Nytt halvår, ny bokhøst. Har du sett deg ut noe du har spesielt lyst til å lese?
Langt opp på min liste troner de nye til Haruki Murakami og Karl-Johan Vallgren. Også kommer det en ny Keppler-bok - de er alltid altoppslukende.

Har allerede lest Stoner, den nye til Jojo Moyes Den ene pluss en, Shotgun lovesongs, Unnskyld (Ida Hegazi Høyer) - ingen av disse har skuffet.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 37 svar.

Ja, dette blir en fin bokhøst med mange spennende forfattere og bøker!

De nye til Murakami og Carl-Johan Vallgren er jeg i gang med. Pluss The Narrow Road to the Deep North av Richard Flanagan
Og jeg gleder meg enormt til Margaret Atwoods Stone Mattress: Nine Tales og Will Selfs Shark som begge kommer senere i høst. Gleder meg også å ta fatt på Jaume Cabrés Jeg bekjenner, selv om den riktignok kom ut i mai, og Niall Williams' History of the Rain, som begge står i "skal lese"-hylla.

Forruten Stoner har jeg alt lest Orfeo av Richard Powers og The Flamethrowers av Rachel Kushner (som kommer på norsk i begynnelsen av september med tittelen Flammekasterne) – tre fantastiske, om enn svært ulike romaner. En annen god bok av året, er Peter Høegs Effekten af Susan, men den vet jeg ikke om/når kommer på norsk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Manilahallen av Ruth Lillegraven!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den er verdt å lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den nye Kepler-boka skal så klart lesast. Har også forventningar til Gunnar Staalesen si nye Varg Veum-bok, samt dei kommande bøkene til Tore Renberg, Gert Nygårdshaug og Aslak Nore. Aller mest gledar eg meg til Håkan Nesser sin nye roman Levende og døde i Winsford som kjem ut i oktober.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg følger bl.a. med på Man Booker prize-listen. Alltid godbiter der! På longlist står Ali Smith's How to be Both, og den ser svært lovende ut og har fått en god del positiv medieomtale i UK. Tipper den kommer til shortlist etterhvert.

Den nye Murakami vekker også interesse hos meg. Og, som vanlig, venter jeg på at Paul Auster skal utgi noe!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er så mye å glede seg til i høst! :D
Innsirkling 3 av Tiller, og de nye til Murakami og Gunnhild Øyehaug. Ble ferdig med Odinsbarn i går, og skal definitivt lese nr 2 i trilogien når den kommer 6. oktober. Nå skal jeg begynne på Shotgun lovesongs, har høye forventninger til den!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Blir nok å begrense kjøp da det er altfor fullt allerede i hyllene

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men så finnes det jo bibliotek, om fristelsene skulle bli for store :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De har ikke nødvendigvis det jeg leser...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men de kan bestille inn og/eller hjelpe deg å fjernlåne fra andre bibliotek.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg trur eg må nøye meg med den siste nye boka mi som alt er i hus: Søstrene Makioka av Junichiro Tanizaki (her må ein halde tunga beint i munnen). Sidan eg er med i to lesesirklar så ventar eg og ser kva som blir bestemt...Det er ofte noko nytt:-)

Ser fram til å starte på denne nye, får god tid no som alle feriegjester har reist.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er kommet litt inn i bok 2 i Søstrene Makioka. Har gledet meg til den lenge. Synes den var litt kjedelig en stund, men nå er jeg kommet godt inn i livene til søstrene, og har det fint der :-) Man lærer svært mye om Japan av å lese denne!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er no ca halvvegs i Første bok, og opplever det som svært annleis, kulturelt og tradisjonelt - så ulikt mykje av det eg har lese før. Men - eg likar det!
Og ein ting er iallfall heilt sikkert....ingen i mi familie hadde blitt gifte med slike prosedyrer! Herlighet!! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha! Nei, det er ikke bare bare å passere de testene der! Og forfatteren får virkelig frem mye av kultur og tradisjoner, det er helt sikkert!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg pleier aldri å være veldig opptatt av nyheter, men leser gammelt og nytt ettersom hva humøret krever.
Men denne høsten er jeg glad for at Keppler kommer med ny bok, og ikke minst min norske favorittforfatter, Levi Henriksen!
-Det blir nok noen fine lesestunder i høst også :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har et par bøker jeg har lyst på,John Williams bok Stoner og Jaume Cabres Jeg bekjenner. Og så mener jeg å ha hørt at C.J. Sansom kommer med en ny bok om Shardlake og den MÅ jeg bare ha.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så langt eg har sett i oversikter over bøker som kjem, så er der ingen eg ikkje kan vente eit år eller to med, til dei er å finne på salg el. l. Einaste unntaket er kanskje den lokale heltinna Gunn Marit Nisja (mest kjend for Naken i hijab) som er ute med ny bok i haust. Olivensteinen, ny forteljing frå Egypt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og der var Olivensteinen bestilt. Forfattaren reklamerer på facebook-sida si med at ho i august tek opp bestilling på signerte eksemplar. Boka kjem i starten av september.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Allerede i hus: Donna Tartt: Stillitsen (nesten ferdiglest) og Jaume Cabré: Jeg bekjenner (smugtittet). Skal også lese Murakamis siste bok og John Williams: Stoner. Har også skaffet meg et gammelt eksemplar av Jane Austen: Sense and Sensibility på et loppemarked jeg var innom! Tror det blir en fin lesehøst!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her har du et par skikkelige mursteiner! Høres ut som en strålende lesehøst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er alltid interessert i hvilke klassikere som blir gitt ut på nytt eller for første gang. I høst kommer Maupassant sin klassiker Pierre og Jean på norsk for første gang, så den havner nok i bokhylla mi :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis du er interessert i klassikere, så er jo Søstrene Makioka, som omtales flere steder, kanskje et alternativ. Sies å være Japans viktigste bidrag til verdenslitteraturen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har flere bøker av den franske novellkunstner Guy de Maupassant, tok med meg ei bunke fra et antikvariat for et par - tre år siden. Har lest flere av de, så har du ikke lest noe av ham så kan du glede deg.
Ser jeg har noen få uleste igjen, det er alltid hyggelig å lese hans noveller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Første jeg tenker på da er oppfølgeren til SIri Pettersens fantasyserie- Ravneringene. bok nr 2, Råta, kommer i oktober. Har allerede forhåndsbestilt den :D Masse bra norsk fantasy for tiden, og de fleste står på skal-lese-listen min :)

Og om Hans Fredrik Follestad klarer å få gitt ut boken sin før året tar slutt, kommer jeg nok til å kjøpe/lese den også. Må støtte de lokale forfatterne ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ser frem til å lese Levi Henriksens Harpesang og Gunn Marit Nisjas Olivensteinen. Har lest og likt Henriksen og Nisja før, så jeg har store forventninger.
Forventningene er også store til Jakob Arvolas debut Det går ikke over. Jeg har vært en ivrig leser av bloggen hans, og den mannen kan virkelig skrive.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fikk med meg arvola hjem i går jeg også. Har bare lest noen få sider, så jeg har ikke noe ordentlig inntrykk ennå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøper ikke alt for ofte nye bøker, men noen forfatteres verker MÅ jeg bare få med meg med en gang. En av disse er Carl Frode Tiller. Gleder meg utrolig mye til å lese Innsirkling 3. Under litteraturfestivalen på Lillehammer hadde jeg gleden av å være til stede under to bokbad der Tiller deltok. Jeg ble overbevist om at denne boka blir en god avslutning på trilogien. Det er bare å glede seg!

I tillegg liker jeg Hans Olav Lahlums krimbøker. De er passe gammeldagse for meg (foretrekker arsenikkmord framfor internasjonale spioner o.l.).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig, Tiller er et must - og Innsirkling 3 holder mål. Det er bare å glede seg! Tror ikke jeg røper noe ved å si at det kommer noen store overraskelser i denne boka også. Merker at jeg selv bør lese 2'ern omigjen. Jeg hørte den på lydbok, og var nok litt ukonsentrert innimellom, for det er en del jeg ikke husker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Maurtuemordene av Hans Olav Lahlum har kommet ut. Gleder meg til nok et møte med K2 og Patricia, så derfor blir det bytur og bokhandlerbesøk på mandag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nye bøker kommer sjelden inn i mitt hus, men jeg har lagt merke til at Carl Frode Tiller kommer med «Innsirkling 3», den siste bok i trilogien. Siden jeg ikke har lest de to første ennå venter jeg nok litt med å kjøpe den, om det kun er for å teste tålmodigheten eller spare noen kroner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, dette er en serie som må leses kronologisk. Da har du god tid til de første før den nye kommer på salg 1. mai! Biblioteket er kanskje også et godt alternativ....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gert Nygårdshaug med Nøkkelmakeren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Like sikkert som at det er julaften,24.desember,skal jeg lese Tore Renbergs "Angrep fra alle kanter:-):-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, den skal nok jeg også lese!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De første jeg tenker på da jeg ser spm ditt er
Jojo Moyes
Kepler
Unni Lindell

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg håper alle merker seg Shotgun lovesongs også. Det er rett og slett en utrolig fin bok! Med ti utropstegn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare henger meg på "det hun skriver" jeg. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendliesomniferumRune U. Furberg