LESESIRKELENS HOVEDTRÅD finner du her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Resultat ANDRE VALGOMGANG:

1984: 10 stemmer

En halv gul sol: 5 stemmer

Stoner: 3 stemmer


1984 av George Orwell blir neste bok (Nv2) i lesesirkelens felleslesing.


Vi bruker denne tråden for å diskutere hvordan vi skal legge opp felleslesingen av 1984.

Jeg synes vi skal starte på mandag 1. desember og avslutte mandag 4. januar 2015.
Det blir en forholdsvis lang leseperiode, men jeg regner med at folk har mange andre gjøremål både før jul og i jula. Det er kanskje noen som skal lese julelitteratur også.

Min Bokklubbutgave består av tre deler + et tillegg og er på 298 sider (inkl. illustrasjoner).

Jeg foreslår at jeg lager én diskusjonstråd for hele romanen, og at vi åpner innleggene med å fortelle hvilken del av romanen vi skriver om.
I diskusjonstråden kan vi også komme inn på andre relevante emner, f.eks. biografi, Orwells øvrige verker etc.

Jeg vil gjerne ha tilbakemeldinger på disse forslagene.

Er leseperioden passe lang?
Bør vi ha flere diskusjonstråder?
Skal vi ha en egen tråd for andre "1984"-relevante emner.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det finnes svært mye om 1984 og George Orwell på nettet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gleder meg til å lese 1984 igjen, det er leeenge siden sist! Jeg misliker "stresslesing" og ofte blir det litt ekstra som må gjøres før jul så jeg synes leseperioden er bra! Det er mulig jeg er litt surrete, men for min del er det fint med en diskusjons tråd. Når det blir mange med forskjellige innhold om det samme tema, emner og forfatter vet jeg ikke helt hvor jeg skal kommentere ting og for meg blir det litt rotete. Så en en bra synes jeg, men bøyer meg for flertallet.
Nå skal jeg på let i bokhylla for å finne igjen boka, jeg vet den er der et sted!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Min utgave er morsomt nok fra 1984. Boken er i 3 deler med et tillegg til slutt, tilsammen 258 sider. Jeg er veldig fornøyd med hvordan leseperioden er planlagt.
Gleder meg til å lese denne boken som har stått så lenge på ønskelisten min at jeg hadde glemt den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser greit ut. Jeg kunne ønske meg en litt kortere leseperiode (er bortreist og "frakoplet" fra nyttår og til midt i januar), men har stor forståelse for de mange som må prioritere andre ting enn felleslesing den neste måneden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tenker det er helt riktig å ha en så lang periode nå, mye annet som må gjøres også ja. Og det er vel greit å bare ha en tråd. Høres ut som vi har samme bok. Mener min er fra 1983:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, min utgave er fra 1983 (illustrert av Alan Mackenzie-Robinson).
Den er oversatt av Trygve Width. Ebba Haslund har skrevet etterord.

1983 var nok et bra år for utgivelse av "1984".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei, Kjell. Vil gjerne være med, jeg stemte på den. Jeg har ikke lest den. Lest mye om den. Men, etter det-jeg til min store forbauselse-må erkjenne: Jeg har den ikke! Men biblioteket må ha den.
Vil jo helst eie den selv. Skal ha kommet ut i en "paperback" i 2010. Så spørs det om man kan få hjelp der. Men kanskje utgått fra Lager?
Gratulerer, igjen Kjell, du fikk det aldeles som du (og flere ) ville og det tror jeg var et godt valg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godmorgen Rolf,
Fint at du vil være med på felleslesingen av 1984. Det er mange, mange år siden jeg leste den, men jeg husker ganske mye av handlingen. Personene er mer diffuse. En spesiell kjærlighetshistorie er i alle fall en del av innholdet.
Jeg har en følelse av at 1984 vil virke enda mer uhyggelig og dystopisk idag enn den gjorde da den utkom. Eller like mye.
Tror vi har noe å "glede" oss til.
God lesning.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godmorgen til deg Kjell,

Ja, nå vil jeg være med. På en måte er dette en bok som jeg har tenkt på så mang en gang, men
omkvedet er blitt, ja, neste gang: "Skal bare....."
Og , som du -allerede-ser, med så gode hjelpere jeg har, skal jeg nok få tak i et eksemplar.

Jeg kom på , i denne stund!: Året 1984 ( til jul ) var året jeg med familie brøt opp og dro her til
Jæren. Et par år , tenkte jeg den gang. Vi er her ennå! (Vel, vi to nå bare). Men , bokens tittel sier meg:

Det blir nøyaktig 30 år siden !

Og vi har ennå mye å glede oss til. Takk Kjell!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei Rolf,
Så fint at du er med! www.antikvariatnet.no har fortsatt et par eksemplarer av 1984, innbundet.

Gjennom denne leseklubben har jeg flere ganger oppdaget at vi har bøker jeg ikke var klar over at vi hadde. Men også, som i dette tilfellet, at bøker jeg vet vi har hatt, er borte! Antakelig bortlånt en gang i tiden, grrrr. Og nok en gang ble antikvariatnet redningen.
Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takket være deg (!) ble antikvariatnet redningen også for meg. Kom i postkassen i dag. Solid innpakket, med omslag og eksemplaret var neppe så mye som "tatt" i på forhånd. Aldri lest av noen! I serien til DE NORSKE BOKKLUBBER som heter Århundrets bibliotek.(2004) Bygger nok på den utgaven Kjell referer til fra Den norske Bokklubben 1983. (Som Kjell oppgir her på sidene et sted) Men, mangler illustrasjoner og Etterordet til Ebba Haslund. Til gjengjeld har den et tillegg som heter "Prinsippene for nytale". Dette er sikkert med i alle utgavr må jeg tro. Men, i og med at boken min var så og si urørt av mennesker, var der innlagt et lite hefte på 23 sider som heter George Orwell. Kan bli nyttig.
Så nå har jeg dette under kontroll, må bare se å få lest den innen tilmålt tid. følte jegmåtte sende deg disse ord som en lørdag-kveld hilsen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så hyggelig, Rolf! Jeg er ikke hjemme, så jeg får ikke sjekket om mitt eksemplar inneholder disse prinsippene for nytale (håper det). Du kan jo teste dem på våre politikere...

Jeg har som mål å lese ut Pessoas Uroens bok før felleslesingen. Har bare ca. tredve sider igjen, men siden jeg må lese hvert avsnitt to ganger (minst) tar det sin tid! Har faktisk holdt på med Pessoa i flere år, en bok du godt kan legge til side og ta opp igjen lenge etter. Men nå VIL jeg fullføre denne krevende boken.

Gleder meg til en ny felleslesing!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gleder meg, (og gruer litt): Har i grunnen ikke vært med før, bare holdt meg på sidelinjen og kommet med en kommentar i tide og utide (kanskje mest det siste). Så nå må jeg virkelig konsentrere meg, og akkurat dét har aldri vært min sterke side. Men: For første gang i disse felleslesningene kan jeg med sikkerhet si: Denne boken har jeg ikke lest før ! Og var det ikke for forslagstilleren og de som stemte den frem, ville det mest sannsynlig ikke skjedd i det hele tatt, selv om den har svirret i det rommet som heter, den burde jeg ha lest, lenge! Og nå har jeg gode "hjelpere" med meg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei! Bare for å si: Fikk et eksemplar nå, innbundet ,takket være din opplysning! Flott!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lillevi!

En filmtittel springer meg i øynene , denne morgenstund:

"Änglor, finns dom ?".

Og jeg svarer: De finnes : DU !

Og takk for det...........

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R