Dette er noe møl av et tarvelig makkverk. (Forfatteren er attpåtil psykolog.) Dårlig gjort mot kvinner hvis dette skal gjelde som en "kvinneroman".

Den ene personen, Karla, banner så det lyser i vanlig dagligtale, og ligger med tilfeldige menn hun plukker opp (eller omvendt) på det ukentlige salsa-kurset.

Teksten viser til Karlas sjarm, uten at leseren skjønner hva denne består i. Hun er en ren flokse som blir gravid uten å ane hvem faren er.

Hun vil bære frem barnet, uten at forfatteren diskuterer etikken rundt å sette et barn til verden uten at faren har interesse av å bli kjent med barnet - at en mann blir belastet med bidrag for et barn han ikke har bedt om å få - eller hvorfor Karla ikke en gang beskytter seg mot kjønnssykdommer i sine tilfeldige forhold (ellers ville hun neppe blitt gravid).

Det er «knekkende likegyldig» for Karla om hun må oppdra barnet alene. - Kanskje det ikke er knekkende likegyldig for barnet, fru Simonsen?

Denne klubben av noen simple kjerringer fryser ut en annen gjest som tillater seg å sitte i nærheten (s. 265), for ikke å snakke om gjesten som er frekk nok til å fornærme kjerringene ved å være overvektig (s. 116).

Oversetteren forbauser ved å mene at dansk «frokost» betyr det samme på norsk (s. 59). Men dansk «frokost» betyr «lunsj» på norsk. (Det forklarer hvorfor det ble drukket champagne.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill Revheim