Jeg holder på å skrive en generell sak om e-bøker til et blad i forbindelse med en festival.
Er det noe som hadde vært interessant å vite, eller få svar på? På forhånd takk for innspill!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Når kommer e-lydbøker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Det spørs - mener du nedlastbare lydbøker eller kombinerte e-bøker og lydbøker? Begge deler finnes. Med Storytel kan du tegne et abonnement for 169 i måneden. Du får tilgang til en rekke bøker hvor du kan switche mellom lyd og tekst. Det er riktignok bare Cappelen Damm-bøker i den norske delen av basen, men de har et stort utvalg, de.
Rene lydbøker for nedlasting til mobil, feks, er flere som tilbyr.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tenkte egentlig på lydbøker i ebokbib...
bruker storytel nå, og liker det veldig godt :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei igjen! Det vet jeg ikke, men kanskje noen andre kan svare?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg lurer på om e-bøkene jeg har kjøpt fortsatt er tilgjengelige, den dagen iPaden min tar kvelden? Håper det blir lenge til, men det kan allikevel skje når som helst. Jeg går ut i fra at det varierer fra hvor man kjøper og laster ned. Men finnes det noen generelle regler.? I løpet av et år har jeg kjøpt/lastet ned over 350 bøker og lydbøker, og det ville vært ille å miste dem.

Vet du hvilke regler norske e-bokforhandlere har på dette området?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for spørsmål! Det svarer jeg gjerne på her og nå, og jeg har med en litt kortere versjon i den saken.

Alle e-bøker du har kjøpt hos norske bokhandler, som Ark, Norli, Bokkilden, digitalbok, haugenbok, ebok, akademika og kanskje noen flere ligger på ditt eget område i den nettskyen som kalles bokskya.

Du kan laste ned en app på en hvilken som helst enhet, og alle e-bøkene blir tilgjengelige og kan lastes ned til dine enheter. Ettersom bokskya er en bransjeløsning som ikke eies av noen enkelt aktør, skal det svært mye til for at den skulle forsvinne, så e-bøkene dine - og dine rettigheter - er ganske så trygge. Det er dette som er styrken og åpenheten i den norske løsningen. Du handler der du vil - gjerne hos mange forskjellige - men bøkene samles på ett sted, og du får ikke noe trøbbel med å flytte dem fra en enhet til en annen. Mye lettere enn feks kontaktliste når du bytter mobil!

Tidligere var det teknisk kopibeskyttelse på mange av e-bøkene. I praksis betydde dette at om du leste e-bøker på flere enn fem ulike enheter eller apper, ville du kunne komme i en situasjon hvor du ikke fikk åpnet bøkene flere ganger. Så godt som alle norske forlag har nå gått over til det som heter vannmerking. Om du sletter en e-bok med teknisk kopibeskyttelse og laster den ned på nytt, får du boka uten streng/tekniskkopibeskyttelse, men merket med ditt navn. Da vil du ikke støte på slike åpningsproblemer. Boka ligger lokalt på ipaden, og du kan ha den på pc og mobil i tillegg om du ønsker. Dette er ikke noe du behøver å tenke på før det evnt blir et problem.
Svenske og danske e-bøker har også vannmerking, mens engelske stort sett har den strenge kopibeskyttelsen.

Bøker du har lastet ned fra feks Gutenberg blir det jo annerledes med. Disse kan det være greit å lagre feks i dropbox - eller de kan lastes ned på nytt om du har behov for det. Lydbøker ligger ikke i bokskya, så her vil det også være litt andre forhold som gjelder.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryBente NogvaIngunnJChristofferJohn LarsenEster SKirsten LundSynnøve H HoelGrete AastorpChristin SillibakkenMalinTheaG LReidun SvensliNikkaDaffy EnglundBerit RSigrid Blytt TøsdalRolf IngemundsenPiippokattaMarie HolterEvaHanne Kvernmo RyeJulie StensethEileen BørresenTove Obrestad WøienChristinaLinda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  Frøysaa