Det er muligens ikke helt stuerent å lese denne?
Jeg fant den i en papirkontainer for en tid siden, helt ren, ny og uplettet, og plukket den opp. Den som har kastet den har antagelig ikke giddet å bla i den engang... Den var tydeligvis gitt som gave i 2012 (da den var splitter ny), med et datomerket byttekort inni.
Jeg fant ut at boka fremdeles er i salg for nesten 500 kroner (bare tenk deg å kaste 500 kroner rett i søpla da!).
Men nå er jeg i gang med å lese, og opplever at historien om hvordan Sonja og Harald måtte vente med å få hverandre rører ved noe i meg. Jeg er såpass gammel at jeg husker litt av oppstyret med forlovelsen i 1968.
Tror faktisk at jeg kommer til å fortsette å lese Dronningen i høstmørket denne høsten, ja.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg ble positivt overrasket over boken.
Det kan ikke ha vært lett for Sonja å gå inn i rollen som Norges førstedame den gangen.
Men må si, at bortsett fra litt vel mye fokus på klær og perfekte offentlige fasader, så er historien om Dronningen tiltalende og jeg må også si, imponerende. For hun har kjempet og vist vei i et patriarkalsk miljø i kongehuset.
Skal vi først ha et kongehus, så er ikke Sonja og Harald de verste man kan ha.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så sant du har svingt mopp og støvklut er det stuereint å lese om dronninga ;-)

I slutten av boka finner du en kort historie og et familiebilde fra Buer i Odda. Om familien kan jeg fortelle at Bjørn, sammen med sin søster Mai-Britt (norges motbakkeløpsdronning), er dronninga sine faste fjell- og breførere her i indre Hardanger. Elisabeth, som jeg er filleonkel til, er Odda sin varaordfører.

Dronning Sonja fikk forøvrig for to år sida en renovert sti mellom Kinsarvik og Lofthus oppkalt etter seg, nemlig Dronningstien.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har lest den, og jeg skammer meg heller ikke for å si at jeg har gjort det! Jeg synes boka gir et godt innblikk i hvordan det var å være ung og forelsket og ikke være god nok for familien (og resten av landet). Den forteller om den kampen Dronningen faktisk har måttet stå i og hva hun og Kongen har gjort for å modernisere og ta vare på monarkiet vårt. Jeg har fått større respekt for vår flotte Dronning etter å ha lest boka.
Jeg er også gammel nok til å huske alt oppstyret rundt det hele :)
Ellers er jeg også enig i at det er rystende å kaste 500,00 kr....

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

TheaAnniken RøilPiippokattaRandiLailaReadninggirl30LilleviTuridmajaTanteMamieTone HRolf IngemundsenKirsten LundVannflaskeHanne Kvernmo RyeEster SElin FjellheimToveTove AlmaReidun SvensliAmanda AAgnete M. HafskjoldHanneReidun GranberggretemorAud Merete RambølAnne-Stine Ruud HusevågHarald KRonnyAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNicolai Alexander StyveVariosaIngunn SVigdis VoldEli HagelundedgeofawordsiljehusmorTone SundlandFarfalleLinnDemeter