Fikk i dag en gammel bok tilsendt fra USA, og den er fra 1907. Hvordan tar jeg best vare på den? Den er allerede litt skrøpelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Godt spørsmål. Tørt, mørkt, støvfritt og kjølig er kanskje et poeng, men ikke så aktuelt for de fleste av oss. Hvis ryggen er av skinn, så kan det hjelpe å smøre den inn med et fargeløst middel som er beregnet på skinnprodukter, ellers vet jeg ikke om annet enn å være forsiktig. Fant akkurat en nettside som gir råd om hvordan oppbevare gamle bøker. Ser at det ikke anbefales å bruke "oil" på skinninnbindinger, men selv har jeg brukt fargeløs skinnimpregnering på et gammelt konversasjonsleksikon fra begynnelsen av 1900-tallet og det har fungert greit. Men leksikon ble vel konstruert for å tåle mye, så eksemplet er sikkert ikke relevant.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Reidun Anette AugustinmgeSigrid NygaardSolGrete AastorpLabbelineBenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaiken