[ Slettet av bruker ]

Viser 28 svar.

Jeg har hørt mest på barnebøker når vi har vært på reise (før dvd-spiller i bil, i fjor sommer, ble en del av vår verden. Syns det er kjempetrivelig med lydbok. Da er vi alle med på å dele en fin opplevelse. Spesielt Rasmus på loffen og Heksene har vi likt alle sammen, men også nyere ting, som jeg i farten ikke husker tittelen på.

I vinterferien hadde jeg lånt en lydbok på biblioteket, men den virket ikke i bilen. Hadde planer om at min mann og jeg skulle lytte til en voksenbok, mens ungene så film i baksetet, men det ble ikke noe av.

Men for å konkludere; ja, liker det godt, men bruker det for lite. Også enig at noen stemmer kan være litt irriterende, men hastigheten er som regel passe for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hører ofte lydbøker. Har kanskje 50(?)lydbøker liggende på pc'en min. Elsker å høre lydbok når jeg kjører til og fra jobb. Hører også lydbøker v f.eks husarbeid eller når jeg ligger i badekaret å slapper av...

Av en eller annen grunn har jeg også funnet ut at jeg klarer å hører lydbøker når jeg maler malerier :)(Maler akrylmaling som hobby)

Hører mest krim, spenning eller lette bøker på lydbok, siden jeg ofte konsentrerer meg om noe annet samtidig (se på veien når jeg kjører, rydder og vasker eller maler bilder)

Hvis jeg setter på en lydbok om kvelden når jeg har lagt meg, er det nesten garantert at jeg sovner raskt.... Ikke alltid like lett å finne tilbake til "hvor jeg var" dagen etter...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg sliter akkurat med det samme. Jeg prøver å like lydbøker, men jeg klarer det bare ikke. Klarer det bare litt av gangen, men kjeder meg fort. Derfor foretrekker jeg å lese selv, for jeg er enig med mange om at det er mange irriterende stemmer på noen av de som spiller inn lydbøkene. Ikke alle stemmer er like behagelige å høre på, i hvert fall ikke i lengden. Derfor foretrekker jeg å lese bøker selv for det ødelegger ikke stemningen.

Men selv om jeg ikke er begeistret over lydbøker, så hører jeg heller på radioskuespill som kommer ut på cd. Disse p1-krimmene som går på lørdagene som lanseres på cder etter at det har gått på radio. Det foretrekker jeg å høre på istedet for lydbøker, for da trenger man ikke å konsentrere seg om hver eneste setning, men leve seg inn i et skuespill med mange interessante karakterer, stemningsfull musikk og gode skuespillere.

De beste radioskuespillene på cd jeg har hørt så langt er: De dødes tjern (like spennende som hørespill som bok), Spill med ukjent motiv av Edith Ranum, og Frankenstein av Mary Shelley. Pluss at det er mange jeg ikke har hørt ennå, men som jeg har lyst til å høre. Som de dødes tjern har jeg lest Døde menn går i land mange ganger og kunne også ha tenkt meg å høre den som hørespill. Har sett det finnes på cd. Det er også mange andre jeg har lyst til å høre på. Så jeg sier heller ja til hørespill enn vanlig lydbok. Blir alltid så søvning av lydbøker at jeg aldri klarer å høre ferdig alt, men hørespill er kjempespennende og lettere å leve seg inn i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her var det delte meninger. :) Selv har jeg hørt på noe sånt som 6-7 lydbøker. Hører på de når jeg driver med andre ting (strikking, matlaging osv). I motsetning til deg har jeg til gode å møte på en oppleser som leser for fort. Jeg har også til gode å treffe på en irriterende oppleser.

Jeg foretrekker allikevel å lese selv. Det blir mer "personlig," og man "styrer" karakterene mer selv, om du skjønner hva jeg mener.

Mitt andre problem er at jeg blir trøtt når jeg blir lest for. Det henger kanskje igjen fra da jeg var liten, hehe, men en behagelig stemme kan dysse meg i søvn. :P

Er på ingen måte mot lydbøker, og synes de er deilige å høre på i ny og ne - selv om det å lese selv er mitt hjerte nærmest. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvem som leser er alfa omega om jeg klarer å komme meg gjennom en bok eller ei. Nicholas Cleve Broch fikk meg gjennom en heller traurig Norwegian Wood, mens Kirsti Grundvig gjorde en ellers spennende Septimus Heap om til et torturredskap uten sidestykke. Jeg digga også Torbjørn Harr med Hodejegerne og Toralv Maurstad med Parfymen.

Jeg kan jo også nevne at det tok litt tid å bli vant med det å høre på lydbok. I starten fikk jeg ikke med meg alt fordi jeg er vant til å la tankene fly (spesielt når jeg kjører bil), men etterhvert får du teknikken inn i systemet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Lydbøker er en gave fra gud! Med litt trening åpner de for å få lest når som helst. Har sikkert hørt 100 lydbøker og mange med stort utbytte. Spesielt givende å lytte mens man kjører bil, trener eller gjør husarbeid. Noe opplesere løfter bøker, spesielt liker jeg Ivar Nørve. Synes også Nicolai Cleve Broch gjør en god jobb med Norwegian Wood. Erlend Loe er fanstastisk å lytte til (hør Muleum). Synes lettere bøker og krim passer best, men også tyngre verker en ellers ikke hadde orket å knote seg gjennom (eks Ragnhild triologien).

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Jeg har kun lånt lydbøker et par ganger, - da har jeg vært syk og ikke orket å lese selv. Synes ikke det leses for fort, men foretrekker å lese selv. Jeg liker å ha 100% konsentrasjon om stoffet når jeg leser, - om det er fag eller skjønnlitteratur (derfor klarer jeg heller ikke å lese med mye "støy" rundt meg). Håndarbeid kan jeg gjøre dersom jeg ser noe "enkelt" på fjernsynet:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Lese! Bøker skal leses - ikke høres. Dessuten har jeg ikke konsentrasjon og tålmodighet til å sitte stille i lengden bare for å høre på. Da må det enten leses eller sees. Det ender med at jeg sitter å fipler med noe og ikke hører etter i det hele tatt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Utrolig enig med deg der. Jeg eier ikke tålmodighet. Så skal jeg først sitte stille så lenge, så må jeg lese selv, for da er jeg fokusert kun på det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Historier av alle slag skal høres, det er knapt 100 år siden folk flest begynte å lese. Finnes et noe finere enn å ha noen til å lese for seg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm. Jeg har ennå tilgode å høre en lydbok der oppleseren ikke har kommet i veien; det blir lett "norsk, animert fjernsynsteater" for meg, og da ramler jeg av. Jeg holder en knapp på god, gammeldags lesing! - men det er ikke umulig jeg prøver igjen og tar dermed gjerne imot tips om gode bøker med gode stemmer:D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hører på lydbok når jeg går tur. Da er det helt perfekt, og jeg kan gå veldig lenge uten å bli sliten.

Men, lydbok i sofaen fikser jeg ikke. Da tenker jeg bare på alt mulig annet, og klarer ikke konsentrere meg. Foretrekker absolutt å lese selv :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg har også opplevd at det er perfekt å høre på lydbok mens man går. Det å gå stimulerer tankegang og konsentrasjon på besyndelig måte, hvis jeg ikke hører på radio eller bok mens jeg går opplever jeg at det er veldig lett at tankene flyr, og man kan komme på løsninger på problemer man har tenkt på lenge. På samme måte er det veldig lett å konsentrere seg om bok mens man går, og man kan reflektere og tenke over handlingen uten å miste tråden i boka.

Men hvis jeg gjør noe annet, går inn i en butikk fx, så må jeg somregel slå av lydboka. Greier ikke å tenke på å hva jeg skal handle samtidig som jeg følger med på bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det å høre på lydbok er nok en treningssak. Jeg prøvde første gangen på tur til Thailand ifjor. Jeg fant ut at jeg skulle være skikkelig lat når jeg først skulle ha ferie, så jeg skulle ikke en gang holde en bok, he he. Det var veldig deilig å ligge med øynene igjen og høre på krim, eller følge litt med på livet på stranda/bassengkanten (nysgjerrig jeg nei?). Etter det har jeg faktisk foretrukket å høre på bok. Det er lettvint på kvelden, man slipper å ha lyset på, og kan bare sovne når man vil. Men jeg leser også bøker. Tar det litt om hverandre, alt etter hva som er ledig på biblioteket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lese selv er det eneste rette helt klart! Man får liksom mer rom for å fantasere og danne egne bilder i hodet. Det blir liksom så monotont med stemmen til oppleseren, man får bare lyst til å sove. Det spennende blir kjempekjedelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Det er som jeg skulle sagt det selv. Mister konsentrasjonen til stadighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En liten tilståelse: Har aldri hørt en lydbok... Jeg har bare ikke sansen for å "høre" bøker. Bøker skal leses!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samme her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når ein ofte køyrer lange turar i bil, er det flott å ha ei god bok å lytte til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjenner meg igjen i det å ikke klare å høre lydbøker. Jeg har problemer med det fordi jeg lever meg så inn i bøkene. En gang holdt jeg på å kjøre av vegen!! Dumt...

Jeg har likt å høre Tomm Kristiansen lese opp sine egne bøker. Han har en svært behagelig stemme å høre på. Jeg har funnet ut at stemmen hans er forstyrrende tilstede i boka de gangene jeg har prøvd å lese bøkene hans sjøl, derfor har jeg hørt dem på lyd. Kan anbefale dem!

Det er ikke høyt tempo som er problemet for meg med lydbøker. Kristiansen leser for eksempel slettes ikke fort, men akkurat passe for min smak i allefall. Liker også å høre en av Armand-søstrene lese. Hun som leser "Hjulskift" av Vigdis Hjorth, leser svært godt. Og slettes ikke fort. Faktisk leste hun så seint at alle de flotte formuleringene til forfatteren kom svært godt fram. Det var en glede å høre den lydboka.

Jeg trur nesten du bare må prøve deg fram litt. Lån noen forskjellige lydbøker på bibben og hør på ulike opplesere. Det finnes ganske sikkert noe som passer for deg! GOD BOK!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Tor-Arne JensenKirsten LundHarald KBård StøreOleHanneTanteMamieReadninggirl30Akima MontgomeryIngvild SNeraRisRosOgKlagingCathrine ØTheaNinaHeidi HoltanRune U. FurbergRufsetufsaBritt ElinStein KippersundTorill RevheimLinnEllen E. MartolGro Anita MyrvangTherese HolmHanne MidtsundHeidi LChristofferEvaStine AskekntschjrldMaikenLars MæhlumToveanniken sandvikTalmaLilleviKari ElisabethBerit RSynnøve H Hoel