Kanskje litt skivebom fra min side også: opprinnelig greske Theodor Kallifatides(lenke til svensk Wikipedia) skriver riktignok på svensk, men romanene hans handler om grekere i Hellas.

Norsk Wikipedias liste over moderne greske forfattere (formodentlig) oversatt til norsk er ikke så lang - men om vi går tilbake til svenskene, har svensk Wikipedia en ganske mye lengre liste over greske forfattere (formodentlig) oversatt til svensk. Så kan du jo hoppe videre derfra til dansk Wikipedia, engelskspråklig Wikipedia, - tja?

I 1963 fikk for øvrig den greske poeten og diplomaten Giorgos Seferis nobelprisen i litteratur - stadig vekk i følge Wikipedia. Hva man lærer.... ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Hadde tenkt å nevne Theodor Kallifatides før jeg så at han bodde i Sverige da jeg har lest en bok av ham, Afrodites tårar som har handling i den greske mytologien. Det finnes 26 titler på svensk på AdLibris, de fleste som e-bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk! Skal legge Kallifatides til huskelista.
Det ser ut for at de fleste "greske bøkene" som er utgitt på norsk er skrivi av utflytta grekere. De moderne greske forfatterne fra Norsk Wikipedia var døde nesten alle sammen, og ikke mye oversatt til norsk (orka ikke google alt).
Men jeg fant liste over "modern greek fiction" på http://bibliagora.eu der jeg fant ut at:
1. Ikke alle greske forfattere er døde ...
2. Ikke mange av dem (ingen?) er oversatt til norsk.
3. Det var veldig mange bokomslag med dameansikt med blomst bak øret, eller med damer i kjoler som skuer utover et drømmeaktig landskap/sjøen.
4. Jeg gir opp. He he.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk selv - for en strålende OG på samme tid aldri så lite forstemmende oppsummering av resultatene av din research. Mye kan tyde på at grekerne ikke har et særlig effektivt GRELA (hvis da NORLA kan tillegges æren for at man finner nålevende norske forfatteres bøker oversatt og i salg både i Europa, Amerika, Asia og Afrika.....)

:D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Eirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallaKirsten LundmarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinLailaTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30Thea