Da er det snart helg igjen og som vanlig kom den litt for brått for min del. De siste ukene har samboeren vært på ferie så da går ukedager og helgedager over i hverandre ennå mer enn til vanlig. Helgelektyren er hvertfall klar og jeg gleder meg til en rolig helg med mye lesing.

Det er kun noen sider igjen av Det siste kongeriket av Bernard Cornwell, en historisk roman satt til vikingtiden. Dette er en tid jeg synes er veldig spennende i seg selv, men Cornwell har skrevet en bok som også er verdt å lese om man ikke er spesielt interessert.
Neste bok på listen er Hell's Angels av Hunter S. Thompson. Jeg har lenge lett etter en bok i samme stil som tv-serien Sons of Anarchy, uten å ha funnet det. Uten å ha lest denne tror jeg at jeg kan ha truffet blink.
En annen bok jeg bare såvidt har begynt på er Talking with My Mouth Full My Life as a Professional Eater av Gail Simmons. Denne leser jeg på grunn av en annen tv-serie, "Top Chef", der Simmons er dommer. Har bare kommet noen sider inn i den så gleder meg til å se om jeg kjenner igjen stemmen hennes i historien.

God helg og kos dere i lesekroken :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 34 svar.

Med influensa innabords har jeg lest veldig lite selv i helga. Leste ut to kortbøker på fredag, men ikke noe jeg syntes noe om...
Har derimot hørt ut "Sandmannen" av Kepler i løpet av i dag og i går. Utrolig spennende slutt :)
Lastet ned storytel i går, så blir nok mye lydbøker fremover!
Da jeg legger meg etterpå tenker jeg å begynne med "Ceecee Honeycutts reddende engler" av Beth Hoffman. Spent på den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei :)

Sherlock Holmes- fan som jeg er, så måtte jeg lese "Silkehuset". Ble gledelig overrasket. Kan anbefales ! I dag begynte jeg med "Blomstenes hemmelige språk". Den virker bra ,så langt..:)
God helg til alle der ute :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er det barnebarn som krever sitt i helga,men ei sliten bestemor leser på senga de siste siden av Kim Småges Kainan. Og så ble jeg inspirert da jeg så at det skal leses Far Goriot i fellesleninga. Skal ikke følge den,men tror jammen jeg skal lese Far Goriot omigjen nå. Mange år siden sist. God helg til dere alle.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I dag har jeg avsluttet "Huset du elsket" av Tatiana de Rosnay. Selv om boka var tynn, tok det tid å lese den. Ikke fordi jeg syntes den var dårlig, men sammenlignet - og likte "Saras nøkkel" bedre.
Nå har jeg startet på "Sirkler av stein" av Robert Goddard. "Måtte" lese ei krimbok, og Goddard har jeg aldri lest noe av før. Virker lovende så langt. Deilig å lese krim i sensommersola - og trærne har sånn smått tatt høstdrakten på. Vakkert :)
God lørdagskveld :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Leser "Haren med øyne av rav" av Edmund De Waal. En lærerik og fasinerende bok som krever litt av leseren.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skulle ønske tiden gikk like fort hos meg som hos dere. Her går dagene like trått som det har gjort det siste året. Og det ser også ut som om sommeren har kommet tilbake. Lei av sommersesong og venter utålmodig på høsten. Det var en fin høstuke helt til helga kom. Da måtte også sommeren komme hmpf

I natt ble jeg ferdig med Tilbake til Riverton av Kate Morton. Tidligere denne uka begynte jeg med Beautiful Creatures av Kami Garcia & Margareth Stohl som jeg skal lese videre i, og i natt til i morgen skal jeg begynne på Seks år av Harlan Coben. Har alltid en stuelektyre og nattlektyre - bok å forholde meg til så her blir det både litt urban fantasy og thriller.

God helg til deg også:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Misunner deg ikke snegletiden din, det må jeg bare si. Men høsten kommer nok snart tilbake :-)

Det er stort sett hvertfall to bøker her og. Hovedboken som er sengeboken min, og uteboken min som jeg leser noen sider i her og der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, snegletiden er hard og brutal. Tror ikke viserne på klokkene her virker i det hele tatt:) Og det hjelper ikke å oppleve den samme dagen om og om igjen. Nesten ingen vits i å stå opp, haha.

Har et sånt lesesystem jeg også, en bok som jeg leser på dagtid og en bok om natten. Greit å veksle litt og slippe å drasse på den samme boka "overalt". Syns det er greit å veksle mellom to bøker. Leser fortere også, da. Aner ikke hvorfor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er forresten en liten kommentar om Michael Jackson Conspiracy.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjenner meg så igjen i det du beskriver som snegletid!
Laaange dager og uendelige uker til tider...
Håper du finner noen bøker å bli helt oppslukt av slik at tiden går litt raskere! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, lange dager, uker og måneder er kjipt og en real tålmodighetstest. Har vært sykmeldt i over ett år nå og samtidig er jeg arbeidsledig så dagene blir fort lange og traurige. Tiden går alt annet enn fort. Så vi får bare begrave oss i bøker:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hells Angels er ei artig bok. Det ligger noen morsomme klipp på uTube der englene i ettertid er forbanna på Hunter Thompson fordi han angivelig skylder dem ei kasse øl. Boka har føringer til ei minst like artig bok; Syreprøven, av Tom Wolfe. På norsk finnes Jønke, mitt liv, fra det danske og europeiske Hells Angels miljøet.
Sjøl leser jeg Pickwick-klubben av Charles Dickens og Woody Guthrie: Bound for Glory denne helga.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var et "forfriskende" klipp fra en annen tid, her sitter de og røyker og snakker om konebanking mens publikum applauderer. Må si at Thompson ikke så ut som han var videre høy i hatten, men det hadde vel ikke de fleste som skylder HA 2 "kegs" øl vært.

Pickwick-klubben leste jeg faktisk under en felles-lesing her inne, en veldig artig bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He, he. Nei, den godeste Hunter ser noe mer forsagt ut på dette klippet enn den personen han fremstiller seg som i Fear and Loathing in Las Vegas eller i Generation of Swine, som er de andre bøkene av han jeg har vært borti.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg burde også tatt med Sonny Barger sin bok Hell's Angel når vi er inne på temaet. Skrevet med Keith og Kent Zimmermann.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, dagene flyr :-)
Det siste kongeriket står i «skal lese»-hyllen min, og det du skriver virker jo lovende!

Men denne helgen blir det for min del den spanske romanen Jeg bekjenner avJaume Cabrés og News from the World Stories & Essays av Paula Fox . To svært forskjellige bøker, men jeg liker foreløpig begge godt. På øret har jeg Night Film av Marisha Pessl. Romanen er så utrolig spennende og har et så voldsomt driv at den er vanskelig å legge fra seg, så jeg regner med å bli ferdig med den i løpet av helgen – til tross for at den er temmelig lang.

Riktig god helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Siden jeg elsker Top Chef har jeg lagt boka til Gail Simmons i ønskelista mi. Har sesong 4-9 på dvd + Top Chef Masters sesong 1 og Just Dessert sesong 1 også. Håper på at mere skal bli gitt ut på dvd også.

Den helgen leser jeg Fänrik Ståls sägner av Johan Ludvig Runeberg, Bygdøy Kongsgård - Haakon V - Haakon VII og Ordbok for slemme piker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Top Chef er en av mine favoritter og, men jeg har desverre bare sett de som har gått på norsk tv. Det er vel bare de 5 første tror jeg, i tillegg til Masters og Desserts. Å kjøpe de på DVD har ikke falt meg inn, men det tror jeg må vurderes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har også sesong 1-8 av Project Runway på dvd, det og Top Chef er program jeg gjerne ser om igjen. Bestillte meg boka av Gail Simmons igår på Abe Books for kr 63,33.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg den nye romanen til Lars Mytting, Svøm med den som drukner. Keg Jar ikke kommet mer enn 150 sider, men det er hittil rett og slett en storartet leseopplevelse. Stopper stadig for å nyte de flotte formuleringene. Boka er spennende, lavmælt, historisk, original .... Jeg koser meg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Første frihelg på lenge, hurra! :)
Jeg skal lese ferdig "And the sun also rises" av Hemingway, som jeg har storkost meg med. Jeg har også nettopp begynt på "Uro" av Finn Skårderud. Forfatteren gir i denne boka et skråblikk på det moderne menneskets selvstendighet/avhengighet, og hvilke krav dagens samfunn setter til individets egen evne til indre organisering i en verden som blir stadig mer fragmentert. Uhyre spennende!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg holder fortsatt på med Samuel Bjørk - Det Henger En Engel Alene i Skogen. Jeg har funnet ut at jeg liker boka godt. :) Ellers blir det en tur på kino i helga.

God lesehelg. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da er jeg nysgjerrig på hvilken film det blir/ble?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi så børning. Den var morsom og artig. Lett underholdning, så den likte jeg godt. :) Kan anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nok en helg med en del på tapeten. Skal bl.a på yoga imorgen og kjenner at jeg grugleder meg. Instruktøren er ikke fan av meditasjonsyoga, så dette er yoga man får like mye gangsperre som av hardcore trening. Jeg skal unne meg litt avslapning imorgen kveld og da blir det med Delhis vakreste hender

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Travle veker og begrensa lesetid for tida (eller kanskje er det berre det at eg har skjemt bort meg sjølv i sommer?), men denne helga blir eg ferdig med Seierherrene av Roy Jacobsen, kanskje alt i kveld.

Neste bok ut er Døden i Venedig av Thomas Mann. Veldig spent på om eg kjem til å like denne. Men boka er kort, så det er avgrensa skade dersom det skulle vise seg å vere eit feilval.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helg - igjen! Det var da akkurat helg?! :-)

Jeg begynte å lytte til den nye Murakami forrige uke, og er nå like langt - mao ikke kommet videre.

På tirsdag løp jeg og kjøpte boka til Jonas Gahr Støre, I bevegelse. Jeg tror den virkelig er leseverdig selv om man ikke skulle stemme Ap.

Har lastet ned lydbokversjon av T. Piketty The capital in the 21. Century. Ville gjerne høre den på fransk, men foreløpig bare å få i engelsk format. Det er noe trøbbel med nedlastingen, så må nok kontakte audible.

I går sovnet jeg til opplesning av How the Mind Works av Stephen Pinker. Husker ingenting av det jeg lyttet til, så håpet om å bli litt smartere ble hvertfall ikke innfridd, he-he.

På kindelen har jeg begynt på The Spinning Heart av iren Donal Ryan. Den er ikke så lang, så jeg satser på å fullføre.

Registrerer med interesse at lesesirkelen valgte Far Goriot. Leste den for lenge siden og husker at den gjorde inntrykk. Jeg kommer nok til å lese den igjen med lesesirkelen.

Vel, spørs om øynene er større enn magen mtp leseprosjektene mine for tiden... Om ikke annet, har jeg et relativt variert utvalg lektyre :-)

God lesehelg! :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Er det ikke en teori om at man lærer selv om man sover? Mener jeg har hørt det, det er hvertfall det jeg trøster meg med når jeg sovner fra meditasjoner.

Det er greit å variere litt, så lenge det ikke blir overveldende. Greit å ha litt å velge i, selv om jeg ofte opplever at det går litt i stå om jeg har for mye på en gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om man lærer mens man sover kan jeg jo håpe på; sovner stadig mens jeg lytter til en eller annen podcast som skal gjøre meg litt mer opplyst. Merkelig nok sovner jeg aldri når jeg hører på Misjonen med Antonsen og Golden :-D

Her er det av og til sånn at når jeg ikke helt klarer å konsentrere meg om et leseprosjekt så ender jeg med å begynne på det ene og andre leseprosjektet... Er ikke alltid det hjelper på konsentrasjonen... Catch 22?...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser : Parfymehagen av Kate Lord Brown.
Koser meg også med : Kaffe med musikk av Karin Brunk Holmqvist.
Blir jeg ferdig med disse, kan jeg begynne med : Botticellis hemmelighet av Marina Fiorato.
Hvis den er like fin som : Glassblåseren fra Murano, har jeg noe å glede meg til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser Stoner av John Williams ~ leser sakte og nyter. I tillegg får jeg vel lest en artiklene eller to som jeg har med hjem fra jobb. Denne helgen blir det også litt hagearbeid, siste innspurt før lesehøsten:-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

For noen uker siden var jeg så heldig at jeg vant boken Gavin og Ocean i en konkurranse på nettet. Jeg har såvidt begynt på boken for noen dager siden. Foreløpig har ikke boka falt helt i smak hos meg. Språkmessig minner den meg litt om Historien om Pi, det var en bok som bare fikk middels karakter hos meg, men som mange andre elsket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Syns helga kommer fort hver uke jeg. :) Denne helga leser jeg Fasadefall av Liza Marklund og Det vi kan stå for av Geir Lippestad. Kommet et stykke i Fasadefall, og den virker okei, Det vi kan stå for rakk jeg kun forordet før jeg våknet av at boka traff panna da jeg la meg igår. :)

God helg! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fasadefall står på min leseliste også, kanskje det blir den jeg leser neste helg. God helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethEileen BørresenTove Obrestad WøienChristinaLinda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87EvaThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnieAxelinaPiippokattaKarina Hillestad