Bruce Springsteen har vært min store musikalske helt siden jeg seriøst begynte å lytte til min eldre brors musikk som sånn ca. 10-åring. Det vil si at jeg har digget Springsteen i en 35 års tid, og jeg har også vært på flere konserter med han og E Street Band her i Norge. Jeg har til gode å se dem live i USA, men det står høyt på ønskelisten. Jeg har likevel aldri tidligere lest dokumentariske bøker om Bruce Springsteen (aner ikke hvorfor), og jeg tror at jeg kanskje har satt ham litt på en pidestall i løpet av alle disse årene - en mann som er oppriktig opptatt av å gi sitt beste til sine fans, en musiker uten staffasje og som ikke lar seg sponse på sine turneer, en singersongwriter med et politisk engasjement og et budskap, en artist som ikke fyller kulørt presse med skandaler og utbrettet privatliv. Helstøpt og uangripelig med andre ord.

Når jeg nå har lest denne biografien - og det finnes virkelig mange andre som sikkert hadde gitt andre nyanser til ham som person og artist - så skjønner jeg jo at han er et menneske som oss andre han også. Heldigvis kanskje.

Denne boken forteller hovedsakelig om artisten Bruce Springsteen. Privatlivet og bandlivet backstage er nevnt så kort og nøkternt som det vel overhodet er mulig å gjøre. Sladder og saftige historier er altså helt fraværende for dem som måtte ønske seg det. Til gjengjeld er det gått i dybden på hans artistiske karriere, hans ulike samarbeidspartnere og bandsammensetninger, hans musikalske katalog, hans innspillinger - hvilke låter som kom med og hvilke som ble forkastet, hvordan han har utviklet seg som låtskriver og hvordan han har tenkt underveis, hva sangene har betydd for ham og hvorfor han har skrevet dem. Det er i den sammenheng viktig å understreke at denne boken er uautorisert, og at Springsteen selv ikke har bidratt til dens tilblivelse. Det er forfatteren som taler, men det later ikke til å være noe å utsette på researchen og interessen for stoffet.

Biografien er interessant nok, og man kommer uten tvil tettere på Bruce Springsteen. Dessverre lider verket av at det mangler minst én runde med korrekturlesing. Det er så mye skrivefeil og slurv her at det i perioder ødelegger for totalopplevelsen. Kanskje ikke alle henger seg like mye opp i den slags som jeg gjør, men jeg synes det er synd at det ikke gjøres grundigere arbeid på dette området før utgivelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserLilleviHarald KAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaNinaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergDemeterBerit RAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeHeidiEirin EftevandKjell PAnette SFlettietteMonica CarlsenMads Leonard Holvik