I løpet av 1 uke har jeg avbrutt lesingen av to ulike bøker tidlig i handlingen, av den grunn at de ikke fenget meg. Jeg har notert meg hvor langt jeg var kommet i begge bøkene, slik at jeg kan fortsette fra de aktuelle sidetallene, dersom jeg bestemmer meg for å gi boka en ny sjanse en gang i fremtiden. Hva gjør du i tilfeller der en bok ikke innfrir etter de første sidene ? Avbryter du helt, setter du boka på vent, eller fortsetter du, i håp om at inntrykket skal bedre seg senere i handlingen ?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Avbryter sjeldent bøker, da jeg gjør ofte research før-ofte her på bokelskere;) Det finnes jo også endel bokblogger man kan gjøre research på, men dette gjør jeg ikke så ofte.

Bokklubben er jo også fin for å se litt på hva som kommer av bøker. De gangene jeg har avbrutt har vært fordi jeg veldig fort har innsett at forfatterens språk ikke passer min smak-Terningmannen er et eksempel på det.

-og som flere har nevnt her, så ser jeg ingen grunn til å kaste vekk tid på dårlige bøker når det tross alt finnes så mange gode;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg gjør kanskje noen flere forsøk før jeg legger den bort (evt leverer tilbake til biblioteket), og begynner å lese noe annet. Det kan hende jeg plukker den fram igjen senere, men da leser jeg den heller fra begynnelsen igjen enn der hvor jeg slapp sist.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De fleste bøker jeg ikke fullfører blir satt på vent. Grunnen er at jeg ikke vil "kaste bort" en bok, og at det er andre ting som spiller inn, som at jeg ikke har ånden over meg, ikke klarer å konsentrere meg, osv. Unntaket er Fifty shades. Begynte på første boka. Men så skjønte jeg at dette bare er ren søppel, så nå blir de brukt som møbelstøtte.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For min del leser jeg opptil cirka 50 sider, og er ikke boka og jeg gode venner da er det god natt til den. Har nok nevnt Gøran Tunstrøm sin Skimmer før et sted, som et eksempel på null kjemi. Kan godt hende det var meg det var noe i veien med, siden boka fikk strålende kritikker dengang da...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skriver noen stikkord om handlingen i boken og hvorfor jeg avbryter, og legger dette inn som bokmerke. Jeg har sjeldent fått noe særlig ut av å tvangs-lese en bok jeg ikke kommer overens med.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har satt mange bøker på vent feks "Vindens skygge". Den har jeg tatt frem og begynt å lest ørten ganger,men hver gang er det et eller annet som stopper opp! Det skal jo være en veldig bra bok,så skal ikke gi opp,har som mål at før jul skal den ferdigleses! Det samme problemet hadde jeg med "Balansekunst",den viste seg til slutt å bli en av mine favorittbøker! Men har merket at det er mye som skal stemme før en bok plutselig "åpner" seg!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vil oppfordre deg til å gi Vindens skygge en ny sjanse. Etter min mening en vidunderlig bok, en skikkelig berikelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser stort sett ferdig bøkene jeg starter på. Hovedgrunnene er nok at jeg er en smule sta av meg og at jeg har lest såpass mye at jeg vet at bøker kan gi store leseopplevelser, selv om de ikke umiddelbart fenger. På samme måte er en fengende start ingen garanti for at jeg kommer til å like boka.

Noen ganger kan avbrutte bøker bli liggende lenge før jeg får et innfall og prøver meg igjen. Ulysses måtte jeg starte på flere ganger, Foucaults Pendel likeså: begge er etter endt lesing i dag blant mine favoritter. Bibelen og Tolkiens Silmarillion er bøker jeg har avbrutt, men ennå ikke gitt opp.

Grunnene til å avbryte ei bok er flere: av og til passer det meg bedre å lese krim enn tunge romaner, i blant får jeg ei såpass interessant bok mellom hendene at alle andre leseprosjekt må vike. So many books, so little time...

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Joda, her er det bøker "på vent". Noen vet jeg at jeg kommer til å fullføre - de måtte bare ha en pause mens en mer spennende (les; krim ), måtte leses først...Andre er jeg mer usikker på om jeg tar frem igjen.
Lesingen skal være lystbetont og avslappende, ikke noe jeg MÅ gjøre - og verden er full av gode bøker :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Av og til leser jeg to bøker samtidig, og da blir det noen avbrudd, men ikke lenge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har kun avbrutt en bok, men der er mange jeg har satt på vent og lest noe annet i mellomtiden ja. Jeg har en liggende på nattbordet nå som jeg kjenner jeg bare ikke orker fortsette med... ennå!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, aldri på vent. Det skal svært mykje til før eg avbryt ei bok eg har starta på. Men for å sikre meg mot å kaste bort tid på bøker eg ikkje liker, så undersøker eg litt på førehand før eg kjøper eller låner, f. eks ved¨å sjå på omtaler og diskusjoner her på bokelskere. Er eg ekstra usikker så blar eg litt i boka på førehand i ein bokhandel, på biblioteket, eller på nasjonalbiblioteket sine internettsider. Dei få gangane eg finn på å velge ei bok på impuls så gjer eg det helst for korte bøker, slik at tidsbruken på eit eventuelt feilval blir avgrensa.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette kjenner jeg meg dønn igjen i. Må gå mange år tilbake i tid for å finne ei bok jeg bomma på. Det var forøvrig Skimmer av Gøran Tunstrøm. Helbom...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selv om jeg av og til setter bøker på vent, har jeg god nytte av å gjøre som deg - d.v.s gjøre research på forhånd. Her har bl.a. dette nettstedet vært til betydelig nytte. Antallet avbrytelser av bøker er gått sterkt ned etter at jeg ble medlem på Bokelskere. Før jeg kjøper i en bokhandel/låner på biblioteket, skummer jeg gjerne raskt gjennom de første sidene, for å danne meg et førsteinntrykk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det varierer fra gang til gang og ofte går det på hvor mye jeg vet om boka eller hva jeg har betalt for den. Mistenker jeg at det er mitt hode som ikke henger med så legger jeg den bort for å ta den fram igjen senere. Det gjør jeg om det er en bok jeg tror kan være verdt det eller om det er en bok jeg synes fortjener det. Andre ganger gjør jeg den om til utebok, som jeg leser noen sider i av gangen. Er det en billig bok som jeg egentlig ikke hadde noe forhåpninger til så koster det meg ikke noe å avbryte for å så kvitte meg med den. Er jeg klar i hodet og tenker at boka har potensiale så kan jeg godt fortsette litt til, da ender det gjerne med at jeg leser den ut selv om jeg ikke ser noen bedring.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har 2 bøker i samlingen min som jeg har lagt i avbrutt som jeg vet at jeg ikke vil fortsette med, jeg husker at jeg leste halve boka av en annen for ca 15 år siden, men den er ikke med da jeg ikke hadde notert den ned i leselista mi. Andre som jeg leser noe i, men skal fortsette med siden legger jeg tilbake i skal lese hylla, vanligvis fagbøker. Har en om Britiske spøkelser som jeg har lest ca 1/3 av som står der med bokmerke i seg til senere. Den består av småstykker, så den passer fint til kortere bussturer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg avbryter med god samvittighet, og hopper optimistisk over til neste bok. Det er så mange, mange bøker å lese og bøker på vent gir meg av en eller annen grunn dårlig samvittighet. Før måtte jeg lese ut en bok uansett hvor dårlig jeg syntes den var. Men, fant ut at det har jeg jo ikke tid til. :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Enig i det du skriver. Selv de to bøkene jeg har avbrutt er satt på vent, vet jeg at sjansen for at jeg en gang i fremtiden kommer til å lese videre i dem, er minimal. Det finnes ganske enkelt så mange bøker å velge mellom, at dårlige bøker må vike.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Tove Obrestad WøienKirsten LundTralteSissel ElisabethKari FredriksenTheaNorahHelena ETrygve JakobsenDemeterIngunnHarald KAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEva