Jeg gikk visst glipp av stemmerunden, men dette blir jo bra!

Kunne ikke dy meg fra å snoke litt i hva dette er for en bok, selv om jeg helst vil vite så lite som mulig på forhånd. Jeg ble begeistret med det samme, for det jeg nå snikleser om denne boka minner meg veldig om en fantastisk film jeg nylig så, "The Grand Budapest Hotel", regissert av Wes Anderson. Nå måtte jeg finne ut mer om denne filmen, og kritikerne sier så vidt jeg kan se ikke noe om Le Père Goriot, men det skrives at filmen er inspirert av bøkene til Stefan Zweig, så jeg leste litt om han, og det viser seg at han tilfeldigvis har skrevet en biografi om Balzac. Oi, oi! Nå ble jeg både irritert og full av forventninger, for jeg elsket filmen, men skulle jo ønske jeg hadde ventet med å se den hvis den er inspirert av en som har skrevet ... dere skjønner, og i tillegg til det jeg leste om handling og tema var det noe med alt dette her som passet inn i filmen, synes jeg.

Nå har jeg jo ikke lest boka eller noe annet av forfatteren, og jeg kommer ikke til å lese noe som helst mer om noe før jeg faktisk skal lese den. Men i tilfelle det er en parallell, kan jeg jo advare dem som eventuelt hadde tenkt til å se denne filmen.

Hadde forresten tenkt til å foreslå Moby Dick, og ser at den også var foreslått!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg er storfan av Wes Anderson, og likte The Grand Budapest Hotel godt (selv om den e.m.m. ikke når opp til f.eks. Moonrise Kingdom). Balzac har jeg visse problemer med - ikke fordi jeg har lest så veldig mye av ham, men fordi jeg fikk ham i vrangstrupen da Père Goriot var pensum på fransk grunnfag. Jeg hadde overhodet ikke sansen. I fjor (?) ga jeg imidlertid boken en ny sjanse, og ble positivt overrasket - dog kom jeg aldri lenger enn halvveis...

Det jeg ville frem til med denne innledningen, er at jeg ikke ser noen store likhetspunkter mellom Wes Andersons filmer og fortellerspråk, og Balzacs Far Goriot. Så jeg tror du kan slutte å ergre deg over rekkefølgen i kulturkonsumet ditt, og bare se frem oppdagelsen av en ny bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ah, godt å vite! Takk for det. Blir sikkert artig å sammenligne likevel. Ja, gleder meg til å lese!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TKaren RamsvikKirsten LundmgePi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenDinaTheaTone SundlandLiv-Torill AustgulenStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJarmo LarsenVannflaskeNinagretemorBente NogvaCarine OlsrødritaolineReidun SvensliGrete AmundsenKjell F TislevollInger-LiseMarit HåverstadEmil ChristiansenTatiana WesserlingBenedikteLilleviReadninggirl30Bjørg RistvedtAnette SHarald KVanja Solemdal