Ja, så langt er jeg med deg!
Ser at jeg kanskje uttrykte meg litt vagt tidligere i dag. Jeg har tidligere spurt en fagperson og fått bekreftet at borderline og emosjonelt ustabil er det samme! Forskjellen er on du bruker det norske diagnose systemet eller det amerikanske.
Men hva skiller altså disse to fra bipolar/ manisk-depressiv?
Ja, er spent på den! Synes sånt er interessant :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Da misforsto jeg, men da fikk jeg hvertfall vite at jeg ikke var helt på jordet :-)

Ble nysgjerrig selv så jeg måtte lese litt på nettet og det ser ut til at Bipolar er et klinisk syndrom, mens Borderline er en personlighetsforstyrrelse, men de ligner veldig på hverandre. Noen av forskjellene skal være at Borderline har større og kortere svingninger i syklusene, de er også ofte styrt av ytre påvirkninger. Bipolare går inn i lange perioder som varer dager, uker eller måneder, mens Borderline kan ha disse svingningene flere ganger iløpet av en dag. Den maniske perioden ser også ut til å være mye mer fremtredende i de som er bipolare.
Mange får feil diagnose, noe som er uheldig da disse to ser ut til å ha ganske ulik behandling, men det sier noe om likhetene.

Da lærte hvertfall jeg litt mer idag, så takk for spørsmålet :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og tusen takk for svaret! :D Dette har jeg tenkt endel på uten å finne disse klare forskjellene!
Du var helt klart ikke på feil spor. :) Da vet jeg litt mer hvordan jeg skal tenke i fht hu i boka også ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er bare glad for at jeg kunne hjelpe, selv om det egentlig var Google som hjalp mest :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Eirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallaKirsten LundmarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinLailaTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30Thea