres det også ut som en troverdig forklaring.
Hvilken utgave?
En Kindle-utgave som ser ut til å være en bok som opprinnelig ble utgitt i 1983. Forordet er skrevet av en Peter Davison.