Hei!
Jeg prøver å finne en bok om verdens historien, trenger ikke å være veldig detaljert, men mest for å trekke linjer. Noen som har forslag?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Hei!
Nå har jeg sett gjennom flere av forslagene og tatt å notert meg de ned. Noen mener at jeg kanskje burde bare gått på biblioteket å spurt, ikke dumt, men jeg går aldri på biblioteket, jeg vil lage mitt eget bibliotek. Å hvorfor ikke få forslag av alle de flotte folkene som er her på nettstedet, som har lest masse bøker. Jeg har tenkt å få meg en oversikt over alle de store hendelsene. Stakk innom Norli i Bergen, den beste bokbutikken jeg vet om her i Bergen, de har virkelig peiling. Der endte jeg opp med Karsten Alnæs - Historien om Europa 1 (er 5 bind) og en skrevet av E.H Gombrich - A little history of the World. Får begynne litt på de og så tenkte jeg å skaffe meg et oversiktskart over hendelser. Setter veldig pris på alle forslag som har kommet, skriver alle ned.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da jeg studerte historie, stod Lange linjer i historien av Gunnar W. Knutsen på pensum. Kort og grei, ikke overraskende med hovedfokus på nettopp de lange linjene:

Dette er en ny og annerledes verdenshistorie rettet mot studenter i
historie. Lange linjer i historien er en innføring i globalhistorie til
alle tider. Den fokuserer mer på de lange utviklingstrekkene i
menneskenes historie enn på enkeltbegivenheter, mer på likheter mellom
ulike epoker og steder enn på forskjellene mellom dem.
Jordbruksrevolusjonen og den industrielle revolusjon har for eksempel
lagt grunnlaget for ulike samfunnstyper og sivilisasjoner overalt i
verden. Til tross for store kulturelle og materielle forskjeller har
samfunn opp gjennom historien hatt viktige fellestrekk i teknologi og
i sosial og politisk organisering.

Det samme gjelder forsåvidt The Human Web av McNeill og McNeill (også fra pensum), som har undertittelen "A Bird's Eye View Of World History":

An original vision of world history that reveals the larger patterns
of human cooperation and conflict from the earliest times. Why did the
first civilizations emerge when and where they did? How did Islam
become a unifying force in the world of its birth? What enabled the
West to project its goods and power around the world from the
fifteenth century on? Why was agriculture invented seven times and the
Internet just once? In a spirited contribution to the quickening
discussion of world-historical questions such as these, J. R. and
William H. McNeill explore the webs that have drawn humans together in
patterns of interaction and exchange, cooperation and competition,
since the beginning. Whether small or large, loose or dense, these
webs have provided the medium for the movement of ideas, goods, power,
and money within and across cultures, societies, and nations. Avoiding
any determinism, environmental or cultural, the McNeills give us a
synthesizing picture of the big patterns of world history in a rich,
open-ended, concise account.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

tusen takk, har notert de ned og skal sjekke de ut :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fire forslag, alle ett binds-verk som bruker gode illustrasjoner og lager god oversikt uten (som du sier ) blir for detaljert:
1) Historisk Verdensatlas som i tillegg til å gi raske oppdateringer , illustrerer hvordan kartene over de forskjellige deler av verden, landegrenser for eksempel, har utviklet og forandret seg.
SPEKTRUM FORLAG ISBN 8278221936

2) DAMMS illustrerte verdenshistorie
Oversiktlig , kort fortalt-stil, med tidslinje-illustrasjoner samt en mengde illustrasjoner av bygningstil, redskaper oppfinnelser gjennom hele historien.
DAMM ISBN 82-04-10016-7

3) VERDENSHISTORIE Fire millioner menneskelige år. Også her god oversikt, rikelig med illustrasjoner, bare et eksempel: et gjennomskåret eksempel på oppbyggingen av en typisk middelalder borg. Korte tidslinje visninger, sidestilt med større artikler hvor halvparten av hver artikkel baserer seg på detaljerte illustrasjoner.
|EGMONT BØKER
ISBN 82-04-06176-5

4) Kanskje den beste av dem alle, hva gjelder, opplysninger, oversikter, tidstypiske illustrasjoner,
CAPPELEN DAMMS STORE VERDENSHISTORIE
ISBN 978-82-02-29354-3

Håper det er noe i denne "gate" du er ute etter. Alle dise finnes på biblioteker, eller kan skaffes fra forlag og/eller bokhandler.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tusen takk for svar på posten. Skal sjekke de ut og takk for hjelp til å finne bøker med tidslinjer, det er alltid godt å ha for å få skikkelig oversikt, særlig mens jeg leser :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hyggelig med respons. Alltid kjekt å være til hjelp. Etter min mening bør dette kunne være et forum også for spørsmål av denne art.
I det du her i ditt svar nevner tidslinjer, er der en bok jeg må nevne. Den kom ut i 2009, men følger historien kun tom 1945 med start i 800 f.Kr.
For meg er denne boken av stor verdi for å kunne finne en rask oversikt over "et bilde i tiden".
Boken heter rett og slett TIDSLINJER gitt ut på Spartacus Forlag med ISBN 978-430-0352-1.
Boken har INGEN illustrasjoner og kan ved første blikk se litt stakkarslig ut. Kanskje derfor jeg fant den i en bokhandels Billigkasse.
Den er (for meg) ypperlig i sin enkelthet, likevel så informativ i kortform. Med hensyn til kriger ol. tas de med mer for å informere hva som skjede samtidig innen andre felt. Kriger selger som kjent best.
Boken har som undertittel Ideenes historie fra Homer til Aasen. den er delt i to hoved-deler KOLONNER og BIBLIOGRAFI med en behendig ordliste til avrunding. Kolonnedelen er det som fenger mest vil jeg tro. Kolonnene står side om side (lagt opp som et regneark på PC (bare et forsøk på illustrasjon fra min side).Og kolonnene er der kunne fem av 1) FILOSOFI 2) LITTERATUR (!) 3) KUNST ,4) Arkitektur & MUSIKK,5) VITENSKAP & TEKNOLOGI samt 6 POLITIKK OG SAMFUNN (mest for å henge det på knaggene til kriger og store "happeninger" i historiens gang.
Kort og fyndig: Hva skjedde samtidig til en hver tid?
Del 2 er et Kortfattet leksikon i alfabetisk rekkeføle med korte beskrivelser av tidenes personer innen for kolonnenes emner. Og så en lettfattelig, meget kortfattet bibliografi til slutt.
Aldri har jeg funnet så mye kortfattede opplysninger sidestilt i tid som her. Mye bok for pengene. Vil tro forlaget sitter inne med et restlager.
Men måten du "etterlyste" emnet på , fikk meg til å tro at TIDSLINJER er noe for deg, og sikkert mange i "klubben" ellers.
Ønsker deg en videre god kveld.
Og: "Skulle der dukke opp flere lik", er det bare å ta kontakt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tusen takk! dette høres ut som noe for meg skal prøve å skaffe den. Da blir det enklere å få oversikt. Dette var skikkelig kjekt. ha ein fin kveld!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gå på biblioteket og let....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan han sikkert gjere, og det er eit bra tips. Med hjelp frå ein bibliotekar er eg viss på at han raskt finn fram til ei egna bok. Men eg oppfattar den knappe forma i svaret ditt som avvisande, og det tykkjer eg blir feil. Det er alltid moro med boktips på dette forumet, og det kan jo hende at andre brukarar også kan ha glede av å lese tips som kjem inn.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Finnes så mye at det er umulig å ramse opp...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var vel nettopp derfor han spurte om folk kunne anbefale noen spesielle. ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mulig det, men her har vel folk så mye ulikt at det blir et ork for ham å lese opp alle forslagene. Blir vanskelig å si hva som er best osv..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om det er gjeldende tankegang, så har det vel ingen hensikt å be om tips til noe på forum i det hele tatt. Det kan virke som om han er forberedt til å se igjennom forslagene siden han spør her. :P

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Et oversiktsverk som forsøker å trekke linjer gjennom historien, og som er rimelig overkommelig, er Landes' "The Wealth and Poverty of Nations".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk for tipset :) Btw de kom med det samme tipset på Norli, og har lest noe av han tidligere, tror det var Kollaps, smart fyr, igjen takk for tips :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mens du leter etter en bok, kan du jo titte på 8 episoder i serien "Världens historia" på svt2 - den begynner i morgen mandag 4. august kl. 18.05... Det ser ut som om det er en BBC-serie, og dét pleier jo å være en indikasjon på høy kvalitet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

veldig glad i seriene til BBC, alltid kjekt å se serier om vår historie. Skal sjekke det ut, takk for tipset :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

ritaolineHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandTheaLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorToveEllen E. MartolTone HTor-Arne JensenVegard BorgenTine Victoria