Er litt seint ute idag, selv om denne uka faktisk har gått veldig tregt så var det plutselig fredag igjen. Har lest en god del denne uken og håper det fortsetter gjennom helgen. Jeg har også fått bestilling på fem luer så det kommer til å bli både håndarbeid og lesing i helgen.

Denne helgen fokuserer jeg på lesesirkel-boken Ukjent soldat av Väinö Linna, en bok jeg liker veldig godt så langt. Forfatteren er veldig god på å skildre ulike menneskelige reaksjoner og sinnstemninger i en presset situasjon.
Er usikker på om jeg trenger en bok ved siden av, men jeg har også Hells's Fortress bok nummer 7 i Righteous-serien av Michael Wallace.

God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Her har dagene, og uka, gått som en røyk, med mye å gjøre og litt lite tid til å lese. Holder derfor fortsatt på med de fleste av bøkene fra forrige helg:

Jeg er enda ikke ferdig med verken mursteinen Barnas bok av A.S. Byatt eller Essays i utvalg av Stig Sæterbakken.

Derimot har jeg hørt ferdig Main Street av Sinclair Lewis som lydbok, og jeg ga den en femmer. Har heldigvis enda en av romanene hans i «Skal lese»-hylla mi, nemlig Elmer Gantry :-).

Regner med å bli ferdig med Galveston av Nic Pizzolatto i løpet av morgendagen. Som jeg skrev forrige helg, er forfatteren vel først og fremst er kjent for å ha skrevet og skapt tv-serien True Detective. Grunnen til at jeg leser den, er imidlertid at han er blitt sammenlignet med en av mine favorittforfattere, Denis Johnsen. Galveston er ok den, men jeg holder nå fortsatt en knapp på Johnsen, jeg da.

Siden sist har jeg så vidt begynt å lytte til novellesamlingen The Emerald Light in the Air av Donald Antrim, en forfatter jeg har stor sans for. Novellene er veldig annerledes enn for eksempel den spinnville romanen The Hundred Brothers, men så lang virker samlingen veldig bra likevel.
I tillegg forsetter jeg på Lawrence Durrells tetralogi «The Alexandria Quartet» der jeg har startet på bok tre, Mountolive.

Riktig god helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fortsetter med A Wise Man's Fear av Patrick Rothfuss... den måtte ligge litt på vent mens jeg leste Pappahjerte - fra ungkar til far av Peter Kihlman. Norges største pappablogger er en herlig kar som skriver godt, og anbefaler alle å lese boka og bloggen hans!
Nå som jeg har fått den ut av systemet, kan jeg vende tilbake til fantasy-universet sammen med Kvothe :)
God helg alle sammen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter å lest siste Pollestad-boka,kom jeg liksom inn i et tomrom.Så nå går det i litt forskjellig som jeg skal få unna i helgen,bl.a.Audun Myskjas Kunsten å dø. Høres kanskje makabert ut,men er ei bok de av oss som jobber/ har jobbet i helsevesenet kan ha god nytte av. Så blir det litt i Buddhas mange liv,som er siste i Verdens hellige skrifter. Og endelig Langelands Francis Meyers lidenskap.Og da er vel helga slutt, God helg til alle.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

To bøker er i fokus akkurat nå: Ida Hegazi Høyer sin bok "Ut" (ettersom jeg er ferdig med "Unnskyld") og MiRee Ambrahamsen sin bok Nød Hjelp. Om en moderne "samaritanerinne" som reiser ut og vil redde verden. Men vil verden bli reddet? Hvilke dilemmaer støter hun på? Boka starter helt nydelig, og jeg gleder meg til fortsettelsen! MiRee er en fjern slektning - så jeg leser alt hun utgir med litt ekstra interesse.

Et lite tips til slutt: Maren Uthaug sin bok: Sånn ble det. Den er en terningkast 6-anbefaling!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hovedbok blir "Diana" av Ronald Frederick Delderfield. Bokomslag og tittel kan peke i retning av en chicklitroman, noe det ikke er. Dette er en velskrevet og tildels spennende roman fra tiden før, under og etter siste verdenskrig. Delderfield er en god engelsk forfatter med en betydelig produksjon bak seg. Av en eller annen grunn ser det ut til at han har gått under radaren til norske bokelskere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser In The Land of The Long White Cloud denne helgen. Nettopp begynt og liker den godt. God helg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hørte ferdig "Pakkis" av Khalid Hussain tidligere i dag. En helt grei ungdomsbok om det å være innvandrer, og hverken føle seg som en fra det landet han er fra eller norsk..
Har også såvidt begynt på "Vil ikke reise, kan ikke bli" av Helene Guåker. Den handler om veien inn i og ut av et voldelig forhold, og hvordan leve videre etterpå. Forventningene er høye! :) håper leselysten er tilbake nå, slik at jeg får lest endel i helga.

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Vil ikke reise, kan ikke bli" har jeg sett på som en typisk lettbeint roman, men nå som du sier at den handler om voldelige forhold så må jeg kanskje være på utkikk etter den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du tenker ikke på "Bli hvis du kan. Reis hvis du må"? Tror nok endel vil blande de to titlene. ;)
Har ikke lest den, men den har jo gjort det bra i fht anmeldelser, priser osv den da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God helg til deg og! Lesestoffet mitt denne helga blir Divergent av Veronica Roth.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God helg, ja. Fryktelig travelt på jobb for tida, så det har blitt lite lesing. Slik ser det ut til å bli dei neste 3 vekene også. Også på helg er det mykje som skjer. Dermed er det famleis Rebecca eg har med meg til sengs om kveldane, Men eg er ganske sikker på at eg blir ferdig med henne i helga. Har ikkje heilt bestemt meg for kva som blir neste bok enno, men Veien av Cormac McCarthy stend høgt oppe på liista.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis jeg klarer å legge fra meg ipaden og tv-kontrollen blir det litt lesing i Store forventninger i helga.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det problemet kjenner jeg igjen, har litt for store problemer med å legge fra meg jeg og.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er vi i alle fall tre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er i krim modus om dagen:);så denne helgen blir det Marcco -Effekten,av Jussi Adler Olsen,ellers kanskje jeg tar meg en tur ned i kjelleren å leter i noen gamle esker...hvem vet om det dukker en god bokskatt opp:):) God Helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser også Väinö Linna og jeg liker det jeg leser. Språket er godt, selv om jeg av og til reagerer på oversettelsen, og ikke minst sitter humoren løst. Det er helt tydelig at Linna selv har kjent på kropp og sjel det han skriver om, og en "tåpelig" tanke slo ned i meg igår når jeg leste; tenk om all ungdom i hele verden hadde lest eller hørt denne boka...

Han greier å nå helt inn til margen av det meningsløse med krig og terror.

God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det synes jeg ikke var en tåpelig tanke i hele tatt, det er nok mange som hadde hatt godt av å lese denne boka. Verdens ledere hadde nok hatt godt av det, og ungdommen er jo fremtidens ledere.

Er enig i at det er nok sarkasme og humor til å bryte opp den dystre stemningen. Jeg har akkurat begynt på kapittel fire og gleder meg til å lese videre. Oversettelsesproblemer har jeg ikke lagt merke til, men det vet jeg at jeg har en tendens til å overse om jeg blir engasjert i historien.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryKirsten LundHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig T