Enda en herlig roman fra Mistry. Handlingen dreier seg nok en gang om en vanlig familie i en liten leilighet i Bombay. Hovedpersonen er Gustad Nobel, en bankfunksjonær med kone og tre barn. Vi deler deres sorger og gleder, vi får også bli kjent med Themul, en lettere tilbakestående ung mann som også har en sentral rolle gjennom hele historien.

Bokas handling foregår på syttitallet og Mistry tar opp en del samfunnsproblemer og reaksjoner på det politiske styre som var da. Han har også en egen evne til å beskrive detaljer, både groteske og kuriøse som foregår i det daglige liv i denne blokka. Det som sjokkerte meg litt var de begravelsesmetodene som ble brukt. Jeg kan ikke tenke meg at det foregår i dette århundre, syntes de seremoniene var en tanke groteske.

Nå har jeg lest alle bøkene av Mistry, og synes det er leit at det ikke er fler, men jeg får håpe han vil komme med flere bøker etterhvert.

Hva synes dere om denne boka?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Begravelsesritualene som beskrives er vanlige blant parserne, men de er i endring. Ikke fordi de oppleves som utdaterte eller groteske, men fordi det blir stadig færre rovdyr i områdene med et Stillhetens tårn. I prinsippet er det vel heller ikke så stor forskjell mellom en død kropp som fortæres av rovdyr og en som fortæres av mark og larver ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Da vil jeg på det sterkeste anbefale deg å lese "Balansekunst" av samme forfatter. Absolutt den beste han har skrevet og en av mine favoritter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Berit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie