Hodepine og synsforstyrrelser har nektet meg å lese noe særlig på over en uke. Det er også grunnen til at jeg var lite aktiv forrige helg, så beklager det. Frustrerende? Ja, veldig. Spesielt siden jeg akkurat har fått en Kindle jeg gjerne skulle testet ut. Jeg holder også på med noen interessante bøker som jeg gjerne vil fortsette med. Både Honor Bound, Njålssoga og I am Hutterite ligger og skriker på meg.

Det er fortsatt usikkert om det blir noe særlig lesing på meg denne helgen, men det ser hvertfall ut til å bli en fin film-helg om ikke annet.
Er du nattevandrer eller har opptaker bør du få med deg "Boys don't cry" på Tv2 og "Conviction" på NRK1. Jeg har sett begge før og det er to sterke historier fra virkeligheten, begge er med en av mine favoritter-skuespillere Hillary Swank.
På TV2 går "The door in the floor", den er basert på første tredjedel av boken "A widow for One year" av John Irving. Den ser interessant ut.
TV3 sender "Drew Petterson: untouchable", en film jeg har hatt lyst å se en stund, denne er også basert på en virkelig person.

Akkurat nå tar jeg opp Anna Karenina, i tillegg har jeg Alice in wonderland med favoritt Johnny Depp og The Gangs of New York med ennå en favoritt, Leonardo Dicaprio. Dokumentaren "Paradise Lost" ligger også på vent, den er om "West Memphis Three", tre tenåringer som ble feilaktig dømt for drapet på tre små gutter. En tragisk historie som er verdt å se for tredje gang. Boken Life After Death av Damien Echolls, en av disse guttene, er også verdt å lese.

Nå kjenner jeg at det kommer til å bli en fin helg uansett om jeg ikke har mulighet til å lese :-)

God helg!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 39 svar.

Kjedelig å høre at du er så mye dårlig, Riktig god bedring. :)

Jeg har de siste ukene vært på ferie, og jeg ble tidligere i dag ferdig med Døden To Ganger av Chelsea Cain. Dette er 5 bok om Archie Sheridan og Gretchen (Beauty Killer). Jeg har likt alle disse bøkene veldig godt, og de er veldig spennende. Har vært deilig å kunne sitte på brygga og nyte sol, sommer, sjø, og kose seg med bøker.

Ha en fortsatt god sommer. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk :-) Og fortsatt god sommer til deg og!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser en essaysamling av Siri Hustvedt, som heter Livet, tanken, blikket. Hun skriver blant annet om det å ha migrene: "Mitt underlige hode. Notater om migrene". Dermed tenkte jeg at det kanskje kunne være noe for deg, da jeg leste dette. Siri Hustvedt er kunnskapsrik, nysgjerrig og ser forbindelser mellom ulike kunnskapsområder som få andre. Det er en fornøyelse å lese disse relativt korte tekstene. De er skrevet til noen, som hun selv beskriver: "Alle bøker er til noen. . . Den som skriver, vet ikke hvem hun skriver til. Leserens ansikt er usynlig, og likevel representerer alle setningene et tilbud om kontakt og et håp om å bli forstått. Det var i en slik ånd essayene ble skrevet. De ble skrevet til deg".

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Og se der, ebok.no har den på salg til 79 kr. Siri Hustvedt har jeg vært nysgjerrig på lenge, men jeg har faktisk ikke lest noe av henne før. Det endrer seg snart, takk for tipset :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Huff da, god bedring til deg!

Denne helga leser jeg også Sønnen av Jo Nesbø. Ferie med barn begrenser mulighetene til å sette seg ned med ei god bok, og Sønnen ER en god bok! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har begynt på hele fire nye bøker denne helgen, så jeg kan egentlig ikke si så mye om dem ennå.

Etter inspirasjon her på Bokelskere leser jeg Fortellingen om sju bål av Johan B. Mjønes på den norske e-bokleseren min. På Kindle har jeg endelig fått begynt på The Flamethrowers av Rachel Kushner, en roman fra kunstnermiljøet i New York på 1970-tallet, som jeg har gledet meg til å lese en god stund.

På øret har jeg Half Asleep in Frog Pajamas av forfatteren Tom Robbins, en gammel favoritt. Så gjenstår det å se om jeg synes han er like hysterisk morsom nå som for en del år siden :-).

Har også så vidt begynt på Purple hibiscus av Chimamanda Ngozi Adichie, også den på lydbok.

God bedring til deg, Vibeke, og kos deg med film!

Riktig god helg til alle!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk, har kommet gjennom store deler av lista allerede :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God helg, håper synet og resten av hovudet kjem i orden igjen

For min del held eg på med Catching fire, den andre boka i Hunger games-serien. Spennende så langt, men det blir kanskje litt for mykje av same typen hendingar som i den første boka. Får kanskje starta på ei ny bok før helga er over, men det er uvisst enno kva for bok det blir.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om resten av hodet noen gang kommer i orden vet jeg ikke, men jeg har hvertfall tro på at hodepinen forsvinner :-)

Er du hjemme fra Brasil eller turte du ikke å nevne det en gang til?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kom heim i helga. Og her er det jo enno finare ver enn i Brasil!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God bedring til deg Vibeke. Vel nå har jeg fått solgt leiligheten min og denne helgen består i å få pakket ned det siste av flyttelasset for på mandag bærer turen sørover, med ny jobb og ny leilighet :)

Jeg små leser når jeg finner overskuddet og har tid. Jeg leser fremdeles på Haikeren av Lee Child. Boken er veldig spennende så jeg gleder meg til jeg finner tiden til å få sitte lengere perioder i strekk for å lese den ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Huff da. Vet hvor slitsomt det er med synsforstyrrelser. Jeg tror jeg har en annen type synsforstyrrelse. Nemlig tåkesyn som jeg får like før jeg får svimmelhetsanfallene mine som jeg er sykmeldt for. Jaja, men jeg har tenkt å lese masse i helga likevel. Jeg er jo så forbanna sta:)

I natt ble jeg ferdig med Truet av John Katzenbach. Og i helga skal jeg lese videre i En sang fra fortiden av Katherine Webb og begynne på De udøde i Grusom-serien. Boka er av Kari Sverdrup og det er forskjellige forfattere som bidrar med den bokserien. En ukronologisk grøsserbokserie for barn/ungdom. På slutten av helga skal jeg begynne på Mørk engel av Laini Taylor. Så her er det litt av alt:)

Godt å se at det er flre nattugler her også. Om natta er det sjeldent at jeg sover siden jeg lider av stor søvnmangel. Jeg er visst allergisk mot å sove så har sett en del filmer og tv-serier om natta også. Skal begynne på The x- files sesong 3 snart som jeg nå har fått i posten (verdens beste tv-serie), og det er så lenge siden at jeg har sett den tv-serien så det er morsomt med et gjensyn. Mye som er husket og mye som er glemt. Også blir man jo litt nostalgisk:)

Boys don't cry så jeg for mange år siden, og den er meget bra. Men har ikke fått med meg Conviction så den må jeg få med meg. Takk for tips og god bedring:) Håper du får lest litt i helga.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her gikk det mest i tunnelsyn og hvite dotter, slitsomt å lese når bokstavene forsvinner foran øynene på deg. Mye bedre nå, men tar det rolig for ikke å provosere fram hodepinen. Blir nok mest filmer fram til jeg er trygg på at den er borte.

Kathrin Webb er ikke en forfatter jeg hadde forbundet med deg, men mulig jeg har forhåndsdømt enten boken eller lesesmaken din :-)

Om jeg er nattugle eller ikke kommer ann på sovepillene, akkurat nå er jeg nattugle for selv om de ikke er vanedannende så liker jeg å ta en pause innimellom. X-files har jeg faktisk bare sett noen episoder av her og der, men andre serier ser jeg mye på. Akkurat nå er det Sons of Anarchy det går i. "Conviction er veldig bra, Hillary Swank er en utrolig god skuespiller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres ikke bra ut og da er det greit å ta pauser så det ikke blir verre. Du får slappe av med litt filmer innimellom til det blir bedre.

Og du har rett Katherine Webb er ingen typisk forfatter for meg. Jeg foretrekker jo mørk litteratur (grøss, krim, psykologiske thrillere) osv ... er mer min gate, men har i de siste årene blitt flinkere til å prøve meg på litt forskjellige sjangre for å få litt mer variasjon. Utfordre meg som leser litt mer. Men må innrømme at boka til Webb blir litt for damete for meg (chic lit) og det er jeg ikke så fan av. Men, men, skader ikke å prøve noe nytt og greit med litt lett underholdning en gang i blant. Men mørk litteratur er nærmest meg og det kommer det alltid til å være:)

Anbefaler gjerne X-files hvis du liker spenning og litt serier med overnaturlige elementer i. Hadde nesten glemt for avhengighetskapende X-files kunne være så episodene blir fort slukt unna. Så på det da jeg var yngre da jeg egentlig ikke var gammel nok til å se det, men måtte bare se det likevel. Så litt nostalgisk og morsomt å se episodene igjen.

Jeg beundrer Hillary Swank jeg også. Hun er en utrolig dyktig skuespiller. Min favorittskuespillerinne er Michelle Pfeiffer, men Hillary Swank er en god nummer to:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er du mer tålmodig enn meg. Jeg liker også å variere, men akkurat den typen romantiske bøker jeg har inntrykk av at Webb og Samarin skriver holder jeg meg unna. Litt fordomsfull og feig der :-)

X-files var jeg heller ikke gammel nok til å se når det gikk, det var hvertfall det foreldrene mine mente :-) Det pleier å gå i reprise med jevne mellomrom så jeg får se om jeg ikke får den med meg etterhvert.

Michelle Pfeiffer er ikke dum, jeg husker hun gjorde veldig inntrykk i Dangerous Minds for endel år siden. Både filmen og musikken var favoritter lenge, de er vel det ennå egentlig. Gangsta's Paradise med Coolio går aldri ut på dato :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er også allergisk mot damelitteratur/romantiske bøker, men greit med litt lettbent underholdning av og til selv om disse bøkene ikke gir meg så mye, og det skader jo ikke. Men som sagt, grøss og psykologiske thrillere er alltid nærmest mitt hjerte og min favoritt, men vil jo ikke lese det samme hele tiden. Greit med variasjon, syns jeg. Liker å utfordre meg selv litt. Prøve meg på uvant terreng ... :) Jeg liker å teste tålmodgheten min:)

Og ja, Michelle Pfeiffer er rå. Husker henne også i Dangerous Minds filmen og i grøsseren What lies beneath med Harrison Ford. Har du sett den? Rå dame. Og hvem går vel lei av sangen Gangsta's Paradise? For hvem drømmer vel ikke om å være en liten gangster av og til? Men tror ikke jeg har overlevd særlig lenge. Hadde nok blitt skutt ned ganske fort hihi:)

Håper du får med deg noen X-files episoder når du har anledning. Selv er jeg i gang med sesong 3. Mye er husket og mye er glemt. Og kjekt å bli litt nostalgisk:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Variasjon er bra og jeg er helt overbevist om at det må finnes gode bøker i alle sjanger, men jeg har ikke tålmodighet til å lete etter akkurat den. Du får si ifra om du finner den :-)

"What lies beneath" så jeg med noen venninner hos ei som var hjemme alene. Vi var bra skremt og jeg tror de fleste av oss var glad det ikke var vi som skulle være igjen alene i det huset der vi så den. Veldig bra film og Pfeiffer er som vanlig kjempebra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg så den filmen på kino sammen med søskenbarnet mitt og jeg er ikke lettskremt. Men jeg la igjen noe i setet da jeg gikk fra salen og da vi nesten gikk ut av bygget, holdt jeg på å glemme det (tror det var noe handlepose eller noe for vi var på kjøpesenteret før vi så filmen), og søskenbarnet mitt insisterte på å vente utenfor bygget mens jeg måtte gå inn i salen alene. Da var kinosalen helt tom, det var fortsatt bekmørkt og rulleteksten og musikken gikk fremdeles på skjermen. Lite hyggelig med andre ord. Men jeg var yngre og mer lettskremt. Nå har jeg sett så mange grøssere/skrekk at jeg er kurert. Men det å gå inn i en bekmørk kinosal husker jeg satte fantasien i sving og holdt på å skremme meg selv haha;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Håper du får en fin helg uansett :)

Selv skal jeg lese videre i Narnia-serien. Det er faktisk første gangen jeg leser den, men jeg storkoser meg med bøkene selv om jeg er en 20-åring. Ergrer meg over at leseopplevelsen ville vært enda bedre dersom jeg hadde vært yngre, men jeg får i alle fall lest dem! Hittil har jeg kommet til den andre boken, Løven, heksa og klesskapet, og regner med den blir lest ut i helgen ;)

  • Siri
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg føler så absolutt med deg både når det gjelder hodepine og synsforstyrrelser, sistnevnte er fryktelig ubehagelig og setter en fullstendig ut av spill. De to siste gangene jeg opplevde zikzakmønster/flash i synsfeltet bestemte jeg meg for å godta det, og så ignorerte jeg det så godt det lot seg gjøre. Opplevde at det gikk litt fortere over da, men gud hvor ekkelt det er mens det står på. Jeg kan bare snakke for meg selv, men hos meg ser jeg en sammenheng med lengre tids stress og indre uro/spenninger.

Nå har jeg endelig blitt ferdig med mursteinen Utvalgte emner i katastrofefysikk av Marisha Pessl som jeg måtte lese i forbindelse med lesesirkel. Boken er etter min mening en katastrofe i seg selv, en eneste lang orgie i ord, metaforer, alle mulige og umulige referranser, i tillegg til en helt usannsynlig historie. Om det ikke er nok så er alle karakterene overflatiske og lite troverdige, slik jeg oppfatter dem. Kanskje den dårligste boka jeg noen gang har lest. Jeg avbryter ikke bøker, hvis ikke helt spesielle grunner tilsier det, men denne hadde jeg droppa med god samvittighet.

Nå gruer jeg meg litt til vi skal diskutere boka, da jeg mer enn én gang har vært den aller mest kritiske. Jeg putter for all del ikke alle i samme bås, men unge, kvinnelige amerikanske forfattere sliter jeg litt med, i hvert fall flesteparten av de jeg har lest, og det er ikke noe enkelt svar på hvorfor.

Oppussing tar en del av tiden min, men det finnes alltid rom for en bok, vet ikke helt hvilken jeg fortsetter med denne helgen, har forresten skrevet opp noen av filmtitlene du nevner, så får jeg se hva det blir til. Håper virkelig plagene dine gir seg snart :)

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Tusen takk :-) Denne hodepinen har vært med meg siden jeg var 10 år, men det er lenge siden den har vært så kraftig og vart så lenge. Klarer stort sett å kontrollere den med mye hvile, mye vann og nok mat, men varmen og et lite besøk jeg hadde ble nok litt for mye.
Er en god del bedre nå, har til og med tatt av solbrillene inne :-)

Angående den boken så fikk jeg nok bare ved å lese teksten som sto på bokelsker-siden. Var det språket typisk for resten av boken så holder jeg meg unna.

Lykke til med oppussingen, høres ut som et stort prosjekt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Filmen basert på John Irving sin bok skal jeg også se. Den er basert på boken som på norsk heter Enke for et år. Jeg er stor fan av Irving og har lest alle bøkene og sett de filmatiseringene som er gjort, unntatt denne. Var faktist ikke klar over av det var laget film av denne boken.
Takk for tipset for ellers hadde jeg ikke fått den med meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så bra at du får med deg denne også da :-) Vil du anbefale noe av han?
Jeg har kun lest "In One Person", i tillegg har jeg "The Cider House Rules" liggende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker alle bøkene til John Irving og sørger for å få med meg alle nye utgivelser.
Forfatteren sin måte å fortelle historien på er det som fenger meg med alle bøkene, samt hans humor og de fantastiske personene han skaper i bøkene sine.
Den beste boken er helt klart En bønn for Owen Meany som jeg virkelig elsket. Anbefaler den, men også Garps bok var fin og anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det høres så deilig ut å ha en sånn forfatter å følge, jeg skal helt klart holde utkikk etter de. Takk for tipset :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også fått ny Kindle med baklys så nå kan jeg lese på senga uten å forstyrre noen:)! På den leser jeg nå Ulvetid av Hillary Mantel. Lang bok og jeg er bare såvidt i gang, men historien om Thomas Cromwell ved Henrik 8s hoff lover godt. På papir leser jeg Åsne Seierstads En av oss.

God bedring og høres koselig ut med filmhelg også:) Har lenge lurt på 12 years a slave. Er også bok. Har du vært bort i den?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis du lurer på å lese 12 years a slave, kan du få den på sommersalg hos Digitalbok.no på norsk med tittelen Tolv år som slave, for kr. 69,-. (Den kan sendes til Kindle, uten at jeg vet hvordan det gjøres.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, filmhelg er ikke ille det heller :-)

Da tror jeg vi har samme Kindle. Paperwhite? Hvordan liker du den?

Filmen har jeg ikke sett ennå, men jeg leste boken for noen måneder. Den var veldig bra og jeg tror historien gjør seg godt som film. Jeg er alltid litt treg med å få sett nye filmer, ofte sendes de på tv før jeg får de med meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker den godt. Må ta forbehold om at jeg kun har lest på den og ikke kjøpt bøker fra den, organisert noe e.l. Jeg liker elektronisk blekk bedre enn skjermvisning på I-phone og Pad som jeg vanligvis har brukt. Også liker jeg at mengde skrift pr side i bokstavstørrelsen jeg har valgt minner om en vanlig bok. Liker du din? Hatt den lenge? Har du forsøkt flere ting på den enn meg?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fikk den for en uke siden så jeg har nesten ikke lest på den engang. Har også ipad å sammenligne med, det jeg liker spesielt godt er sync-funksjonen mellom ipad og kindle, den ser ut til å fungere veldig bra. Er også enig i at den er mer behagelig å lese på, spesielt om det er noe dagslys i nærheten. Synes kanskje det er litt klumsete å se gjennom boklisten, men det er nok noe jeg finner ut av etterhvert. Så langt liker jeg den veldig godt, men må nok prøve meg litt fram før jeg egentlig kan uttale meg.
Som du skjønner er jeg like nybegynner som deg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Usikker på hvor mye lesing det blir i helgen, men jeg kommer ihvertfall til å fortsette på The Longest Day av Cornelius Ryan, som handler om D-Dagen. Den er visstnok regnet som en klassiker i genren, og så langt så koser jeg meg med den. Mulig jeg plukker opp noe av det jeg kjøpte denne uka også, mest sannsynlig The Essential Punisher, vol. 1.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har begynt på Mårbacka-trilogien av Selma Lagerløf og den er virkelig artig å lese. Kommer til å kose meg lenge med den. Innimellom blir det Gudedikt fra Edda,oversatt av Knut Ødegård.
Ønsker deg god bedring,og kos deg med film.
God helg til alle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tusen takk :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mårbacka-trilogien har jeg akkurat fått i posten, gleder meg til den :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå på søndag skal jeg på ulltur, en av de turene hvor for en billig penge får middag, demonstrasjon av ullprodukter og en utflukt. Denne turen går til Hamar og med tur med Skibladner for kr 390. Fikk nettopp i posten i dag om den neste med handling i Strömstad, båten Sandefjord-Strömstad, og evt shopping på Nordby for 200 kr i begynnelsen av September.
Tar med meg Nordens demring. Nordiske myter og sagn for å lese på bussen da den forfaller på mandag og kan ikke fornyes flere ganger.

Ellers denne helgen har jeg fortsatt noen sider igjen av Vårherres sporhunder - fortellinger om Frelsesarmeens ettersøkelsesarbeid og når jeg er ferdig med den Da Oslo holdt pusten - 25 dramatiske hendelser i hovedstadens historie.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gleder meg til å nyte sterk, kubansk poesi - El son entero av Nicolás Guillén. Boka har med cd, der forfattaren sjølv les dikt om kjærleik, undertrykking, solidaritet og fred. Eggande, intenst ...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen er det nok mere musikk enn bøker som står i fokus:-),denne helgen er det Slottsfjellfestivalen:-),så det blir mye bra musikk,og band!. men skulle det bli tid lesing så har jeg Julie Orringers "Den usynlige broen" liggende.Ellers så jeg at biblioteket hadde stand der oppe,så det er mulig å ta seg e tur innom å kikke på lesetips:-) God bedring til deg,kos deg og ha en fin helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk, er mye bedre så nå kan jeg hvertfall være litt på nettet :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

WenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikHarald KAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenTheaKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldRufsetufsaSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineInger-LisealpakkaBookiacMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieTonjeNorahcathyHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland Skjeggerud