Jeg har begge bøkene til Theorin stående i bokhyllen, og selv om jeg vil lese begge har jeg først og fremst lyst til å lese "Nattefokk" nå. Men er det viktig at jeg leser "Skumringstimen" først? Mange krimforfattere skriver kronologisk i forhold til utviklingen av sine helter og jeg vil ikke lese "Nattefokk" først dersom den kommer med avsløringer om ting som skjer i boken før.

Noen som har lest bøkene og vet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Nei, disse to behøver man ikke lese i sammenheng, handlingen utspilles på Öland, det er vel 4 bøker akkurat i den Öland-serien - syntes Nattefokk var den mest spennende av de to. (Ellers har jeg en forkjærlighet for Camilla Läckberg sin "lokal-krim" jeg, liker hennes atmosfære og persongalleri bedre, ikke så mye "spøkelser" her...).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker med litt "spøkelser" har jeg veldig sans for, det var derfor "nattefokk" virker så spennende.

Har alle de første bøkene til Läckberg og har tenkt å gi meg i kast med "Isprinsessen" snart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vil anbefale deg å lese "Skumringstimen" først. Det stemmer som Hilde nevner at det er bare Gerlof som går igjen i begge bøkene,(av det jeg kan huske), men du blir bedre kjent med Gerlof i første boka, han har jo en veldig sentral rolle i den. Forøvrig synes jeg at "Skumringstimen" var den beste av de to.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gamle Erlof fra gamlehjemmet er vel den eneste personen som du finner i begge disse bøkene, - og da dette er to helt forskjellige historier så tviler jeg på at du finner noen avsløringer om hendelsene i "Skumringstimen" i "Nattefokk". Men helt sikker er jeg ikke. Uansett så taper du ingenting på å lese den første først; den er kjempegod!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for svar, alle sammen :) Da tror jeg at jeg leser "Skumringstimen" først, for å være på den sikre siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalLailaDemeterJulie StensethMarianne MGrete AastorpJakob SæthrePirelliToveRoger MartinsenSol SkipnesAnniken RøilHarald KBård StøreBur1Elisabeth SveeAmanda ATove Obrestad WøienHegeCathrine HvasshovdKikkan HaugenKirsten LundWencheHilde Merete GjessingEllen E. MartolKristine LouiseBerit RPiippokattaIreneleserAkima MontgomeryLinnLene AndresenHeidi BBsiljehusmorIngvild SVibekeBjørn SturødBjørg Marit TinholtWenche VargasYvonne Sandberg