Jeg sliter med å konsentrere meg for tiden og har ikke lest så mange bøker denne måneden. Lastet ned og begynte på serien til Åsa Träff og Camilla Grebe. Alle de tre første bøkene kan lastes ned på adlibris/mondo for 53 svenske kroner. Jeg liker karakterene, den psykologiske profilen og jeg liker språket i bøkene. Lett og god underholdning, som ikke krever allverden av deg.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Jeg leste 3 bøker i august. Den morsomste boka jeg leste i august var Bridget Jones - Mad About The Boy av Helen Fielding. Den beste og mest spennende boka jeg leste i august var Det Henger En Engel Alene i Skogen av Samuel Bjørk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Silkehuset" av A. Horowitz siden jeg er Holmes - fan :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

August var en god lesemåned, og favorittene ble "Stoner" av John Williams og novellen "Thomas F's siste nedtegnelser til almenheten" av Kjell Askildsen. Jeg likte også "Elskeren" av Marguerite Duras, "Alt som er" av Brit Bildøen og "Brevet til faren" av Franz Kafka - svært ulike bøker, men gode.

Til slutt vil jeg nevne fagboka "Bruddet. Hellige krigere og en ny verdesorden" av Kari Vogt og Anders Heger. Lettlest og pedagogisk framstilling av et vanskelig tema.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For min del blei det Seierherrene av Roy Jacobsen, og med god margin. Eg las berre 5 bøker i august, så det var enkelt å velge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den beste boken jeg leste i august var Englemakersken av Camilla Läckberg.
Jeg kan også anbefale krimbøkene til Jørn Lier Horst, jeg leste flere av dem i august.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg klarer ikke velge ut en, men det var i august jeg oppdaget Jørn Lier Horst, så han stikker av med seieren i august. Serien om William Wisting. Noen igjen da, og jeg koser meg med de! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

How can you gather together the stories of a continent ........ larger than China, Europa and the US put together? How can you anthologise fifty-three countries, a billion people and over a thousand ethnic groups?

Det er redaktøren av The Granta Book of th African Short Story, Helon Habila, som stiller disse spørsmålene i introduksjonen til boken.

Det må ha vært litt av en utfordring, som resulterte i en samling noveller fra 29 forskjellige forfattere, som igjen representerer 20 land. Novellene (ihvertfall de jeg hittil har lest) er skrevet av forholdsvis unge forfattere. Alex La Guma (1925-1985) fra Sør-Afrika er den eldste, mens Chimamanda Adichie (1977) fra Nigeria er den yngste.
De fleste av novellene er skrevet på engelsk, mens noen er oversatt fra fransk, portugisisk og arabisk.
Noen kritikere har beskrevet utvalget av noveller som diamanter fra Afrika, andre igjen har skrevet at han har "fanget den afrikanske tidsånden. Jeg leste i en afrikansk avis (har glemt hvilken det var) at samlingen kommuniserte dårlig mellom afrikanske land, men at boken var en superb representasjon av afrikansk samtidslitteratur for "ikke-afrikanere".

Uansett, tidsånd og diamanter - jeg har gleden av å lese en novellesamling som gir meg et lite innblikk i en verden jeg har lite kjennskap til.
(boken er ikke ferdiglest, men noen av novellene i den, - var det beste jeg har lest i august.)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det vart ikkje mange ferda bøker i august, plutseleg var kvardagen det att. Men eg fekk eit gjensyn med ein gamal favoritt, Persuasion av Jane Austen, og fortsette med ein an favorittforfattar, Neil Gaiman og hans Coraline. Begge greie, medrivende og i høvet Coraline, litt skummel. Ikkje so mykje, ikkje so nytt, men svært kjekt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er nettopp ferdig med Svøm med dem som drukner av Hel ved-forfatteren Lars Mytting. Boka er et funn - fra min side ristes både terningkast seks og favorittstempel. Språket i boka er så godt, vakkert og lavmælt at du blir både rolig og oppstemt av å lese. Samtidig er handlingen spennende, naturen vakker og krigshistorien interessant. Har skrevet litt mer i omtale. Men gjentar her også: er du ferdig med Stoner og Innsirkling 3 - gå for Svøm med dem som drukner!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det har blitt litt mindre lesing i august siden studiene er igang igjen, men månedens leseopplevelse må være, sånn helt på tampen av august, Adultery av Paulo Coelho.
Denne er på langt nær "ferdiggrublet". De fleste Coelho-bøkene er sånn, for min del i alle fall :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde en forholdsvis rolig augustmåned, rent jobbmessig, og fikk lest mye :-)

Den absolutt beste boken jeg leste i august, er uten sammenligning Jesus’ Son av Denis Johnson, for meg en soleklar sekser som har fått plass blant favorittene mine. Jeg skrev litt om den her på Bokelskere.

Av andre høydepunkter denne måneden vil jeg trekke fram

The Flamethrowers av Rachel Kushner. Fantastisk roman! Om mange steder, ting og tider, blant annet Egypt og Italia, krig, fascisme og anarkisme, men først og fremst om den unge kvinnelige kunstneren Reno og 1970-årenes New York.
Den kommer forresten på norsk i i disse dager, med tittelen Flammekasterne.

Colorless Tsukuru Tazaki and his years of pilgrimage av Haruki Murakami
og
Night Film av Marisha Pessl (som jeg startet en diskusjonstråd på her, hvor det også ligger et par gode bokomtaler).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det blir lite lesing på meg og for tiden, men det er en bok som skiller seg ut allikevel.
Det er Bak lukkede dører en bok om voldtekt av Anne Bitsch og Anja Emilie Kruse. Det er en grundig bok om den skjulte voldtekten og tar for seg definisjon, myter, historier og gjerningsmannen eller kvinnen, blant andre ting.

En bok jeg mener alle bør lese.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ble veldig overrasket over hvor mange bøker jeg leste i august! Hele 19 bøker ble det jammen :)
Helt på toppen troner "Søvnen og døden" av A. Z. Kazinski! Utrolig spennende og den fikk faktisk en 6er av meg. Helt nytt navn for min del, men skal helt klart lese mer derifra!!
5ere er det flere av og fra flere sjangere ;)
"Løp som en jente" av Alexandra Heminsley. Morsom og inspirerende!
"Porselenspiken" av Gunn Marit Nisja. Sterk, vond, nydelig+++ vil være lenge med meg! Vipper på å gi den en 6er!
"Sandmannen" av Kepler. Veldig spennende :D
"Hudløs himmel" av Wassmo. Sterk og vond!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Kjell F TislevollMonica CarlsenAnniken RøilPiippokattaHarald KHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTanteMamieHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathias