Den senere tid har jeg fundert på hvorfor ingen av western forfatterne har skrevet om de voldsomme tornadoene og skypumpene som er over slettelandet i Montana, Texas og andre sånne cowboyland.
Det været der er da ikke nyoppstått, eller?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Interessant spørsmål, egentlig.
Og som en av Norges største eksperter på westernbøker (ubeskjedent nok); du har helt rett, disse luftstrømmene er ikke mye omtalt i det som er ren westernlitteratur.

Det nærmeste man kanskje kommer er det som har vært definert som "Alaska-romaner" hvor handlingen foregår i litt kaldere klima. Der er været ofte en del av det helt(inn)ene må sloss mot.
Men i "vanlige" westernbøker spiller været som regel en liten rolle, og i de tilfellene været faktisk dukker opp er det ofte i form av "vinterstormer" eller liknende.

Når jeg tenker på det, har jeg en følelse av at jeg har sett flere FILMER med tornadotema i westernstil enn jeg har sett bøker...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må innrømme at Zane Grey skuffer meg, for akkurat denne forfatteren regnet jeg som veldig seriøs i western kategorien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest ALT av Zane Grey utgitt på norsk, men jeg vil nok karakterisere ham mer som en forfatter av dameromaner enn som en forfatter av westernbøker.
Men jeg er kanskje litt slem nå.

Stilen er tidstypisk, og den virkelige 'westernboken' kom vel først senere. (Ok, the Virginian kom før, og var mer western), men Grey har alltid i mine øyne endt opp med noe annet enn western, selv om han forsøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

det er kanskje ikke det folk vil lese om. Har sett filmen Twister og har lest en del av disse indianerseriene til James Fenimore Cooper og Samuel Ellis. Om handlingene foregår i cowboyland eller indianerland er vel det samme...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Torill RevheimBenedikteHanne Kvernmo RyeChristin SillibakkentuhamreHarald KTrude JensenKirsten LundReadninggirl30Lars Johann MiljePiippokattaFride LindsethLisbeth Marie UvaagMads Leonard HolvikStig TFindusIngeborg GAkima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteBerit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamie