Jeg leste Ukjent soldat av Väinö Linna for litt siden, og blei veldig imponert. Det ser ut som den er nummer fire i en serie som heter Under polarstjernen. Har vært på utkikk etter de tre første bøkene, Høyt mot nord, Opprør og Sønner av et folk. Fant hele serien i dag i et antikvariat og slo til!
Overraskende nok ser det ut til at disse tre første bøkene er sjeldne, jeg finner dem ikke engang i hylla til en eneste bokelsker? Er det meg som leiter dårlig, eller er disse bøkene - til en av nordens fremste forfattere - faktisk ulest? Er det andre som veit noe om dette?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Vi har Högt bland Saarijärvis moar (Høyt mot nord) og Upp Trälar (Opprør). På baksiden av den første står det at den er første bind i en trilogi hvor de to nevnte pluss Söner av ett folk inngår.
Vi har også Ukjent soldat, men ingen informasjon tyder på at den inngår i en serie med de tre førstnevnte. Jeg vet dessverre ikke mer om dette.

Heller ikke jeg har lest noen av dem. Takk for påminnelse om en bok jeg lenge har hatt i tankene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for svar. Av nettkilder ser det ut til at kun fire av hans verk er oversatt til norsk, og at tre av dem er en trilogi, som du skriver. Men, Koskela, som følges i trilogien er også sentral i Ukjent soldat.
Ingen av bøkene hans finnes for tida til salgs i norsk oversettelse som ny, men både Ukjent soldat og trilogien er tilsalgs som ny på svensk. I tillegg finnes Opprør på nb.no.
Jeg mottar bøkene først om ei uke, og kommer tilbake hvis jeg får mer info.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har hele serien på 8 bøker utgitt av Cappelen i 1977. De 4 titlene er delt i to bøker, dermed 8 bøker. Måtte selv legge inn disse manuelt her på bokelskere, og tror da at de ikke kan ses av andre(?). Her er linken til disse i min boksamling:

https://bokelskere.no/collargoll/boksamling/?let_etter=V%C3%A4in%C3%B6

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og sånn ser serien ut. sånn
Gleder meg til å lese de tre første (som er skrevet etter Ukjent Soldat i følge Wiki.) Hvis de holder samme standard som Ukjent soldat fortjener de et stort publikum.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviHarald KAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaNinaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergBerit RAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeHeidiEirin Eftevand