...finske Kjell Westös roman "Hägring 1938" (norsk tittel: "Svik 1938") i klassen skjønnlitteratur for voksne. Jeg har ikke lest den, men hørte Westö fortelle om den på Litteraturhuset i Oslo tidligere i år - og siden har jeg flere ganger forsøkt å få kjøpt den på (finlands-)svensk, foreløpig uten å lykkes. Forfattermøtet overbeviste meg i seg selv, men i ettertid forsikret sikre kilder at denne romanen virkelig er helt fantastisk - og det synes åpenbart Nordisk Råd-juryen også!

Her er Nordisk Råds omtale av Kjell Westö og romanen "Hägring 1938" - pre-kåring.

I klassen for barne- og ungdomslitteratur stakk to nordmenn av med årets pris:
Håkon Øvreås og Øyvind Torseter for boken "Brune".

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 3 svar.

adlibris/mondo kan du laste ned boka på svensk til 62,-

Godt sagt! (2) Varsle Svar

(Kremt. - Ja, jeg er godt kjent på adlibris.no. Jeg har en handlevogn der med 19 titler i, og jeg har ikke hjerte til å hive ut noen av dem - men ikke lommebok til å ta handlevognen med til kassen. Og litt for mye fornuft til å logge meg inn for å gjøre handlevognen om til huskeliste. Men joda - på adlibris.no kan man handle både svenske og danske bøker også. Superduper mulighet.)

;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennende. Jeg har ikke lest noe av ham, men har "Der vi engang gikk" stående i bokhylla. Leser jo Linna nå, så befinner meg allerede i Finland. Får kanskje fortsette med Westø da;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stine SevilhaugEllen E. MartolTone SundlandNinaHarald KMads Leonard HolvikTorill RevheimElisabeth SveeNicolai Alexander StyveEirin EftevandBeathe SolbergToveIngvild SIreneleserRandiASiljeAnn EkerhovdVibekeMarianne_Hilde Merete GjessingTrude JensenMette-MJulie StensethKirsten LundMonica CarlsenTrineBeate KristinMarianne  SkageNabodamaAkima MontgomeryIngeborg GIngeborgGro-Anita RoenAlice NordliHilde H HelsethBjørg  FrøysaaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechsiljehusmorSynnøve H Hoel