Jeg fant en ny bok som vel må sies å ha gått ut på dato: Regnestaven i teori og praksis. Jeg kjøpte boka i 1965 og det lenge før vi visste om noe som het kalkulator og slikt.
Fra forordet siterer jeg:
"Regnestaven er omtrent 200 år gammel. I pakt med tiden har den vært gjenstand for en stadig utvikling og den presenterer seg i dag som et nesten fullkomment instrument, som gir eiermannen et raskt og sikkert svar på alle spørsmål i forbindelse med regning. Derfor er Regnestaven forlengst blitt uunnværlig..."
Det var den gangen det, og en kjempehjelp i matematikktimene. I dag er det vel knapt noen som vet hva det er - jeg har fortsatt min, men bruker den aldri.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 5 svar.

En regnestav fungerer selv uten batteri, og gir overlegen
grafisk oversikt over faktorer og variabiliteter.
Mens kalkulator virker bare mentalt forzappende, skaper
avstand, verfremdung - "Halt, Password!"

En barberbladsliper må være kjekt å ha til å skjerpe seg..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Morsomt! Jeg har min fars regnestav liggende i en skuff - et fornemt verktøy i svart etui. Sammen med min bestefars barberbladsliper, som er favorittklenodiet i min lille oldsaksssamling.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

På vårt småbruk ble det revet en gammel løe for ca tre uker siden,omtrent når du skrev dette innlegget! Under gulvet fant vår datter en merkelig tingest,hun la ut bilde på facebook,fikk raskt svar at det var en barberbladsliper! Hadde aldri hørt om noe sånt før,og derfor var det så artig at det var nevnt i denne tråden!!Så nå er også hun,akkurat som deg,en heldig eier av en barberbladsliper:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Regnestaven ... er ikkje det den pinnen som Kristian Trægde, Vidar Theisen og Kristen Gislefoss peika på verkartet med før i tida? I alle fall når dei peika på Vestlandet ...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ha ha. Jeg mener å huske at Trægde alltid meldte godvær!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne JensenTanteMamieDinaKirsten LundLailaTheaTone SundlandEli HagelundLiv-Torill AustgulenKaren RamsvikStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJarmo LarsenVannflaskeNinagretemorBente NogvaCarine OlsrødritaolineReidun SvensliGrete AmundsenKjell F TislevollInger-LiseMarit HåverstadEmil ChristiansenTatiana WesserlingBenedikteLilleviReadninggirl30Bjørg RistvedtAnette SHarald KVanja SolemdalOleElin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11HegeTor