Så bra! Jeg skal prøve å lage en omtale av Kong Kull, fra den andre Sinclair.
Steinbecks henvisning til den røde Lewis hadde jeg ikke fått med meg, interessant.
Og de fem bøkene var: ............(?)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

"Kong Kull"-omtale: ja takk, gjerne!

De fem bøkene? Eh... ja. De er hjemme - det er ikke jeg. Men fritt etter hukommelsen - de fem nobelprisvinnerne var i alle fall Sinclair Lewis, Selma Lagerlöf (en samling historier, tittelen var noe med "Troll och ..."), Rabindranath Tagore (fant faktisk tre bøker av ham, og ham har jeg vært nysgjerrig på lenge! Så da slo jeg til på to gamle oversettelser av to av verkene hans (de havnet i sekken og ikke i plastposen, om noen skulle begynne å addere og få en sum på mer enn 5), samt en engelskspråklig samling av verkene hans, som inkluderer de samme to tekstene. Men de to små oversatte var så fine, så....), John Steinbeck (en liten bok der Steinbeck skriver om Amerika, og en-eller-annen-fotograf har fotografert Amerika...) og ---- tja. Hvem var det nå igjen, den femte? Hugsar ikkje.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jaha - hjemme igjen: femtemann blant nobelprisvinnerne i plastposen var Dario Fo! Og dette var boktitlene:

  • Ann Vickers - Sinclair Lewis
  • Troll och Människor - Selma Lagerlöf
  • Collected Poems and Plays - Rabindranath Tagore (og de to danske av samme forfatter var "Halvmaanen" fra 1918 og "Flakkende Fugle" fra 1919)
  • America and Americans - John Steinbeck
  • My first seven years - Dario Fo
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviHarald KAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaNinaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergBerit RAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeHeidiEirin Eftevand