Jeg må få lov å skryte av skolen, spesielt læreren til tredjeklassingen min. Hun er jo glad i å lese, men det har aldri vært mer stas enn nå. Det har nemlig blitt innført "lesehesten" på skolen. Det vil si at barna leser hjemme, foreldrene skriver hvilken bok, hvor mange sider barnet har lest, og signerer på at dette stemmer, og legger dette skjemaet i beskjedpermen så læreren får dette mandag morgen.

De får diplom etter 100, 250, 500, 1000, 2500 og 5000 sider. Etter 10000 sider vil de få et gavekort i en bokhandel, slik at de kan få kjøpe seg ei bok selv.

KJEMPEFINT tiltak, og utrolig motiverende, og ikke minst flott for mengdetrening!

Flere skoler med samme/tilsvarende tiltak for å få barna til å lese mer?

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Da mine barn gikk på barneskolen hadde de "bokorm" konkurranse, læreren laget små runde lapper av forskjellige farger, på dem skrev barna et lite referat , tittel, forfatter og antall sider fra hver bok de leste! Etterhvert vokste ormen,ble lengre og lengre! Så var det om å gjør å få den lengste ormen! Underveis var det trekninger, og premiene var også da gavekort på bøker! Dette kan nok diskuteres om det var pedagogisk riktig, personlig er jeg ikke for at læring blir basert på konkurranser, fordi det fungerer ofte bare for de barna som er flinkest! Husker at det var mange diskusjoner på foreldremøtene angående dette temaet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det hadde jeg og da jeg gikk på barneskolen... Men da var det jo alltid de flinkeste og raskeste som vant hver gang. Husker ikke om vi vant noe egentlig jeg... Men det var ormer med bokanmeldelser. Jeg tror ikke så mange klarer 10000 sider, og det er helt greit om datteren min ikke klarer det heller. Jeg tror ikke det er det som er det store heller, men å få diplom. Og første diplom på 100 sider ble nådd forrige uke. Og det er jo opp til foreldrene og barna å finne bøker barna faktisk klarer å lese, og vanskelighetsgrad der barnet er. Det er jo mange bøker med lite tekst, og da får man jo også raskere sidetallene. Man har jo likevel lest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner godt hva du mener, og det er jo flott hvis det fungerer! Er nok litt skeptisk fordi jeg vet at det finnes mange "Svake" elever, som itillegg kanskje ikke har ressurs sterke foreldre som kan hjelpe dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er sant! Kan godt hende dette blir et hett tema på foreldremøte når den tid kommer. Jeg syns dette var helt topp! Men jeg har et barn som er glad i å lese, så kanskje derfor jeg kun så fordelen med dette, jeg vet ikke? Vi har jo brukt mange timer på biblioteket fra de var helt små, så bøker er naturlig for oss, det er kanskje ikke det for alle...

Men likevel, FLOTT at de motiverer!(btw diplomopplegg i matte og, men det har jo ikke noe med dette å gjøre, men det får elevene til å jobbe; lille/store pluss/minus, og der brukte hun litt tid, men du og du for en mestringsfølelse da hun ENDELIG klarte den)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det som er viktig er at folk faktisk leser, ikke hva de leser. Vil de lese Donald eller VG Sporten istede for Ibsen, la dem gjøre det...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jepp! Og det er heller ikke gitt HVA de skal lese, men at de skal lese, og at vi som foreldre skal føre inn antall sider og signere. Leser hun Donald Duck, så har hun jo faktisk lest.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja faktisk selv om det ikke går an å sammenligne de to tingene..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Glimrende! Men jeg synes nok gavekortet kunne ligget litt nærmere i løypa - 10 000 sider er veldig mye for veldig mange tredjeklassinger!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, det er veldig mange sider! Men på en annen side, så virker det som det er minst like stas med diplomene etter så og så mange sider. Litt å strebe etter. Og det er ikke så nøye HVA de leser, men at de leser. Om hun så ønsker å lese Pondus(tegneserie), så LESES det likevel. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott tiltak i vår digitaliserte verden. Da jeg gikk i tredjeklasse og lenge etter det også, hadde vi lite annen underholdning enn musikk og bøker. TV'n var kommet, men innholdet appelerte ikke til oss unge. Veldig glad for at jeg lærte meg å elske bøker.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Samme her:),veldig glad jeg lærte meg å elske bøker:):) veldig tidlig...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNina