Litt forsinket, men her er lesehelg-innlegget. Dagene går så fort at jeg ikke klarer å holde følge, denne helgen kom ennå mer overraskende på meg enn de normalt gjør. Vanligvis begynner jeg på dette innlegget dagen før, men nå oppdaget jeg at det allerede var fredag og snart helg uten at jeg var klar. Vel, helg blir det uansett :-)

Etter at jeg igår avsluttet "Ikke si det til noen" har jeg ikke begynt på en ny bok, men det ser ut til at neste bok blir I Am Hutterite The Fascinating True Story of a Young Woman's Journey to reclaim Her Heritage av Mary-Ann Kirkby. Hutterittene er de mindre kjente kusinene til Amish- og Menonitt-samfunnet, en religiøs gruppe jeg kjenner litt til fra før av og er veldig nysgjerrig på.
En annen bok jeg regner med å begynne på er Honor Bound My Journey to Hell and Back with Amanda Knox av Raffaele Sollecito. Amanda Knox er bedre kjent som "Foxy Noxy", en amerikaner som ble tiltalt og dømt, sammen med kjæresten Sollecito, for drapet på hennes britiske romkamerat mens de bodde i Italia.
Njålssoga er fortsatt med meg, noe den kommer til å være i noen uker til. Veldig interessant bok, men siden jeg bare leser noen sider av gangen så tar det litt tid.

God helg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 24 svar.

Var syk og hjemme, så det ble tid til å gjøre ferdig halvpåbegynte bøker. Gjorde ferdig Divergent av Veronica Roth. En flott bok for ungdom som også kan leses av voksne. Budda på loftet av Julie Otsuka ble også hørt ferdig. Begynte på Den 13. disippel av Tom Egeland i går kveld. Helgen var produktiv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga fullførte jeg Finale av Becca Fitzpatrick, og startet videre på Før du døde av Grebe og Träff.

Og da var jo helga over. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er jeg ferdig med "Mad about the boy" av Fielding

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga leser jeg "Et navn til låns - den utrolige historien til en norsk frontkjemper" av Ståle Fagerland og "Quisling gutt" av Sigurd Senje.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga sitter jeg på Kreta og leser Øya av Victoria Hislop. En bok som virkelig har imponert positivt så langt!
Ser frem til Spinalonga neste uke :)
God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er det fortsatt valpen Emma som tar det meste av oppmerksomheten , men lese noe får en alltid til hvis en vil.Meldt litt dårlig vær så når Emma sover har jeg funnet frem "det som ventet meg"avParinoush Saniee.Gleder meg til å lese den, ser den har fått gode skussmål fra mange hold.Riktig god helg til alle bokelskere:-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg holder fortsatt på med debutromanen til en av yndlingsforfatterne mine, The Broom of the System av David Foster Wallace, som ble utgitt i 1987, da han var 24 år gammel. Fantastisk bok, full av vanvidd og humor, og noe av det jeg liker så godt med Wallace, er alle de små, frittstående og underfundige historiene han fletter inn i romanene sine, så bøkene blir de reneste Kinderegg. Herlig!

Er også godt i gang med faktaboken Stasiland av australske Anna Funder. Det er etter min mening en interessant bok. Forfatteren skriver godt, og gir gjennom en rekke intervjuer leseren et innblikk i stasitidens Øst-Tyskland.

På øre hører jeg romanen Day av den skotske forfatteren A. L. (Alison Louise) Kennedy. Har lest en bok av henne tidligere, og har store forventninger til denne.

Ellers må jeg bare slutte med til det Gretemor skriver i sitt innlegg lenger nede i denne tråden: «Det er mange som setter pris på at du holder liv i denne helgelesningstråden hver eneste uke, Vibeke, selv om det sikkert av og til er et tiltak.»

Riktig god helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tusen takk, det er veldig hyggelig å høre :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er godt i gang med Tordis Ørjasæters bok om Sigrid Undset og Roma. Så langt er det er ei helt ok bok som har flere fine foto fra Roma.
Ellers så har jeg begynt på boka Donau av Claudio Magris, en tykkas på over 500 sider. Her har jeg funnet ut at det lønner seg å ta litt om gangen, for her er mye "stoff".
Neste bok ut i løpet av helga er Gunter Grass's bok Mitt århundre, det vil bli mitt første møte med forfatteren, "Blikktrommen" ligger i bokhylla, den får jeg ta fram en annen gang når jeg får lyst til å lese den.
Merkelig, men jeg får en følelse av hvilke bøker jeg har lyst til å lese/ikke lese der og da når jeg trenger en ny bok. Kan det ha noe med alderen å gjøre tro? :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Akkurat lest ut "Sommeren uten menn" av Siri Hustvedt - et spennende bekjentskap :) Blir nok å lese flere bøker av henne !
Neste bok blir ei spenningsbok ; "La den rette komme inn" , av John Ajvide Lindqvist - som jeg skal kose meg med i sola i morgen. Nydelig å bare ta livet med ro, etter en travel mai/juni måned, både på jobb og hjemme. Mye som skal "avsluttes" før en tar ferie. Men nå er den her - ferien altså, og det er bare å nyte hvert minutt :-)

God helg :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg lese Marianne Grung Farsund's roman "En dør på gløtt". Den har stått på leselisten min en god stund etter gode anmeldelser her på siden. Jeg er så vidt i gang og er veldig spent på om den vil innfri mine forventninger.....Går inn i den med åpent sinn...God helg

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sandmannen av Kepler. Fy flate for ei spennede bok. Blir nok ferdig med den i kveld.

Så er det jo fotball-VM, og eg blir aldri lei av å fortelje om at eg er i Brasil nett no (sjølv om mange sikkert begynner å bli lei av å høyre om det), og då må ein jo lese litt fotball-relatert litteratur. Eg var innom ein bokhandel i går og der fann eg mellom anna boka O drible, ei fotball-forteljing som stilmessig blir skildra som ei blanding av Turgenjev og Nick Hornby. Startar på den i morgon.Skal bli interessant.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vil ikke si at jeg er lei av å høre om det, bare veldig misunnelig! Håper du storkoser deg :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skulle ønske at dagene gikk like fort her, men det gjør de dessverre ikke. Blir aldri vant til hjemmelivet. Har vært hjemme i litt over ett år nå hvis jeg teller med sommerferien og den 1 august har jeg vært sykmeldt i ett år. Trodde disse dagene ble lettere med tiden, men i mitt tilfelle blir det bare verre. Aner ikke hvordan jeg skal kvele disse dagene. Livet er som sirup.

Har nettopp blitt ferdig med krimboka Den usynlige vokteren av Dolores Redondo. Og jeg skal begynne på Truet av John Katzenbach. Senere i helga skal jeg lese videre i Du forsvinner av Christian Jungersen, Mapuche av Caryl Férey og The ocean at the end of the lane av Neil Gaiman. Jeg kommer selvfølgelig ikke til å bli ferdig med alle disse bøkene i helga. Men kommer nok til å bli ferdig med Du forsvinner som jeg ikke har mange sidene igjen av og håper jeg blir ferdig med en bok til, men vet ikke hvilken. Jeg har sluttet å planlegge noe som helst for ingenting går som planlagt likevel. Tar det som det kommer. Så her er det variert lesestoff og går ikke tom for bøker denne helga heller. Noe må da jeg også ha å gjøre i disse langsomme dagene.

God helg til dere også:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det blir nok lettere på et tidspunkt, men det tar tid. De fleste av oss er nok ikke laget for å gå hjemme. Merkelig nok flyr dagene unna her, selv om de egentlig ikke burde det siden jeg stort sett er sengeliggende. Det har nok noe å gjøre med at jeg trenger mye søvn og derfor sover ganske mye. Uansett er jeg heldig. Føler med deg og sirupdagene dine :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg er vel ikke laget for dette, så må dessverre lide meg gjennom disse hjemmedagene. Så jeg får bare holde ut som vanlig:) Synd å høre at du er sengeliggende for tiden. Men håper formen din blir lettere med tiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk :-) Er stort sett sengeliggende hele tiden så det er jeg forsåvidt vant til, om det i det hele tatt er mulig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Huff. Men det er bra at du får til å delta her inne sammen med oss og dele hva vi leser:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helgene kommer ofte som et lyn,ja. Er på slutten av Øst for Eden nå,fantastisk bra bok. Kan ikke fatte at jeg ikke har begynt på Steinbecks bøker før i livet. Men det er jo godt å ha noe bra nå når en begynner å dra på åra også:) Har også begynt på Knut Ødegårds oversettelse av Edda dikt,band ll. Så da regner jeg med det godt og vel er mandag før jeg blir ferdig med den.
God helg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Du vet vi har hatt denne felleslesingen av utvalgte verker av John Steinbeck. Kanskje du finner noen interessante synspunkter i disse trådene.

Lykke til med en glitrende forfatter, moira!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tipset,det skal jeg sannelig gjøre.Har registrert det har vært felleslesning,men ikke sett så nøye etter:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter tips her inne, lette jeg opp og fant Gutt av Roald Dahl på Nasjonalbiblioteket. Selv om det er litt kronglete å lese, så er jeg helt med og oppslukt av historiene hans. Praksisen på kostskolene har nok etter hvert endret seg, men den gangen må det ha vært traumatisk for en liten gutt å bli revet vekk fra hjemmet, gitt oppdragelse, les juling for slikk og ingenting, samtidig som trøsten og kjærligheten var utilgjengelig. Han skriver at han aldri kom over det. Roald Dahl har vært med meg siden jeg leste bøkene hans for datteren min, og han er en favoritt både hos henne og meg.

Det er mange som setter pris på at du holder liv i denne helgelesningstråden hver eneste uke, Vibeke, selv om det sikkert av og til er et tiltak. Jeg kan ikke se at du er forsinket, da helgen ikke begynner før etter jobb for fleste.

God helg :)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg også digger Roald Dahl. Var besatt av boka og filmen Heksene da jeg var lita. Det var spennende på den tiden:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Roald Dahl har jeg et veldig godt forhold til fra barndommen, men "Gutt" har jeg ikke vært borti før. "Dypfryst" er nok den novellen jeg husker aller best.

Tusen takk for gode ord, det setter jeg pris på :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

may britt FagertveitMathiasKirsten LundLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenTheaGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlaging