Jeg den siste tiden hatt en periode med relativt lite leselyst, ganske enkelt fordi jeg ble litt lei av å lese. Vet av erfaring at dette er noe som oppstår en gang iblant, og at det går over - leselysten kommer alltid tilbake. Har du av og til slike forbigående perioder der du tar noen dager, evt uker pause fra bøkene, eller leser du 365 dager i året ??

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Jeg ønsker å lese så mye jeg kan, men av og til må jeg vell være litt sosial også? hehe. Jeg går siste året på videregående, så har mye lekser og stress i ukedagene. Det fører ofte til at jeg rett og slett er for trøtt til å lese når jeg legger meg. Men om jeg har en bra bok jeg leser så kan leksene vente! Men jeg leser hver helg når jeg skal hjem. Tar igjen det tapte da, så da går det fort 2-3 i en helg :) Men kjenner jeg har et skikkelig need for å lese i ukedagene, føler meg litt tom uten å få lese...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser ihvertfall fredag,lørdag og søndager..., ellers i uka varierer det veldig. Leser mye mer på sommeren enn utover høsten. Høsten er ofte travel for meg - møter av alle slag, oppfølging av lekser og fritidsaktiviteter, og huslige sysler...
Men skulle gjerne lest hver dag :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg leser hver dag! Det føles veldig feil de få gangene jeg ikke gjør det... koser meg og kobler ut alt annet en stund :)

Jeg var på bibliotek konferansen innlandet forrige uke, der fikk vi litt statistikk som faktisk var interessant! Den sa at 1 av 4 nordmenn leser i en bok hver dag :) vil nok tro at gjennomsnittet her inne er enda høyere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg leser et kvarter hver dag iallefall, for det har jeg innført hos ungene, så da sitter vi med hver vår bok/blad, både fordi de trenger mengdetrening, og fordi det er koselig å gjøre dette sammen. Så ja, litt hver eneste dag. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror jeg er litt som deg. Jeg har alltid minst en bok liggende fremme enten i stua eller på nattbordet. I perioder leser jeg hver eneste dag, mens andre ganger kan det gå flere dager mellom hver gang jeg åpner bøkene. Noen ganger er leselysten rett og slett helt borte, men heldigvis kommer den alltid tilbake.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har aldri opplevd å bli lei av å lese, jeg måå lese hver eneste dag, savner det utrolig hvis det går langt utover dagen/kvelden før jeg får fatt i boka! Rekker det t.o.m på julaften enda jeg har ansvar for julemiddagen. BARE MÅ HA DET! Så avhengig er jeg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å ja, jeg leser hver eneste dag. Er helt avhengig av det skrevne ord og bare MÅ ha min daglige dose. Leste nok mer før enn jeg gjør nå, men kunne ikke unnvært boka hverken under frokosten eller kveldsmaten. Middagen er litt mer hellig her i huset, Da snakkes det rundt middagsbordet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er en typisk periodeleser. Det kommer mest av tidsklemma, mye mer enn at lysta til å lese svikter. Jeg driver med forskjellige ting på fritida og når disse tingene kolliderer, er ikke overskuddet der. Går det ei tid uten nesa i ei bok kjenner jeg det på kroppen. Som nå, hvor jeg higer etter å gjøre ferdig Afrodites Basseng, boka til Nygårdshaug.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Avslutningen på den boka kommer til å overraske deg ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser. Altså er jeg.

(hver dag!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt at vi har bokelskere.no, da kan jeg sjekke hva og når jeg leste sist. 12. oktober avslutta jeg min siste skjønnlitterære bok. Så ja, jeg har perioder jeg ikke leser bøker etter "eget valg". Grunnen til det er at jeg i perioder leser vel mye faglitteratur og da har jeg ikke overskudd eller "ork" til å lese mer. I tillegg har jeg brukt litt tid i det siste på å finne litteratur til elevene mine og det gjøres på ettermiddagstid. Men i morgon, i morgon, men ikkje i dag, - da skal jeg på biblioteket å låne Innsirkling 3 av Carl Frode Tiller. Gleder meg til helga :-).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dersom du snakker om å lese generelt, så må jeg jo si ja. Jeg leser hele tida, for det er jobben min. Offentlige dokumenter, aviser, blader, fagbøker.

Men dersom du snakker om å lese skjønnlitterære tekster, så blir nok svaret et annet. Jeg prøver å høre litt på den lydboka jeg holder på med (Stoner akkurat nå) hver dag. Og så prøver jeg å lese lokalavisa hver dag. Mer blir det ikke tid til.

Skulle så gjerne hatt tid til å lese masse. Det er så mange bøker jeg gjerne ville ha lest!

Periodevis mister jeg leselysten. Dersom den virkelig er på bunn, griper jeg tak i Asbjørnsen og Moes samlede eventyr og finner en liten stubb der. Eventyr er herlig! Og det pleier å hjelpe meg i gang igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt spørsmål,gjelder i første rekke skjønnlitterære bøker. Dersom jeg hadde siktet til lesing generelt (herunder aviser, tidsskrifter, offentlige dokumenter,osv,) så leser også jeg mer eller mindre hele tiden. Det er i forhold til skjønnlitteratur jeg av og til mister leselysten. Speielt dersom jeg har hatt en peroide med mye lesing på korttid. Men en periode uten leselyst varer sjelden lenge, det går alltid over ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kommer an på bøkene. Jeg jobber på bibliotek og kan bli "mett" av og til. Det ligger alltid bøker ved senga og på stuebordet som vil være tilgjengelige, men kanskje ikke frister sjøl om de ble med hjem. Med årene blir man mer selektiv og synes kanskje historiene har vært skrevet før?
Siden lesing er det jeg liker best, saumfarer jeg bibliotekene for bøker på engelsk i slike perioder. Det gir litt motstand og man oppdager at de norske forfatterne ikke er så verst likevel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser hver dag, men ikke bare bøker. Blir en del Donald

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dei siste tre åra har eg vært inne i eit lesekick, og les dagleg. Utan unntak. Før dette las eg forholdsvis sjelden, då var det kanskje korte perioder der eg pløygde igjennom nokre bøker og så var det slutt.

Eg trur nok at det å delta på bokelskere (har vært med i ca 2 år) har medvirka til at eg les såpass flittig og over såpass lang tid. Men eg reiknar med at eg før eller seinare kjem til å gå litt lei og finne på noko anna ei stund.

Håper det ikkje gjeng så lenge før du finn att leselysta.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtHarald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetil