Nå som høsten er godt igang tenker jeg det kan være artig med en liten boklek jeg kom over i en gammel tråd

Ta den boken som ligger nærmest deg og slå opp på side 57. Tell deg fram til den femte setningen. Dette er ditt ord for dagen!

Mitt ord for dagen blir da:

Probably this is why the police were so rarely summoned; nobody wanted to be croaked by an Angel revenge party.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 32 svar.

The hour was late.

Jeg leser The Bloody Chamber av Angela Carter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Jeg liker meg bedre her enn i granskogen," sier Sørensen ute på den åpne og luftige myra.

(Det som ble Norge av Reidar Müller)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Hold tempoet helt til du er over mållinja"
S57.linje 5.Penny girl,ri videre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

lange, stille dager. Det blir kaldere.

"Før jeg brenner ned" av Gaute Heivoll.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi er mye seinere enn vi pleier. (Da Henrik Husten kom hjem av Bård Nannestad.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Er her ikke en bursch som kan dele ut?

(Bursch=oppasser)

Ukjent Soldat av Väinö Linna

Godt sagt! (1) Varsle Svar

— Jo, set i gang, sa eg.
(Boka er "1964" av Ragnar Hovland)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

......, men av en eller annen uforklarlig grunn innså hun at det ønsket hun ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"One particular fairy"

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det gav ikkje mykje meining, nei, sjøv om essensen virker å vere at ein ikkje skal finne seg i å bli skulda for noko ein ikkje har gjort. Men eg kjenner at eg blei veldig nyfiken på kva som meinast med sausemisbruk i den aktuelle boka. Karamellsaus på kjøttkaker?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! Jostein takk, igjen. Hadde ingen reagert på dette (tatt helt ut av sin sammenheng, som sagt, men likevel:) Ville jeg kanskje følt å stå helt utenfor noe som alle andre ser ut til å vite hva er! Godt.Hadde jeg ikke fått en reaksjon, hadde jeg følt meg tåpelig, rett og slett! (Noe som mange i mine nære omgivelser kanskje ville mene jeg er, uansett!) Men, altså: Hvis dette ikke føre for langt er jeg nødsaget til å begynne på begynnelsen av avsnittet dette relaterer til. Og det starter ikke på side 57, men til side 55 i boken " JOSEPH ANTON av Salman Rushdie. Og nå ber jeg deg lytte andektig; Jostein, for dette er kanskje av største viktighet for noen der ute et sted i verden, eller på neste planet )?). Så siterer jeg:

" JE SUIS MARXISTE, TENDANCE GROUCHO, sto sdet på en grafitti i Paris den revolusjonære våren. Noen uker etter les événements i Paris i mai 1968, og noen kvelder før avslutningsdagen, valgte en anonym vittig sjel, muligens en marxist med grouchianske tilbøyeligheter , å pusse opp hans borgerlige , elitistiske værelse, i hans fravær , ved ¨å tømme en bøtte saus og løk utover veggene og møblementet, for ikke å snakke om platespilleren og klærne hans. I den eldgamle tradisjonen med rettferdighet og fair play som collegene i Cambridge er så stolt av, regnet King's ham øyeblikkelig som eneansvarlig for sølet og overhørte alle hans forsikringer om det motsatte, og gjorde det klart at om han ikke betalte for skaden , ville han ikke få sin eksamen. Det var første, men dessverre ikke siste gangen han opplevde at han ble falskt anklaget for møkkspredning." (Sitat slutt).

Ble du noe klokere? Dette er jo også tatt ut av sin sammenheng, men for å komme tilbake til "spøken" side 57 , femte linje: Jeg siterte da fra " For det første......osv. La meg her og nå legge til (fortsettelsen av avsnittet). " For det andre: De som ville vrake dere dere går med feil sko, er ikke verd å bli godkjent av. Og for det tredje ; Ikke knel for noe menneske. Krev retten deres"

ER det rart at en biografi kan bli på flere hundre sider?

En kommentar til slutt( endelig!): Hendingene i Paris mai 1968 husker vi som er noen år godt. Kanskje det ga navnet til " 68er-generasjonen"? I hvertfall tar forfatteren det for gitt at leserne er innforstått med dette. For egen del, hva Frankrike angår, var mine interesser den gang mer knyttet til Vinterlekene i Grenoble to måneder før.
Tidens Guder er dens MEnn ( sa Henrik Wergeland. I dag måtte nok også han bøyet av og byttet ut Menn med mennesker- men budskapet blir stående!)
Slik er det.
(Sukk)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Aha, så det er Rushdie sin sjølvbiografi! Omtalar han seg sjølv i 3. person, eller er det nokon annan han fortel om her?

Og det var moro å sjå kva sausmisbruket egentlig besto av.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er grunn til å spør for slik sett er boken ytterst forvirrende.For undertegnede i alle fall. Dog har dette også en plausibel forklaring: I den verste tiden etter dødsdommen , ble Rushdie tvunget til å gå i dekning , flytte fra hus til hus, alltid sammen med væpnet politi som skulle beskytte ham : Han ble bedt om å velge et alias som politiet kunne kalle ham. Han tenkte på forfattere han var glad i og kombinasjonen av navnene deres. Så slo det ham: Conrad og Tsjekov - Joseph Anton. I disse oppsiktsvekkende memoarene forteller Rushdie selv historien for første gang ni år etter dødsdommen ble forkynt. Hvorfor han velger å la det bli hans alias det handler om , for siden hans forfatternavn står til skue, velger han å skrive om seg selv i 3. person, som du ganske riktig sier. Derfor blir hans egne memoarer til Joseph Anton's memoarer.
Litt forvirrende er det at han flere ganger i det jeg har lest av boken (den er ikke klett, med mindre du er kjenner av Islam) Kaller personen seg Salman. Men, jeg er da kommet så langt at forbrytelsens som jo var at han hadde skrevet en roman som het "Sataniske vers " og som ble beskyldt for å være " mot Islam, Profeten og al-Quar´'an."
På et tidlig tidspunkt avslører han at via inngående studier finner han belegg for at de Sataniske vers ble til av profeten selv , riktignok i en kort episode kom ned fra fjellene der han søkte sannheten , med nettopp det som senere ble kjent som episoden med de sataniske vers.Kort tid etterpå kom han atter ned fra fjellene og slukøret berettet at han ble lurt sist gang han var der oppe. Djevelen hadde vist seg for ham i erkeengelens forkledning, og de versene han hadde gitt derfor ikke guddommelige, men sataniske., og de burde lukes ut av alQur'an (hva nå det måtte være?) øyeblikkelig. Engelen hadde ved enne anledningen hatt med seg nye vers fra Gud, som skulle erstatte de sataniske versene i den store boken: (Koranen?). Forvirret fra før, i hvertfall blir jeg det nå. For:AT Rushdie skrev om dette i en roman som het Sataniske Vers fant fatwaen og Khomeini det relevant å dømme ham til døden. Og hvem skulle henrette ham? Jo enhver rettroende muslim hadde ikke bare rett men plikt til å drepe forfatteren. Det er hva jeg kan si om saken så langt. Uhyggelig er et svakt ord. Jeg husker godt da dette kom i nyhetene, men må tilstå jeg ikke hadde et dugg av kjennskap til denne forfatteren, engelsk og født i India. Jeg vet ikke om jeg greier å slite meg gjennom denne digre boken, kanskje fordi jeg har så lite kjennskap til selve religionen og fordi den er så uhyre detaljert. Til eksempel kan vi jo dra frem episoden med sausen, jeg kom i skade for å nevne tidligere i dag, hvilken betydning skulle den kunne ha for en mann som skal skrive en biografi ? Spør jeg (meg selv ).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Noen ganger ble øynene blanke og tårene trillet nedover de glatte og trinne kjakene, men ansiktet var og ble like uanfektet, hun foretrakk ikke en mine.... Fra "Miraklenes by" av Eduardo Mendoza

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da vi var overlatt til oss selv, lå jeg ved siden av henne og stirret opp på lappetepperamma.

Fra Bursdagsgaven av Sue Monk Kidd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bernard samstemte hyklerisk, og ønsket da han sa det, at han kunne ha like mange jenter som Helmholtz og med like lite bry.

Vidunderlige Ny Verden - Aldous Huxley

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Lov nummer Tre : Bare tre kan spille". Tilbake til Riverton

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av det kan vi slutte at det spekulative frimureri hadde vokst i omfang og status i løpet av 1600-tallet.
De skjulte brødre. Frimureriet - myter og virkelighet, Karl Milton Hartveit

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Til å begynne med så det også ut til å være det eneste riktige.
(Anthony Buckeridge/Niels-Reinhardt Christensen: Stompa og syndfloden)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"It was then that I crept over to the appointment book."

(Curses. Virker alt for sannsynlig, men å få det skriftlig.....)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nærmeste bok er The Sandman Vol.7, som er en tegneserie. Litt vanskelig å telle setninger, så det blir omtrentlig.
"I can do that."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Sant nok! Jeg ville heller vært en sorgløs liten fugl enn en konge,"

Fra Far Goriot av Honore de Balzac

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enligt äldre krönikörer skall det också vara av denna sköldmö som staden Visby fått sitt namn.

Gotlands sällsamheter

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da dette omsider gikk i orden, kunne de rolig konstatere at det smakte like forferdelig som Edward husket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

A stray, candy-pink grain confirms my hypothesis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han var en kortvokst, skurvete fyr som hadde fått farge som svak te.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Happy talk, keep talkin’ happy talk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Karen Eline Fredriksen gjemte umiddelbart ansiktet i hendene mens hun sa navnet hans lavt for seg selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stasjonene var høyteknologisk utstyrt med eksempelvis kraftfulle aggregater og solcelleenegi, og inneholde alle de bekvemmeligheter forskrene kunne ønske seg i et relativt fremmed og ugjestmildt miljø, filosofien var at for å skape et innovativt og kreativt miljø, måtte trivselsfaktoren være høyt prioritert, hvilket den altså var.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

A light rain fell as we stood behind sandbags and looked through binoculars into North Korean Territory.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Eirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallaKirsten LundmarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinLailaTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30Thea