Tusen takk for ditt informative og hyggelige innlegg, Rolf! Jeg trengte litt tid på å få lest det grundig, derfor har jeg ikke svart deg før (i tillegg har jeg ny pc, som krever litt av meg :-)).
Jeg ser at du ikke regner Sjolokhov til «de russiske mestrene», som nevnte Turgenjev og hans samtidige. Jeg har store hull når det gjelder russisk litteratur, har bare lest litt av Dostojevskij, Tolstoj og Gogol – alle med stor glede. Ut fra dette ringe kjennskapet kan jeg vel si meg enig med deg, en annen klasse.

Du skriver «for meg er tittelen det beste med hele verket». Det var i hvert fall tittelen jeg først og fremst falt for, mange år før jeg fikk lest dette ene bindet. Liker uttrykket ditt – det er et «et musikalsk vemod» i Stille flyter Don.

Om jeg får lest verket til ende, gjenstår å se. Det er i uansett mange andre, blant andre noen portugisere, som ligger foran i køen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg har sittet på sidelinjen og lest med stor interesse og glede diskusjonen du og Rolf har hatt om boka "Stille flyter Don". Har også sett hva Marit mener.
Jeg har ikke lest de, men nå har de rykket langt fram i køen for nå ble jeg så utrolig nysgjerrig på de at jeg tror sannelig jeg snart vil begynne :)
Men jeg må bli ferdig med en annen elv først, og elva heter "Donau" og er skrevet av Magris. Den har jeg hatt lyst til å hive "vegg i mellom", men det skal jeg si noe om senere.
Takk til dere for en inspirerende tråd.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gleder meg til å høre hva du synes, Karin!
Også om Donau, som jeg lenge har hatt på ønskelisten.

God lesing og takk for hyggelige ord!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandVigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaHarald KTanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinMarit AamdalKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BB