Personlig har jeg 1970-utgaven fra Den norske bokklubben. Boka er på 383 sider, 70 sider kortere enn 2-binds utgaven. Kan det være så stor forskjell på skrift og linjeavstand, eller er utgaven noe forkortet? Begynner plutselig å lure på det, noen som vet?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg tviler på at den er forkortet. Bokklubben driver / drev ikke slik vandalisme. Tror og håper jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, heldigvis :) Jeg fant ut av differansen.

Cappelens utgave fra 1986 på 463 sider har 35 linjer pr. side og maks antall tegn pr. linje er 63.

Den norske bokklubbens utgave er på 383 sider, men har 41 linjer pr. side og maks 62 tegn.
(min 1970-utgave)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg leste denne for mange år siden, og fant den da også i mine hyller. Den er fra 1964 og er eb bok fra Den norske bokklubben Den er i ett bind som er på 384 sider og er innbundet. Den er oversatt av Odd Bang Hansen etter den svenske oversettelsen, blir det opplyst (av oversetteren).
Jeg vet ikke leseåret. Jeg har satt den side om side med SØNNER AV ET FOLK og HØYT MOT NORD av samme forfatter og mener (trodde i det minste) den var en del av en triologi....? Særlig SØNNER AV ET FOLK; kanskje..............
Men mer at denne bokklubben også har kommet med en utgave senere. (Jeg mener jeg leste denne i 70 årene, og da henger ikke mye igjen i mitt slitte hode, men mener bestemt den gjorde sterkt inntrykk på meg den gang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ettersom jeg leser meg til, så var "Ukjent Soldat" opptakten til trilogien:

Høyt mot nord
Opprør
Sønner av et folk

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flott. Da er det Opprør jeg mangler. Godt jeg har gode "medarbeidere". Du svarte raskere enn jeg rakk å undersøke på nettet. Slik skal det være!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

383 sider? Det er neste 100 sider færre enn de andre.....merkelig

Det er vel størrelsen på sidene og margene som gjør forskjellen i skriftstørrelse og sideantall.
Den (uakseptable) paperbackutgaven er denne her: https://www.tanum.no/_skj%C3%B8nnlitteratur/romaner/ukjent-soldat-v%C3%A4in%C3%B6-linna-9788202284329

Jeg har selv en 2-binds-utgave fra 1977 og selvom sideantallet er omtrent det samme (cirka 460 sider) som den nye paperbacken, så er den adskillig mer lesbar.
Såfremt meg kjent så er alle utgavene oversatt av Odd-Bang Hansen, men vet ikke om han har fornyet språket etterhvert som nye opplag kom ut.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

BenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda A