Siden bokomtalene forsvinner så fort, vil jeg bare gjøre oppmerksom på at jeg har skrevet en omtale om Alf van der Hagens biografi om Kjell Askildsen. Du finner den her. En meget god bok - som jeg anbefaler på det varmeste (all min ambivalens til forfatterbiografier til tross...)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg slutter meg helt til omtalen din, og til alle superlativer som ellers er brukt om dette (sjøl)portrettet. Makeløst samspill mellom intervjuer og objekt!
Best av alt likte jeg det Askildsen forteller om skrivearbeidet: Han er ingen forteller, men en kunstner som leter etter de perfekte uttrykksmåtene og møysommelig bygger stein på stein uten å vite hva fortsettelsen blir. Jeg må visst ta fram bøkene hans og lese dem om igjen, bare for å utforske arbeidsmetoden litt nærmere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for hyggelig ord, Marit.

For meg fikk biografien et etterspill, om jeg kan kalle det det.
Jeg vet ikke om du har lest Askildsens siste novellesamling, Vennskapets pris. Jeg kan i hvert fall ikke huske å ha følt meg så snytt ved noe bokkjøp som ved dette. Flere hundre kroner for hundre sider. Og det skulle jeg med glede ha betalt – om novellene hadde holdt Askildsen-nivå. Men en etter en fant jeg dem igjen i van der Hagens biografi, som tekster Askildsen selv hadde funnet for dårlige for utgivelse.

Senere er han blitt overtalt, antagelig, siden disse teksten altså er kommet mellom to permer. Kun én av novellene er den Askildsen jeg kjenner, verdig (han er blant mine mest elskede forfattere), topp kvalitet og med en dirrende undertone. Du finner også den i biografien, så Vennskapets pris trenger du ikke å kjøpe av den grunn. Jeg velger å glemme/se bort fra denne utgivelsen i Askildsens forfatterskap.

Dette minner meg om historien med Harper Lee. Jeg har enda ikke lest Sett ut en vaktpost, men jeg har lest hva dere har skrevet om den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og takk for gode råd! Jeg har noen av de "gamle" bøkene hans i hylla. Dem skal jeg hente fram igjen med tid og stunder. Den siste står jeg over. Og Harper Lee har jeg ikke tenkt å velte ned fra pidestallen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bra omtale, nå må jeg visst lese den også......

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågHarald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove Alma