Jeg har fått øynene opp for nasjonalbiblioteket etter at jeg kan lese bøkene på lesebrett, men jeg må innrømme at jeg knoter en del både med tekststørrelse og plasseringen av teksten på skjermen. Jeg har forsøkt forskjellige nettlesere, men det ødelegger litt for meg at jeg må justere bildet hele tiden. De forskjellige ikonene på vertøylinja har jeg heller ikke hatt særlig suksess med.

Er det noen som har tips til hvordan best lese bøker på nb.no?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Du, selv de ansatte på NB knoter. I alle fall gjorde hun det, hun som holdt et foredrag jeg overvar for et år siden; hun tok opp bokhylla.no på storskjerm for å vise noen eksempler på alt det som er digitalisert - og hun fiklet mye med musepeker og ikoner for å få nettsidene til å samarbeide. Jeg er selv stor fan av digitaliseringsjobben NB gjør - men det er litt vel knotete, slik de har lagt opp de nettsidene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og så er det litt frustrerende at ein ikkje får tilgang til noko særleg av bøker når ein er i utlandet, eller i det minste når ein er logga på via ei utanlandsk IP-adresse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, men det har med rettigheter å gjøre. Jeg var med på et møte der en av de andre deltagerne tok opp det problemet med noen av de ansvarlige på Nasjonalbiblioteket, og de kunne bare beklage; NB har forhandlet frem muligheten til å legge ut også nyere litteratur, men på den betingelse at det kun er norske IP-adresser som får tilgang. Så jeg tror vi skal være glade for at vi får så mye som vi får - alternativet hadde nok vært at vi bare hadde fått tilgang på litteratur som er så gammel at den ikke lenger er beskyttet av loven om opphavsrettigheter. Men jeg tipper at du sitter i Brasil akkurat nå, og gjerne skulle hatt muligheten til å gå inn på NBs digitalutgaver? Jeg føler med deg i så fall! Men du kan jo benytte sjansen til å sjekke hvor mye brasiliansk (og annen portugisisk-språklig?) litteratur du får tilgang på gratis der borte? Hadde vært interessant å høre om tilstanden utaskjærs, det har nemlig blitt sagt at NB er ganske enestående i å ha digitalisert så mye OG gjort det fritt tilgjengelig i det hele tatt...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Harald KTonje SivertsenmgesiljehusmorLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaKirsten LundAlice NordliEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaase