Jeg er på jakt etter bøker med britisk humor og litterære kvaliteter. Selv er jeg en svoren tilhenger av P.G. Wodehouse, men ønsker noen flere alternativer. Noe som kan passe for en 14 år gammel lesehest, som leser voksen litteratur. Alle tips mottas med stor takk!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Usikker på hva som kan passe for en 14-åring, men her er noen eksempler på god britisk humor (har ikke lest alle selv, men har lest nok om dem til at jeg tør å påstå at de ikke mangler litterære kvaliteter, alle er vel regnet som klassikere):

  • Jerome K. Jerome: Three Men in a Boat
  • Douglas Adams: The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
  • Kingsley Amis: Lucky Jim
  • George Grossmith: The Diary of a Nobody
  • E.F. Benson: The Mapp and Lucia novels
  • Sue Townsend: The Secret Diary of Adrian Mole, Aged 13 3/4 (ungdomsbok)

Three Men in a Boat er tynn og fantastisk, noe av det morsomste jeg har lest (som ikke er Wodehouse - jeg deler din begeistring for han). Eventuelt noe av Stephen Fry, annet enn selvbiografiene).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg tør foreslå: "Om de bare kunne snakke" (Dyrlegens muntre memoarer)
av James Herriot (1972)
"It shouldn't happen to a vet. " Oversatt til norsk av Per A. Hartun
Utkom i De norske Bokklubben 1981 ( ISBN: 82-525-0638-0).

Engelsk humor på det beste, en bok som kan leses av barn, ungdom og voksne. Men, de voksne må få frem barnet i seg. Ungdommer må tenke seg en tid uten Datateknologi, mobiltelefoner , PC m.m.

Dyr synes å passe inn i interesser , kanskje nettopp blant tenåringer ?

Gikk som TVserie på NRK (den gang man kun hadde denne kanal, og samlet hele familier) som var basert på denne boken.

Tror nok jeg kunne satse på denne i ditt tilfelle, Lillevi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Absolutt! Denne lesehesten er også en sann dyrevenn. Jeg noterer meg tittelen, tusen takk.

Om boken er på norsk eller engelsk blir hipp som happ.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, slik du fremstiller henne, skulle det bli det samme, like hun er i en alder hvor hun i stadig større grad tilegner seg språk, dens engelsk et lettfattelig, likevel kan en "slå to fluer i en smekk". I de dager, ville en av mine lese den på engelsk, en annen foretrakk den på norsk.
Du vil nok finne engelske utgaver på nettet, sannsynligvis til en langt billigere penge, sier eldste sønn i denne stund, innom mitt "kontor". Men, dette kan du bedre enn mange. Boken har stadig kommet i nye opplag, også her til lands får jeg opplyst. Samme sønn husker godt vi koste oss med dyrenes finurlige krumspring overfor den fortvilede dyrlegen. Tror hun vil like denne! Takker , som vanlig for vennlig tilbakemelding.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ekspeditrisen i en av Norges største bokhandlere (Norli i Universitetsgaten i Oslo) himlet med øynene og sukket oppgitt, "Den er tyve (med trykk på tyve) år gammel..."

Takk og lov for nettbokhandlere, og for ditt tips om disse. Men jeg må få si at du nok overvurderer meg (også her); netthandel er jeg ikke flink til. Har heldigvis folk som kan hjelpe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tyve år? Du verden. Men, Snorre har de kanskje , og Henrik Ibsen?
Men: Dessverre.Den norske Bokklubben ga den ut i 1981 (Hvor mange år siden?), men oppgir ingen forlag i forkant. Jeg er ikke den som handler på nett, men søkte på Stavanger Antikvariat,men! Finnes andre antikvariater på nettet. Forlagene (Aschehoug og Cappelen) mener jeg å ha vert borti. Men, det er lenge siden.
Søkte nettstedet www.amazon.com som hadde flere (brukte) eksempaler av den engelske utgaven. www-ebay.com har lyd-kasetter. (finnes der kasettspillere ?).
Men, altså boken er ikke ukjent. Du søker sikkert bedre enn jeg. Men hør, Lillevi. Jeg har et pent eksemplar, selv om jeg og andre i huset har lest den med glede flere ganger. (Gi meg din postadresse for eksempel i e.postkassen her på siden, så sender jeg deg den gratis, det blir altså den norske utgaven.
(Da jeg søkte på amazon, så det ut for meg ( i farten) at forfatteren James Herriot virkelig også var dyrlege.)
Man oppgir to engelske titler i engelsk utgave " It shouldn't happen to a vet", som min utgave er oversatt etter. Selv om tittelen If Only They Could talk" på en utgave stemmer mer overens med den norske tittelen (direkte oversatt.)
Ikke overvurder mine evner på nettet heller. Der finnes kanskje andre? Men, mitt tilbud står ved lag!
Tyve år ! Hjelp! Du verden. Hør: hvor gammel kunne denne ekspeditrisen være?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det hører med til historien at jeg allerede hadde spurt om to – tre titler som alle var «utgått på dato». Ekspeditrisen en voksen kvinne, som ga inntrykk av å ha greie på bøker, var nok allerede nokså oppgitt over min handleliste. Spøk til side, jeg skjønner at bokhandlene ikke kan ha «alle» bøker, men jeg synes det er et problem at bøker tas ut av salg etter bare få år.

Kjære Rolf, jeg setter stor pris på ditt tilbud, men jeg kan ikke ta imot en bok som betyr så mye for deg og din familie! Jeg søkte på www.antikvariatnet.no og fant den faktisk hos Norlis antikvariat. www.antikvariatnet.no er en meget god tjeneste (alle antikvariater i Skandinavia), der jeg har kjøpt mange bøker. Tusen takk igjen for din sjenerøsitet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er antikvariatene som blir redningen. Jeg var her om dagen innom en bokhandel tilhørende en av de største kjedene. Bøkene lå stablet i hauger , slik at man stadig veltet disse når en søkte etter en bok som ikke sto ytterst. To ansattes eneste oppgave den stund jeg var der , var å stable opp haugene igjen. Forsiktig spurte jeg om man absolutt måtte ha hele lageret framme på én gang. Kunne de ikke fylt på etter hvert? Nærmest i kor svarte de " Hvor da i fra?". De hadde ikke noe bakenforliggende eller tilstøtende (lager-)lokale. Skal jeg dømme etter antallet besøkende (eller mangel på sådanne) de ganger jeg titter innom, har de snart ikke noen jobb heller. Folk føler seg vel-som jeg-nærmest til bry når de bare oppnår å rasere oppstablede bok"hyller".
Men, i de antikvariater og de nye" igjen-bruks-forretninger" som gror opp så mange steder her på Jæren, der er det orden i sakene og mange godbiter å finne. Jeg må takke for ditt tips om web adressen. Flere enn jeg vil ha nytte av den.
Kjære deg, å gi bort noe som en er ferdig med, og som en vet vil glede andre, gjør bare godt!

PS: For ikke å trå feil i min informasjon her ( nok en gang), må jeg skynde meg å legge til at forfatteren James Herriot ikke var dyr-lege. Men faren hans var det, og "sto" modell til disse vidunderlige historiene. Håper det er du får tak i den, ellers vil jeg presisere at mitt tilbud står ved lag. Nå går jeg og leser meg sakte inn i natten (med " La meg synge deg stille sanger".)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så enig så enig, nyere bokbutikker er ingenting i forhold til de som var i tidligere dager samt de mange bokantikvariat som popper opp og som du sier har en forbilledlig orden. Men dette er vel på kanten av hva tråden egentlig handler om. Engelsk humor; en av mine favoritter er Roald Dahl, men bøkene hans er kanskje lest og fordøyd alt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Roald Dahl har jeg for min del, to forhold til. Som forfatter av selsomme, nifse fortellinger for mer voksne og en humoristisk side, som forfatter av såvel prosa som drama (scenestykker) for barn. Barneteateret ved Rogaland Teater I Stavanger er en hyppig formidler av hans teaterstykker. Humor i massevis , skal en tyde hyppigheten i spontane latterbølger fra et meget ungt publikum i salen. Men, Lillevi kjenner sikkert til Roald Dahl og hans litteratur bedre enn undertegnede, regner jeg med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk igjen, Rolf! Boken er nå bestilt (hysj, hysj), og jeg tror som deg at den vil slå an.

Bokhandelens skjebne er et sørgelig kapittel. Vi er vel på linje her. Selv har jeg en rikholdig gjenbruksbutikk i nærheten og gjester som sagt antikvariatnet.no flittig. Begge steder er det mange godbiter å finne. God søndags ettermiddag!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for hyggelig tilbakemelding. Skal ikke røpe noe. En god søndag ettermiddag også til deg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kunne ikke dy meg, siden boken allerede er lest...

Du har så rett - Om de bare kunne snakke, Dyrlegens muntre memoarer er en sjarmerende, varm og humoristisk bok! Dyrlegens erfaringer ligger en tid tilbake; det det er interessant å få innblikk i dyrs helse da blant annet tuberkulose var vanlig blant kyr, og dyrlegens behandlingsmetoder på denne tiden. En velskrevet bok som absolutt har tålt tidens tann!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en av de beste dyre(!)bare tilbakemeldinger jeg har fått. Ikke minst fordi jeg anser deg for
å være en seriøs og meget oppegående leser med mye ballast innen "faget". Det er som du "leser" meg også på en måte (telepatisk?) fordi det jeg var spent på -og ikke tenkte på da- var nemlig akkurat det, at den hadde tålt tidens tann. Det kan være vanskelig, ikke minst fordi det er et ungt menneske som er målet for denne boken. Men det er du som kjenner mottaker. Og jeg burde, strengt tatt, lest den fort igjennom før jeg tillot meg å anbefale den for andre. Men, dette er en bok jeg unner andre å lese, og da britisk humor og dyr kom inn i bildet jeg så for meg, mente jeg at denne kunne treffe. Merkelig med erindringen , eller rettere : det å fremkalle den. For akkurat det med tuberkulose var vanlig også blant kyr, akkurat det husket jeg ikke før nå. Og nå står scener klart for meg, nesten før du nevner det! Så dermed, jeg må bare gjennom den på ny for n'te gang. Tusen takk for at du er her på disse sider, Lillevi!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ellers er jo biblioteket et alternativ ;)
Ser at selv det lille lokale biblioteket her har denne i to forskjellige utgaver + ebok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk skal du ha, Grethe, men dette skal være en gave!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Finnes Hotell i særklasse, Fawlty Towers på engeklsk? Eller Allo, Allo?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har siden jeg var ganske ung hatt The Importance of Beeing Earnest (Oscar Wilde) som ellevill favoritt av samme slag :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk skal du ha! Jeg tror at denne absolutt er verdt et forsøk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag