Det er en setning/beskrivelse i en roman jeg prøver å finne igjen, og var sikker på at det var i en av Solstad's romaner; trodde hele tiden det var i "Forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige". Men jeg finner ikke setningen, og heller ikke i andre av Solstad's romaner. Så begynte jeg å lure på om det var i en Ambjørnsen roman? Men finner ikke setningen i bøkene hans heller. Beskrivelsen jeg tenker på at er hovedpersonen ankommer en storby (i Tyskland tror jeg), ganske bakfull og stressa, bestemmer seg for å ta T-banen, svett og svært distré, og så kommer setninga
"......Alt dette tenkte jeg på mens jeg måtte bruke all makt for å formelig tvinge meg inn på t-bane-vogna med kofferten på tvers...."
Det var et sånt et godt bilde.....man ser for seg hovedpersonen som ikke skjønner at en må la folk gå av vogna før en går inn....og han har til og med har en diger koffert på tvers.
Det irriterer meg at jeg ikke finner denne boka eller partiet igjen, også fordi jeg tror det er på tide å lese boka på nytt ettersom jeg ikke klarer å plassere hvor jeg leste det. Kanskje noen andre husker?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

I Ambjørnsens "En lang natt på jorden" side 6 står det :

"Allerede da han strevde med koffertene i den irriterende trange togdøren, folk ville ut og inn på samme tid, og der sto han med den ene kofferten på tvers, fornemmet han en annen atmosfære enn sist han hadde vært i Frankfurt, det måtte være over ti år siden, nei lenger - mot slutten av åttitallet."

Kan det være denne du tenker på?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Der har du den...! Klarte altså ikke å finne den igjen, og det irriterte meg
Tydeligvis husker jeg episoden litt annerledes enn hva den egentlig var. Mente at den slitne hovedpersonen prøvde å bønne seg inn døra mens folk var på vei ut. Likte nesten min versjon bedre ;-)
Vel, det betyr at det er på tide å lese "En lang natt på jorden" på nytt, var litt uoppmerksom da jeg slukte den for en 10 års tid sida. Takk for hjelp

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

BenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda A